Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 8.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 11:00 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

MarciaMuuu pisze:
shira3 pisze:
Avian pisze:A na końcu spodziewałam sie fotki "Nasza Duża" :lol:

O właśnie :idea: :ok: :twisted:

I leżące na niej trzy koty :mrgreen:

E tam, Duża wybitnie niefotogeniczna :wink:
Ale wstawię fotki kotów.

Frycek wczoraj zechciał wyjść przed drukarnię i zapozować z mirabelkami:
Obrazek

Tosia zaległa pod tawułką:
Obrazek

Kropka nieco nostalgiczna... Na fotce widać jabłuszko z naszego sadu :-) :
Obrazek

Frodo z dziewannami w tle:
Obrazek

Milka na niedzielnej wyprawie po lesie w poszukiwaniu jeżyn ;-) :
Obrazek

A komu mało zdjęć kotów, może sobie obejrzeć nasze dąbrowskie owady ;-) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Króluje u nas przepiękne późne lato, ciotki :)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon sie 23, 2010 11:05 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Uwielbiam późne lato :1luvu:
Właśnie mam zamiar wziąć z tej okazji parę dni wolnego :P

Motyle to chyba autorstwa Wujka są? Mój Ojciec miał zwyczaj łazić po lesie i przynosić takie łupy właśnie tyle, że czarno-białe. To wymaga naprawdę nielichych umiejętności - sam sprzęt to tylko narzędzie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kotki też takie więcej późnoletnie, nostalgiczne - CUUUUDNE :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sie 23, 2010 11:07 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:Motyle to chyba autorstwa Wujka są?

Wujka, wujka :lol:
Co on się, bidok, nabiega z tym naszym lichym aparatem za tymi motylami, to aż mi go żal :wink:
Ale czasem udaje mu się zrobić naprawdę ładne fotki :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 23, 2010 12:22 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

A na kogo Milka tak nastawiła ogon?

I nieuniknione:

Co z Fryckiem?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon sie 23, 2010 13:23 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:A na kogo Milka tak nastawiła ogon?

A ona tak zawsze w terenie :lol: . To takie wielkie podekscytowanie wszystkim, co się dzieje dookoła :wink: . Kiedy przeprowadzaliśmy się na wieś byłam pewna, że Frodo stanie się kotem, który bywa w domu. Tymczasem ku mojemu zaskoczeniu, to Milka nie może wyhamować 8O . Kropka i Frodo trzymają się blisko domu i meldują co 10-15 minut, a Milka przepada na całe popołudnia. Poluje jak szalona i sprawia wrażenie, że najchętniej zamieszkałaby na zewnątrz :roll: . Kiedy wraca, jest nieprzytomna ze zmęczenia. Zjada coś, pada na łóżko i natychmiast zasypia. Nad ranem pierwsza drze ryjek przy drzwiach, żeby ją wypuścić na poranne łowy :) .

AYO pisze:I nieuniknione:

Co z Fryckiem?

Dziś dostałam odpowiedź, że pani która mogłaby go adoptować nie jest jednak jeszcze gotowa na nowego kota... Rozumiem ją i nie mam żalu. Wręcz przeciwnie - odczułam ulgę, że go nie chce... :oops: . Poczekam jeszcze z tą adopcją. Niech sobie na razie siedzi w drukarni, skoro mu tutaj tak dobrze. Niech wycisza hormony. Późną jesienią podejmę jeszcze jedną próbę dołączenia go do stada. Nie wiem co będzie jeśli się nie uda :roll: . Co będę dużo pisać - kocham go i tyle... :oops: . Kocham jak gada, jak się przytula, jak się uśmiecha... Wszystko w nim kocham. A najbardziej małpkę na podusi u lewej tylnej nogi 8)

Obrazek

:1luvu: :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 23, 2010 13:27 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Bossko tam macie :1luvu:

A ta małpka - 8O 8O 8O :1luvu:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sie 23, 2010 13:33 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

No to przyznam Ci się, że mnie też ulżyło :oops:

Broń Boże nie neguję Twoich decyzji [jakiekolwiek by nie były] ale to, że go kochasz jest tak oczywiste, że ucieszyłam się z tego, że to jeszcze nie koniec tej historii 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon sie 23, 2010 13:42 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:No to przyznam Ci się, że mnie też ulżyło :oops:

Broń Boże nie neguję Twoich decyzji [jakiekolwiek by nie były] ale to, że go kochasz jest tak oczywiste, że ucieszyłam się z tego, że to jeszcze nie koniec tej historii 8)

:)

Naprawdę nie sądziłam, że tak się do niego przywiążę. Przecież przewinęło się przez moje ręce kilka kotów i zawsze wiedziałam, że robię dobrze, szukając im domów. Lubiłam je, ale ani przez moment nie myślałam, że mogłyby u mnie zostać.

