Wielka Szostka zaprasza!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 28, 2011 9:51 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

MPusie się witają :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw kwi 28, 2011 11:04 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Etiopia nakazuje ci natychmiast isc po ryz celem wsparcia narodowej dziedziny rolnictwa dalekowschodniego!! Biedne chinskie dzieci od switu do zmierzchu zasuwaja z rodizcami na sliskich i stromych terasach a ty do sklepu nie chesz podejsc po torebke ryzu??? wsstyyyyyyd :twisted: :mrgreen: 8)

A tak na serio dobry puchaty i czysty zestaw sluchawkowy niz niepuchaty i oblepiony czyms dziwnym modem tp. Znalazlam taki w reklamowce w moim pudelku z kablami .Tak tak, posiadam pudelko z kablami :) No i co? I psinco, jest czyms oblepiony i musze go wyczyscic. A Pipi sie bardzo podoba moje pudelko z kablami i wogole z niego nie chce wyjsc...

Felek upatrzyl duze pudlo z reklamowkami. Wskakuje do niego kladzie sie tarza po czym nagle kwiczy i wyskakuje jakby go cos oparzylo, robi jakis przebieg dziwaczny wraca, poluje na reklamowke wystajaca z tegoz pudelka i rzuca sie do niego z impetem... i tak w kolko...
Uwielbiam tego kota po prostu go UWIELBIAM. Takie toto rozumne ze zastanawiam sie, kto powinien isc na te uzupelniajace mgr, ja czy on? :)

Witam MPiki i Erin! Mam nadzieje ze na wschodzie ladna pogoda - choc zapowiadali podobno deszcze niespokojne co potargaly to i owo... u nas w malopolsce przeszla taka fala ulew burz i gradu nawet, ale dzis w porzadku...
Koldre wypralam jedna, zaraz bede upychac w pralce druga.
I czekam na psiapsiolke przyjechala ze Szczecina, wpadnie do mnie za chwile :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw kwi 28, 2011 11:05 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Cześć Słonko! :)
Narazie u nas ładnie i cieplutko.
Fajnie by było, gdyby weekend taki był, bo chcę troche popedałować 8)

Erin

Post » Czw kwi 28, 2011 11:24 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Hello Sol :D

Nie krakać proszę z deszczem, bo mi pranie na balkonie wisi :strach:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw kwi 28, 2011 13:04 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Kupiłam ryż i kilo jarzynków - będzie miała Psica jedzonko.....

Czaję się z parafiną na Tequile ale ona się chowa pod łóżko .....
Wredna jestem ciągle coś w kotki i pieska pakuję chyba się sama zgłoszę do TOZ-u

Trzym się i nie daj się
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw kwi 28, 2011 19:31 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

...padam...

zapakowalam 10 pudelek i na dzis wystarczy.
to dopiero kawalatko tego, co musze przejrzec i spakowac.....
masakra!! W ZYCIU NIE PRZYPUSZCZALAM ZE MAM TYLE RZECZY...

Jutro zrobie dokladny przeglad tego co juz przejrzalam i bez litosci WYWALAM wszystko, co mi sie NIE przyda.

Komputer mi chodzi jak impotent po agencji towarzyskiej wiec nie wkleje zdjec ani nie zaloze watku ze szpejami do wklejania :evil: no nic, na razie to ja sprawdze poczte i ide spac.
jutro ostatni dzien na sprzataniu i bardzo dobrze... To nie jest praca dla normalnych ludzi na dluzsza mete. Zwariowac mozna.

A z milych wydarzen odwiedzila mnie dzis kolezanka ze Szczecina i przyniosla m.in. ziemniaki :) i przepyszna herbate Saga czarna o smaku cytryny z witaminami. Jaka pyszna! Nie przepadam za Saga zwykla ale owocowe uwielbiam a ta dzisiejsza to niebo w gebie :1luvu:
W sobote spotykamy sie wszystkie na urodzinach przyjaciolki. Bedzie fajnie nie moge sie juz doczekac :)

A potem odwiedzila nas queen_ink w odlotowej fryzurce i swietnej bluzce. Glus nawet pozwolil sie sciagnac z szafy i zaprezentowac; Felek z Fiona na zmiane okupowali pudelka a potem gdy cala ekipa sie obudzila zaczeli demolowac to co udalo mi sie poukldadac... Felka zamknelam w pudelku, siedzial cicho przez chwile i patrzyl przez otworek z boku -myslal pewnie ze ktos go bedzie szukac ;) poniewaz nic sie nie dzialo z lomotem wywazyl wieczko i zrzuciwszy je rozejrzal sie wzrokiem zwyciezcy. Nic sie nie dzieje, nikt na mnie nie zwraca uwagi, no to trzeba wylizac futerko... i lapke dla pewnosci.

