KotomaniaVIII-Nadia w DS!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 9:32 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Doberek :D

Qrcze, najczęściej o losie kota decyduje facet. :evil: Dlaczego??? Jak chce sobie kupić nową zabawkę (np. samochód) to żony nie pyta, czy jej taki a taki odpowiada.
Kasiu, pamiętasz u mnie tez TŻ musiał raczyć, żebym mogła Zoe dać dom. :? Chyba jednak zostanę wojującą feministką – dla dobra kotów :mrgreen:

Za domek dla Nadii :ok: (może być taki bez kaleson :wink: )

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw lis 25, 2010 9:41 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Kasieńko, czy dzisiaj nie są Twoje imieniny? Przepraszam za pytanie, powinnam to wiedzieć :oops:
Kasiulek, jeżeli tak, to przyjmij kochana najszczersze życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności, zdrowych koteczków, wiernych przyjaciół, samych życzliwych osób wokół Ciebie, góry pieniędzy i wszystkiego, czego tylko pragniesz.

Jeżeli dzisiaj nie są Twoje imieniny i tak Ci z całego serca tego wszystkiego życzę :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw lis 25, 2010 9:53 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

No bo też jakieś fanaberie mamy :evil:
Szczepienia, transportery, wet, droga karma, siatkowanie okien ,umowy... kto to słyszał.. toż to tylko kot, nie ten to inny będzie :cry:
Już o glupocie i bezmyślności nie chce mi sie pisać :evil:

Za dobry odpowiedzialny domek trzymam nadal kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw lis 25, 2010 10:24 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Betaka pisze:...Qrcze, najczęściej o losie kota decyduje facet. :evil: Dlaczego??? Jak chce sobie kupić nową zabawkę (np. samochód) to żony nie pyta, czy jej taki a taki odpowiada.
Kasiu, pamiętasz u mnie tez TŻ musiał raczyć, żebym mogła Zoe dać dom. :? Chyba jednak zostanę wojującą feministką – dla dobra kotów :mrgreen: ...

To chyba nie do końca tak, a przy najmniej nie zawsze. Popatrzcie na to z innej strony:najczęściej inicjatywa wychodzi ze strony kobiety ("weźmy kota"), to mężczyzna (który przecież też tu mieszka) ma prawo, a nawet obowiązek wyrazić swoje zdanie. I zdanie to nie musi się pokrywać z naszym.Jeśli nie miał wcześniej do czynienia z kotem, ma on prawo mieć obawy czy uprzedzenia. Ma też on prawo do zastanowienia się. (I bardzo dobrze. Wolę zastanawiających się, niż radosnych optymistów). Najczęściej w rozmowie daje się przekonać, ale nie można wymuszać. U mnie, przykładowo, pani chciała oprócz Majeczki wziąć jeszcze Rysia, ale mąż ostatecznie, po tygodniu namysłu) się nie zgodził. Wredota? Nie. Poprzedni kot zmarł im po ciężkiej i kosztownej chorobie, i nie dziwię się, że pan zwyczajnie się bał o finanse. Szanuję jego decyzję, rozumiem obawy.

Co do "zabawek", to też nie jest regułą. Nie popadajmy w stereotypy i nie róbmy z mężczyzn samolubnych chłopców, którzy trawią życie na pogoni za "zabawkami" (mój TŻ , niestety, ZAWSZE mnie ciągnie do salonu samochodowego, choć bardzo dobrze wie, co powiem: "kup taki, żeby się wszystko zmieściło. I byle nie srebrny, biały,różowy")
Jeśli zaś taki "zabawkowicz" w domu jest, to jaki problem mu powiedzieć prosto w oczy, co nam leży na wątrobie?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw lis 25, 2010 11:12 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Zabersiku, Twój post zmusił mnie do refleksji ( a przemyślenia nie są moją mocną stroną :wink: ).