A przy Frycku jest zupełnie inaczej... Pisałam maila w sprawie jego adopcji, a łzy leciały mi z oczu... Rozsądek mówił, że robię dobrze, a serce krzyczało NIE! Wiem, że jeżeli będzie taka konieczność, to znajdę mu dobry dom, ale odsuniecie tego w czasie przyniosło mi niesamowitą ulgę...

Natomiast zupełnie co innego czuję do Tośki. Lubię ją, ale gdyby trzeba było szukać jej domu, po prostu zrobiłabym to bez roztrząsania problemu. Może kocham tylko to, co pochodzi od Sznycka, albo jest Sznyckopodobne? :roll: :wink:
Ostatnio edytowano Pon sie 23, 2010 13:47 przez JoasiaS, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 23, 2010 13:47 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Doczytuje po kawalku, nowy watas, juz taki wiejski!
Joasiu, jak ja Ciebie rozumiem! Tez tak mam z Dexem, omotal mnie dran jeden!
U mnie nadal wojna podjazdowa, Chanelle syczy codziennie na mlodych, czasem nawet dochodzi do lapoczynow, ale co mam zrobic? Ciagniemy jakos...
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon sie 23, 2010 13:48 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Chat pisze:U mnie nadal wojna podjazdowa, Chanelle syczy codziennie na mlodych, czasem nawet dochodzi do lapoczynow, ale co mam zrobic? Ciagniemy jakos...

U mnie pewnie nie będzie inaczej, ale skoro ty możesz, to może i ja dam radę :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 23, 2010 13:57 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Co zajrzę to mam zaległości w czytaniu, ale wszystko powoli doczytuję. Z jednej strony dobrze, że kocio zostaje na dłużej , może on taki "drukarniany " stróż zostanie i się zadomowi ?
Jak to robicie, że takie śliczne zdjęcia Wam wychodzą ? A koty na nich jak upozowane :1luvu:
Motylkowe fotki to klasa extra 1 :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon sie 23, 2010 14:07 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

mięta pisze:Co zajrzę to mam zaległości w czytaniu, ale wszystko powoli doczytuję. Z jednej strony dobrze, że kocio zostaje na dłużej , może on taki "drukarniany " stróż zostanie i się zadomowi ?

No zobaczymy. Wolałabym, żeby był w domu, bo muszę przyjeżdżać do niego do firmy w soboty i niedziele. Gdybym była na miejscu, to pal licho, ale z tej mojej wsi mam teraz 12 km do pracy :? .
mięta pisze:Jak to robicie, że takie śliczne zdjęcia Wam wychodzą ? A koty na nich jak upozowane :1luvu:

A nie wiem sama :lol: . Dużo fotek odrzucam. Najlepsze są te portretowe, robione z bliska. Do fotek w plenerze nasz aparat się kompletnie nie nadaje :roll: . Może z czasem dorobimy się lepszego. Teraz mamy ważniejsze wydatki na głowie :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 23, 2010 17:25 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:Obrazek

A tak bywa u nas na pracowym balkonie - koleżanka zaprowadziła groszek pachnący, wetknęła mu do pięcia się bambus, a na tym bambusie - właśnie jak powyżej 8) Co jakiś czas któraś ląduje, znalazły sobie miejsce :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon sie 23, 2010 17:58 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Ach jakie piekne fotki kotków i lata :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nadrobiłam wsjo :wink: :lol: Ta podusia z małpeczką bezbłędna :mrgreen:
Wiesz Joasiu jak tak go kochasz to jeszcze daj mu szansę ...U mnie po roku doszło do rozejmu między Guciem a Karmelkiem .A już myślałam że to beznadziejny przypadek 8)
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon sie 23, 2010 18:03 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Aleeeee fotki :mrgreen: i ta łaciata łapka na dokładkę :mrgreen: mioooodzio :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]