A potem spuscil lomot Gluskowi i obgryzl mi drugi karton. Kocham tego lobuza :)

solangelica

Post » Czw kwi 28, 2011 20:38 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Co robicie w niedziele :?: :?:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob kwi 30, 2011 11:26 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Sol, wytrzymajcie jeszcze chwilkę, będzie dobrze :ok:

Erin

Post » Sob kwi 30, 2011 23:02 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Sol :ok: :ok: :ok:
Bardzo dziękuję za wizytę - na forum zaglądam ostatnio bardzo rzadko i nie wiedziałam o przeprowadzce :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie maja 01, 2011 7:57 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

kussad pisze:Sol :ok: :ok: :ok:
Bardzo dziękuję za wizytę - na forum zaglądam ostatnio bardzo rzadko i nie wiedziałam o przeprowadzce :oops:

Ewus witaj :) Nic sie nie przejmuj, ja zagladam z doskoku i chaotycznie i nie zawsze internet dziala wiec jak pisze gdzies posta to go zjada jakas amba :? zapraszam na Slask jak sie przeniose :)

Haslo przeprowadzka jest haslem wywolujacym u mnie dreszcz i skret lewego jajnika. Ewentualnie prawego zamiennie z platem watroby. Nosz kto to wymyslil to ja nie wiem :evil:
Ale damy rade. Najwiekszy stres mialam dwa dni temu bo rodzice jechali do Polski swiezo po ojcowskich nockach, podroz kilkanascie godzin samochodem, tata juz nie pierwszej mlodosci no i nerwus okrutny. Wiec sie balam o nich bardzo. Ale dali rade - dzis popoludniu powitamy ich w Krakowie :)

Krakow osnuty mgla, wisi nad droga jak szyfonowy szal na szyi rozesmianej maturzystki. Zielonosc bujna, rozkwitla, do obledu pachnaca wszelkimi mozliwymi konfiguracjami wiosennych woni. Wyszlam w nocy na pole powiesic pranie, stanelam chwile w ogrodku i nasluchiwalam odglosow miasta - ptaki swiergotaly glosno i kolorowo, gdzies tam pulsujacy sygnal karetki pogotowia przebijal sie przez szum samochodow. Po skarpie zasuwal jez obsypujac kamyki i ziemie. Sasiedzi klocili sie za zamknietym oknem; na balkonie siedzial ich pies, mala suczka, popiskujac i poszczekujac co jakis czas.
I jakas taka czulosc mnie ogarnela, wzgledem tego miejsca i tych ludzi, kamieni i murow, odglosow, zapachow, smakow. Wrocily wspomnienia z czasow matury, gdy cos w czlowieku sie nagle otworzylo, uwolnilo, jak przez okno wylecialo w swiat... Ech, Krakow zawsze bedzie i pozostanie Moim Miastem, zawsze bede wracac mysla do tych miejsc i ludzi.

Pije kawe z jasnozielonego kubeczka, porozmawialam z mama przez telefon, z jej glosu taka radosc wielka nie ten czlowiek - mimo zmeczenia doczekac sie nie moze spotkania ze mna, z Krakowem, z nami...
I jak tu zycia nie kochac :) no jak? :)

solangelica

Post » Nie maja 01, 2011 18:00 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Pięknie napisałaś. Więcej napiszę u siebie ale dopiero wieczorem - chcę napisać coś więcej i to będzie równocześnie do kilku koleżanek.
Życzę miłego spotkania z Rodziną :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie maja 01, 2011 18:18 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

cieszę się, że rodzice ok :)
a z przeprowadzką dasz radę - w końcu jesteś czarownicą :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie maja 01, 2011 18:22 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Sol, dzięki wielkie za miłą rozmowę :1luvu:
Mam nadzieję, że dzień minął Wam miło :)

Erin

Post » Pon maja 02, 2011 20:46 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Witajcie kochani :) Dzieki za cieple slowa i wsparcie, przydadza sie bo bardzo duzo energii pochlania przeprowadzka i rozne takie tam...

Erin ja rowniez dziekuje za mila rozmowe, bardzo Cie przepraszam za moje roztargnienie ale okolicznosci byly niesprzyjajace ;) Udalo sie posprzatac mieszkanie i przygotowac wszystko na przyjazd rodzicow. Dzis spakowalam ubrania, buty, zaraz jeszcze zgarne chemie i kosmetyki i ide spac. Jutro wstaje skoro swit i pakuje dalej a potem jedziemy z tata samochodem zawiezc czesc pierwsza na Slask.

Reszta pojedzie potem koty rowniez pojada potem. Kolezanki dwie zaoferowaly pomoc wiec licze na wspolprace z ich strony :)

Felek dzis mial nie lada traume. Odwiedzila mnie kolezanka z synkiem poltora roku.. cudny szkrab :) I cudnie ruchliwy :twisted: Felek na dzien dobry wskoczyl do jego wozka, a Szymek usmiech od ucha do ucha i... gonil Felka po calym mieszkaniu. Kot zdezorientowany bo nie za bardzo rozumial o co temu malemu Duzemu chodzi... skakal glupek w te i nazad, reszta kotow uciekla na meble skad bezpieczna obserwowala cala akcje. Fiona przyszla zobaczyc co to za rozroba, bo ona zadymiara jest, ale jak obczaila ze Felek sie miota po przedpokoju z uszami plaskimi i obledem w oku, skapitulowala ;)
Potem koty znosily cierpliwie przemeblowanie, szuranie pudlami, szpejami i tysiac innych roznych dziwnych akcji. Teraz Felek polozyl sie na moich kolanach i spi.

Coz, ostrzegalam go ze wezme odwet za zaszczane lozko, nieprawdaz? Wiedzmy nie rzucaja slow na wiatr.... ;) :twisted: :ryk:

solangelica

Post » Pon maja 02, 2011 20:57 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

No to nieźle, działo się u Was, oj działo 8)

Erin

[poprzednia][następna]