Daleka jestem od przyznawania sobie monopolu na rację. Opinia na temat osobników płci przeciwnej to kwestia kilkunastoletniej pracy w typowo męskim środowisku. I gdy tak obserwuję towarzystwo, słucham opowieści dziwnych treści, to rozumiem, że stereotypy nie biorą się z sufitu, mają swoją liczną reprezentację w świecie realnym. Zgadzam się jednak z Tobą, że wrzucanie wszystkich do jednego worka jest jawną niesprawiedliwością, więc zapewniam, że mój post dotyczył tylko tych, których dotyczył. Krucjaty przeciwko płci przeciwnej nie zamierzam wzniecać :mrgreen:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw lis 25, 2010 11:29 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Betaka pisze:Zabersiku, Twój post zmusił mnie do refleksji ( a przemyślenia nie są moją mocną stroną :wink: ).

Daleka jestem od przyznawania sobie monopolu na rację. Opinia na temat osobników płci przeciwnej to kwestia kilkunastoletniej pracy w typowo męskim środowisku. I gdy tak obserwuję towarzystwo, słucham opowieści dziwnych treści, to rozumiem, że stereotypy nie biorą się z sufitu, mają swoją liczną reprezentację w świecie realnym. Zgadzam się jednak z Tobą, że wrzucanie wszystkich do jednego worka jest jawną niesprawiedliwością, więc zapewniam, że mój post dotyczył tylko tych, których dotyczył. Krucjaty przeciwko płci przeciwnej nie zamierzam wzniecać :mrgreen:

Ja wszystko wiem (w życiu nie podejrzewałam Ciebie o zapędy w kierunku "urawniłowki"). :P
Są palanci (i "palantki" :!: ) na świecie, nawet całkiem sporo [sama kończyłam "męską" szkołę]. Napisałam po to, aby ci normalni nie umknęli z pola widzenia.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw lis 25, 2010 11:35 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Betaka pisze:Krucjaty przeciwko płci przeciwnej nie zamierzam wzniecać :mrgreen:

Ojj jaka szkoda, tak chcialam sie przylaczyc :mrgreen: :twisted: :ryk:

Dzien dobry Koteczkom i Duzej :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw lis 25, 2010 12:01 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Caragh pisze:
Betaka pisze:Krucjaty przeciwko płci przeciwnej nie zamierzam wzniecać :mrgreen:

Ojj jaka szkoda, tak chcialam sie przylaczyc :mrgreen: :twisted: :ryk:

W taki ziąb? 8O :wink:

zabers

Post » Czw lis 25, 2010 12:05 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

zabers pisze:W taki ziąb? 8O :wink:

:ryk: :ryk: :ryk:
Lubie zimno :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw lis 25, 2010 12:16 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 25, 2010 18:17 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Martusiu-szkoda-myślałam że ten domek jednak się zdecyduje! :(

Kasieńko-wielkie dzięki!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tak-dzisiaj sa moje imieniny,ale obchodzić je będe w sobotę-razem z urodzinami-okrągłymi :ryk:

Beatko-no tak to jest,jak facet utrzymuje dom!

Olu-Tam już była kotka-odeszła w wieku 13-14 lat!-więc to żadne novum dla Pana!

Ewuś-no bo my gupie jesteśmy!!!!!

Dziewuszki kochane-ja nie jestem wojująca feministką,ale facet ma mieć swoje miejsce w szeregu i skoro kobieta idzie na kompromis,to facet łaski nie robi i tez musi!-innych facetów nie trawię i mam ich gdzieś! :evil:

Monia-chętnie razem z Tobą wyciągnę szabelkę i pokażę tym niedostosowanym macho,gdzie raki zimują!!!

Beatko i Olu-ja też nie wrzucam wszystkich do jednego wora-przecież są i normalni faceci!

Dziewuszki,wybaczcie,ale dzisiaj będę tylko z doskoku-dzisiaj rządzę w kuchni :evil: ,a ulubione miejsce to dla mnie nie jest!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lis 25, 2010 18:48 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

No to Kasiulku, powodzenia w kuchni! :lol:
A nie wszyscy faceci są źli.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lis 25, 2010 19:16 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

No nie wszyscy-tylko Ci,na których udało mi się trafić :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw lis 25, 2010 19:53 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Kasiu wszystkiego naj, naj, najlepszego.
Dużo zdrowia, pociechy z kociastych i spełnienia wszystkich marzeń.
:balony: :balony: :balony:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw lis 25, 2010 19:59 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Dziękuję ślicznie Kasieńko!!!!!
A Ty czasem tez nie obchodzisz dzisiaj imieninek????
Kasiu-bulbko-a Ty????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]