3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 20:23 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

jesteście kurde git koty. Ten rudy nie pasuje, ale jak Wam do czegoś jest przydatny - to niech se będzie.
Morf
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob maja 07, 2011 20:44 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

Nie, no...
Padłam :ryk: :ryk: :ryk:
Inga, Wy się cieszcie, że ogniem nie zieją po tej przekąsce :lol:
Trochę mi się humor poprawił
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie maja 08, 2011 21:08 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

Zapałki :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon maja 09, 2011 9:07 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

Ale fantastyczne fotki zwierzorków z zapałkami (w brzuszkach :spin2: ) :love:
Georgu... :1luvu: 8)

No, to kiedy ten grill :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 09, 2011 9:36 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

:ryk: :ryk: :ryk:

Wspaniały Mały Biały Domek i jego Mieszkańcy.

Pozdrowienia z samego centrum :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon maja 09, 2011 12:27 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

No przepraszam Georg jest z JEDNYM otwartym okiem tylko 8O - ewentualnie możemy Ci uwierzyć na słowo, ze drugie też jest otwarte :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon maja 09, 2011 18:02 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

jerzykowka pisze:Ale fantastyczne fotki zwierzorków z zapałkami (w brzuszkach :spin2: ) :love:
Georgu... :1luvu: 8)

No, to kiedy ten grill :mrgreen:

grilla nie bedzie,bo koty zjadły zapałki haha :ryk: :ryk:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto maja 10, 2011 6:23 Re: 3 x G +R - vol.IV. Takie tam fotopodobne

Georg-inia pisze:napisałam posta i mi cały internet wetło :twisted:
to będą obrazki, o!
trochę niewyraźne, ale co tam: Gadget i Rastek w spaniu synchronicznym ;)
Obrazek

Gabriello na słońcu
Obrazek

a to już ... klękajcie narody! Georg z otwartymi oczami! :love:
Obrazek

Spanie synchroniczne mnie ubawiło :ryk: . Akcja z jedzeniem zapałek takoż. Inga - pisz książkę!!! :D :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt maja 13, 2011 21:40 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamiętaaaasz?...?

pokaz psiowy wyszedł super-hiper. Oczywiście nie za sprawą Rastka, który:
a) nie chciał warować
b) bał się "huśtawki" przez którą Ciocia Magija i TŻ upaprali sobie spodnie na maksa, usiłując namówić Rudego Ryja na wejście na przeszkodę
c) awanturował się z nowopoznanym psim kolegą (z zakoconego domu :mrgreen: )
d) podskakiwał Arsenowi, ON-kowi, mniej więcej cztery razy większemu niż Ryży

Ale za to Gizmo z Magiją i Maćkiem dali taki pokaz obrony przed wyrywającym torebkę "łobuzem", że Panowie Ochroniarze wybiegli ze swojej budki i... stanęli nie wiedząc co robić: ratować "łobuza" przed szalejącym nad nim Gizmem czy może pomóc psu go dobić?...? dodam tylko, że "łobuzem" był Magijowy Maciek :mrgreen:

Teraz TŻ jest na spotkaniu w psiej szkole i "się integruje" przy piwie, a ja siedzę w domu i właśnie zrobiłam sobie przerwę w nauce o miejscu cięcia i kolejnych warstwach krowy do przecinania w celu wyjęcia z niej cielaczka, czyli ogólnie: cesarskie cięcie na stojąco i leżąco :roll: Mam trochę sruja sama, bo nam Pani Sąsiadka powiedziała, że zaczął u nas grasować jakiś złodziej... zawsze tu spokojnie było, drzwi otwarte wszyscy zostawiali, a teraz ktoś łazi po nocach i z podwórek i pomieszczeń gospodarczych kradnie co się da. Dosłownie, bo jednej Pani podobno zwędzili 5 kg proszku do prania 8O Mam nadzieję, że Ryży mimo wszystko usłyszy jakby co i da jakiś znak zanim zacałuje złodzieja na śmierć :roll:

