Kuba uwielbia ciasto drożdżowe. Nie da spokoju, póki trochę nie dostanie. Rosen nie rozumie wówczas o co ta cala afera
Koty bawią się przez całą dobę od kiedy się ochłodziło. Przy śniadaniu (moim

) obserwowałam Rosena i jego zachowanie skojarzyło mi się ze słowami piosenki dla dzieci - "a w główce marzeń sto"

Rosen tylko kombinował co by tu zrobić, żeby było wesoło. Skakał, robił salta w powietrzu, polował na zabawki, zakopywał się w łóżku i co jakiś czas przybiegał na bardzo krótkie głaskanie

Kuba, jak przystało na "starszego", "statecznego" kota obserwował te wyczyny z wyższością z szafy
Psiama, zrobiłam zwykłą, prostą mieszankę z FC. Kurczak (udka i trochę piersi, bo wiem, że lubią), trochę serc drobiowych (bo wiem, że lubią) razem 2 kg mięsa ze skórą, bez kości + 300g wołowiny gulaszowej średnio tłustej. Do tego żółtko, trochę ugotowanych, zmiksowanych warzyw (głównie marchewka, bo wiem, że lubią

) i odpowiednia ilość FC. Zadziwiająco szybko idzie przygotowanie takiej mieszanki - najwięcej czasu zajęło obranie mięsa z udek, ale następnym razem kupię obrane mięso z uda indyka, więc pójdzie raz-raz

Mam nadzieję, że demolki polubią indyka