Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POMOCY!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 12:19 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Widziałem Kukiego w niedzielę. Łapka nie jest spuchnięta, kocurek znakomicie radzi sobie w gipsie. Miejmy nadzieję, że opatrunek gipsowy usztywni staw. O tym przekonamy się jednak dopiero w przyszłym tygodniu. Wtedy gips zostanie zdjęty i zobaczymy, jaki jest efekt.

Kciuki nadal bardzo potrzebne :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob lut 05, 2011 13:08 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Gem pisze:Widziałem Kukiego w niedzielę. Łapka nie jest spuchnięta, kocurek znakomicie radzi sobie w gipsie. Miejmy nadzieję, że opatrunek gipsowy usztywni staw. O tym przekonamy się jednak dopiero w przyszłym tygodniu. Wtedy gips zostanie zdjęty i zobaczymy, jaki jest efekt.

Kciuki nadal bardzo potrzebne :ok:

Mocno trzymamy kciuki za Kukinka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zeby obylo sie bez operacji i zeby znalazl wspanialy domek :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob lut 05, 2011 13:28 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

"kciuki za koteczka :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Sob lut 05, 2011 14:46 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Jak potrzebne, to potrzymamy :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 10, 2011 13:04 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Wczoraj zdjeliśmy gips :) Kukiś porusza się rewelacyjnie. Łapka jest sztywna nie zgina się i mam nadzieje, że tak już zostanie :ok:
wczoraj wieczorkiem miętosiłam mu trochę tą nogę i stało się cos dziwnego.
Jak Kukis sobie stał naciskałam mu pakuszki swoim paluchem a on odstawiał nogę. Tak jakby reagował na to ściskanie. Wcześniej można mu było ta nogę nawet w imadle ścisnąć a z jego strony było zero reakcji.
Nie wiem czy jest to możliwe ale wydaje mi się, że on coś czuje. W każdym razie poobserwuje jeszcze jak to "wszystko działa".
Poza tym nóżka została już wymyta jęzorem :wink:

Ale najbardziej cieszę się, ze Kukiś chodzi jak na normalnej, zdrowej nodze :ok:

Mamy obserwować przez najbliższe dni i jeśli będzie ok to możemy zacząć szukać DS dla tego przylepka :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw lut 10, 2011 13:21 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Super wieści! :ok:
A jak Ty się czujesz?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 10, 2011 13:24 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

fiona.22 pisze:Wczoraj zdjeliśmy gips :) Kukiś porusza się rewelacyjnie. Łapka jest sztywna nie zgina się i mam nadzieje, że tak już zostanie :ok:
wczoraj wieczorkiem miętosiłam mu trochę tą nogę i stało się cos dziwnego.
Jak Kukis sobie stał naciskałam mu pakuszki swoim paluchem a on odstawiał nogę. Tak jakby reagował na to ściskanie. Wcześniej można mu było ta nogę nawet w imadle ścisnąć a z jego strony było zero reakcji.
Nie wiem czy jest to możliwe ale wydaje mi się, że on coś czuje. W każdym razie poobserwuje jeszcze jak to "wszystko działa".
Poza tym nóżka została już wymyta jęzorem :wink:

Ale najbardziej cieszę się, ze Kukiś chodzi jak na normalnej, zdrowej nodze :ok:

Mamy obserwować przez najbliższe dni i jeśli będzie ok to możemy zacząć szukać DS dla tego przylepka :kotek:

Podobne wrażenie miałem podczas zdejmowania gipsu. Kuki złościł się i miauczał, a przecież nie robiłby tego, gdyby nic nie czuł.

Ilona, prosimy o nowe zdjęcia Kukiego ;)
Obrazek

Gem

Post » Czw lut 10, 2011 13:33 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Zrobię coś dzisiaj i po południu albo wieczorkiem wstawie nowe fotki :mrgreen:

A u mnie jakoś w miarę. Mogę łazić i to jest najważniejsze a cała reszta mam nadzieje, że unormuje się w najbliższym czasie. Najgorsze są ciągłe wycieczki do lekarzy, które niestety czekają mnie do lipca. Potem o ile będzie już dobrze to zostaną tylko kontrole raz na 4-6 tyg.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lut 10, 2011 13:44 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Kuki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance2: :dance: :piwa:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Czw lut 10, 2011 15:11 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Kurcze :roll: chyba jednak jest coś nie tak z tą nóżką :kitty: spuchła mu cała w stawie skokowym i jest bolesność :cry:
Normalnie łazi, skacze, biega, trochę kuśtyka ale to normalne... tylko martwi mnie ta opuchlizna :conf: bo nie dość, że boli ( ale to w sumie dobrze, że boli) to jeszcze jest jest taka gorąca w okolicy tego stawu... i nie wiem czy to tak ma być ?? Ale chyba raczej coś jest nie tak :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lut 10, 2011 15:16 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

tyle czasu noga w gipsie była, to sobie pewnie chłopak nadwerężył teraz, jak tak od razu na niej skakać zaczął... Mnie po zdjęciu gipsu ręka jeszcze dość długo bolała i była lekko spuchnięta, wiec sie zdarza, ale coś z tym zrobic trzeba na pewno - może ogranicz małemu ruch i zrób okład na nóżkę...? I chyba tel do weta by sie przydał, choćby dla uspokojenia się..

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Czw lut 10, 2011 17:29 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Ja także uważam, że mały przeforsował nóżkę.
ogranicz małemu ruch i zrób okład na nóżkę

Popieram ;)

A do weta pojedziemy z nim może jutro. Ja co prawda nie powinienem wychodzić z domu, bo spuchłem po usunięciu ósemki, ale może jakoś Ty i wet wytrzymacie mój widok :P
Obrazek

Gem

Post » Czw lut 10, 2011 22:39 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

:(
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Sob lut 12, 2011 17:15 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

:?:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie lut 13, 2011 13:44 Re: Kuki prosi o pomoc-jest szansa na życie i to na 4 łapkach !!

Nóżka spuchła z tego powodu, że kot zaczął jej używać. Układ krążenia inaczej pracuje, są zaniki mięśniowe, bo jakby na to nie spojrzeć kot nie używał tej nogi przez 2,5 mies. A co najważniejsze układ nerwowy chyba zaskoczył i kot troszkę czuje :piwa:
Co prawda nie jest to takie czucie jak w zdrowej nodze ale najważniejsze, że w ogóle jakieś tam jest !!!
Cały czas w jest niewielki przesącz w okolicy stawu ale robimy okłady i mam nadzieje, że w najbliższym czasie wszystko ustąpi :ok:
Poza tym humorek dopisuje, apetyt aż za bardzo no i hormony troszkę szaleją. Niebawem musimy pomyśleć o kastracji 8)
Na razie jest zalecenie ograniczenia ruchu, żeby Kukiś powoli rozchodził nóżkę. dostał całkowity zakaz szaleństwa, skakania i ganiania.

Teraz najbardziej się boje , żeby coś "się nie popsuło". Oczywiście mam nadzieje, że z biegiem czasu nóżka rozchodzi się i będzie w miarę sprawna 8)

no i na koniec obiecane zdjęcia :oops:
Chudziutka nóżka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek