W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 6:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia czytałam początek pierwszego dokocenia i co?Jest super :ok: Tigra jest idealna trafiła Ci się jak ślepej kurze :lol: Inne koty rok się docierają u Ciebie pójdzie szybko.Czuję to :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro sty 16, 2013 6:45 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Dlaczego Lusia burczy na Mania i na mnie :?: Zupełnie tego nie rozumiem. :roll:
Na mnie to jeszcze zrozumiem ale na Mania :?:

bo jest zdezorientowana, zaniepokojona i czuje się niepewnie
musi się przyzwyczaić do faktu, że to coś z napuszonym futrem to nie wróg i krzywdy nie zrobi
tak jak pisałam, trochę to potrwa
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sty 16, 2013 10:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Poza tym kotki to chyba w ogóle większe histeryczki, co nie dalio :)? Wiesz jaką zołzę mam tu na myśli.
Luna, po przybyciu nowego lokatora burczała na wszystko i wszystkich, więc to chyba normalne.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro sty 16, 2013 10:23 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Dzień dobry!

Lusia może być zazdrosna o Ciebie,ale myślę ,że za dwa trzy dni przyzwyczai się .Jak jesteś w domu to masz mozliwośc zaobserwowania ich zachowań i wszystko pójdzie szybko , zobaczysz ,jeszcze bęa sie lizały i ganiały razem . Bardzo się ciesze z zachowania Tigry ,(ale syberyjczyki maja właśnie takie cudne charaktery , no może nie wszystkie co widać u Tomaszka :P :P :P
Moj wystawowy ,cudny ,rudy ,,misiu,,potrafi i na mnie czasami fukać ,i dlaczego ,i tylko on????Obrazek

I tylko on może podrapać , i nie zabardzo lubi dzieci .Też ma charakterek :!: :!: :!: :!: diabełka.A na wystawach potulny jak baranek :P :P :P :P
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Śro sty 16, 2013 10:25 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53, ale klopsik z niego :) piękny jest.
Obrazek

rastanja

Post » Śro sty 16, 2013 13:29 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Misiu-klopsik :) jest świetny.
Już sobie chodzi Tigra swobodnie po domu. Teraz doszło do... pewnej niezręczności bo Tigra wyszła z balkonu i chciała siupnąć na komodę ale z dołu nie widziała, że tam siedzi Maniuś i zrobiła hop wprost na Mania. Ale się przestraszyły oba, Manio bardziej, wydal syk wzmocniony, zrzucił kalkulator co spotęgowało "grozę" sytuacji dodatkowym dźwiękiem. Zwiał do łazienki.

Ano właśnie, łazienka... mnie chyba odbija... wstydzę się własnego kota 8O

Wczoraj znowu chciał być ze mną w czasie kąpieli, siedział na kibelku obok i paczył.
Mnie głupio było bo nawet sobie wtedy pomyślałam, że może to jakiś facet, który w obecnym wcieleniu jest kotem.
Facet o zielonych oczach. Tak patrzył na mnie jakoś po ludzku. Odbija mi???
Glupio mi było wstać z pianki goło i się wycierać przy nim. Ło matko, Tusia świruje.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Śro sty 16, 2013 13:39 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:ryk: też czasami się krępuję.
Obrazek

rastanja

Post » Śro sty 16, 2013 13:53 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tigra w innym pokoju bawi się grzechoczącym myszem a one...
One ją tak ciągle oglądają :lol:
Teatr.

Obrazek

Dodaję zdjęcie z dziś moich "kotków" :)
Tutaj sobie dodaję zdjęcia to jak chcecie możecie pooglądać, nie będę wszystkich wrzucać na forum i obciążać serwera :wink:
:arrow: https://picasaweb.google.com/1179624258 ... 0604/Koty#

Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Śro sty 16, 2013 17:04 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Wspaniała trójka :kotek: :kotek: :kotek: , ale mają szczęście, że do Was trafiły.

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Śro sty 16, 2013 17:12 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Przycupnę i sobie poczytam. Tak:)

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Śro sty 16, 2013 17:20 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

natalian pisze:Przycupnę i sobie poczytam. Tak:)

Zapraszam :)
Częstuję kawką i ciastem do czytania :)
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Śro sty 16, 2013 17:42 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tosiu ale jaki synuś śliczny :?: :?: :?: :?: :?: a koteczka prawdziwa syberyjka ,czuje że jej przyjacielem od serca bedzie synek :!: :!: :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Czw sty 17, 2013 0:26 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Kurcze jakie to małe inteligentne jest 8O
Bawiła się myszką i w zabawie wepchnęła ją w tą długą szparę siedziska kanapy. I zrobiła coś... co mnie zdumiało logiką myślenia...
W tym samym momencie jak myszka jej zniknęła z oczu i zasięgu łap, poleciała piorunem za kanapę sprawdzić czy nie wyleciała z drugiej strony!!!
Oczywiście wylecieć nie mogło bo budowa kanapy na to nie pozwala ale skąd u niej taka reakcja? Niesamowite.
Noooo powiem Wam, że szacun. Mam myślącego i bystrego kota, nie wiem czy cieszyć się czy zacząć bać :roll: :)

Monia, dzięki za pochwałę urody synusia :)
Specjalnie zrobił minkę - malinkę :wink:

ManfredkotTusi

Post » Czw sty 17, 2013 9:22 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

"Minka malinka" rządzi. Jak zobaczyłam takie urodziwe dziecię, trzymające kotka na kolanach, od razu mi się instynkt macierzyński obudził :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Post » Czw sty 17, 2013 9:40 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Minkamalinka dzisiaj się nie wyspała do szkoły bo Lusia chowała się u niego w pokoju, w szafie. Inne tam łaziły co chwilę i mu warczały i szurały, skakały na parapet, waliły w żaluzje. Nie mógł się zamknąć przed nimi bo Lusia nijak się wyjąć z szafy nie dała, bałam się ją wyciągać bo mogłaby mnie użreć - taka jeszcze spięta.
rastanja do roboty i robić minkemalinke :wink:

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]