TŻ musi nas kochać. Bardzo. Co prawda jego miłość z pewnością zwiększyło moje stwierdzenie, że "kochanie, ale niepełnosprawnego kota to TY adoptowałeś" ale tak czy siak od trzech dni powstaje u nas woliera :dance: Miała być z przodu, z wykorzystaniem siatki ogrodzeniowej, która już jest, ale nie spodobał mi się pomysł. Raz, że tam cały dzień jest słońce i grzeje jak na patelni, a dwa - od ulicy. Psy przechodzą, dzieciaki, rowery... Gadgetowi to pewnie rybka, ale Gabryś i Georg mogliby się czuć niekomfortowo ;) Tak więc woliera się buduje z tyłu domu, zabierając tym sposobem ludziom miejsce do wypoczynku i w ogóle stojąc w sprzeczności z zasadami architektury przestrzeni, fengszui i planowaniem ogrodu :roll: Najprawdopodobniej z grillem i ogrodowymi krzesełkami wylądujemy w trójkącie między starym (na szczęście nieczynnym od dawna) wychodkiem, studnią i szambem :roll:
Ale nic to - buduje się i będzie wspaniała ;) I do tego ekologiczna! bo powstaje z róznych takich rurek i prętów metalowych, które bądź należą do właścicielki domku (z pewnością były, są i będą dla niej bardzo przydatne :roll: ) bądź należały do któregoś z licznych poprzednich najemców (w nawiasie - jak wyżej). TZ męczy się jak potępieniec wyginając metalowe pręty grubości palca, ale jakoś równo je zagina i w ogóle - zadziwiająco symetrycznie mu to wychodzi...

a teraz: tatam! któż to, ach, któż to? :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

no? kto pamięta? :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt maja 13, 2011 22:05 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamięęęętasz?...?

Czy to Rudzio który do Was wrócił bo coś tam nie zagrało?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob maja 14, 2011 6:41 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamięęęętasz?...?

Rudzio :1luvu: :dance: :dance2: :1luvu:
Cudowny, słodki kocio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaki szczęśliwy i wypasiony 8) Absolutnie wspaniały widok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siem cieszę baaaardzo 8)

Dzisiaj odrabiam 2maja i weszłam do pracy z miną mocno nietęgą, ale Twój post Inguś, zaraz mnie rozbawił i w radosny nastrój wprowadził :lol:

Czytam z zazdrością o Wieśku (jak zwykle zresztą :mrgreen: ) i jego wyczynach wolierowych. Super, super, super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przyznam Ci się, że ja również wpadłam w cug przemieniania domu w twierdzę :oops: . I właśnie czekam na wycenę przerobienia mojego tarasu na wolierę. Aż boję się pomyśleć co mi powiedzą, chociaż to tylko 24 m kw :strach:
Ale w domu ślepak jest, a poza tym strata Demonka odebrała mi radość sielskiego życia ogrodowego... :( Ech.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob maja 14, 2011 8:41 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamięęęętasz?...?

Pewnie, że pamiętam tego Rudasa-bumeranga 8) .
Ale wypasiony :1luvu: . Luzik w pozycji, oko spokojne, futerko śliczne. Zgaduję: dobrze mu? 8)

Twój (Wasz) Wiesiek jest THE BEST!!!!! :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob maja 14, 2011 15:27 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamięęęętasz?...?

A jak stosunki Rudisia z rezydentem? Bo z tego co kojarzę na tej linii coś było nie tak :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob maja 14, 2011 15:39 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamięęęętasz?...?

za woliere i dobre chęci Wieśka :piwa: :piwa:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon maja 16, 2011 7:28 Re: 3 x G +R - vol.IV. Czy mnie jeszcze pamięęęętasz?...?

gosiaa pisze:A jak stosunki Rudisia z rezydentem? Bo z tego co kojarzę na tej linii coś było nie tak :roll:

zależy z którym :roll: z Dijo się kochają. Z Gackiem - w dalszym ciągu nie cierpią, ale mogą przebywać w tym samym pomieszczeniu pod nadzorem i ze spryskiwaczem w ręku. Dwa m-ce temu umarł psiak, który mieszkał z kotami, ale już jest nowa sunia, właściwie jeszcze szczeniak, który chce się bawić, więc systematycznie dostaje od Rudiego po głowie, ale bez pazurów. Rudi niechętnie wychodzi na dwór, a jak już, to jego aktywność kończy się przy ogrodowym stole: wskakuje na niego, rozciaga się i tak leży całymi godzinami. Gruby jest jak bela :roll:

TŻ mi sie zintegrował dość intensywnie :twisted: dotarł do domu o 2 w nocy w stanie, którego wolę nie opisywać :twisted: Krowa po cesarskim cięciu przeżyła ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]