Czterej Muszkieterowie - Aster po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 22:23 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Hej mali muszkieterzy Obrazek

Super że Kikur zostaje, bossski jest :kotek:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt sie 13, 2010 5:08 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Cameo pisze:Hej mali muszkieterzy Obrazek

Super że Kikur zostaje, bossski jest :kotek:

Bossski to on może jest, ale jaki mały drań, ile wiatru robi co rano :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro sie 18, 2010 4:55 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Moje stado właśnie obudziło mnie dzisiaj o 4 rano, ganiając się we czwórkę, lub w innych konstelacjach, po całym mieszkaniu. :evil: Czy one nie mogą pospać przynajmniej do 5 ?!
Jak one tupią, jak skaczą, to nie do uwierzenia 8O
Obrazek

miszelina

Post » Śro sie 18, 2010 7:00 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

:lol:

Dzisiaj chyba taki dzień jest, bo moje też szalały od samego rana - bardzo wczesnego :roll:
Na dodatek gdzieś na fotelu leżała złożona folia, którą sobie rozłożyły ... to szeleszczenie o świcie...bezcenne :mrgreen:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 19, 2010 12:22 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Krople Bacha działają: Feluś dzisiaj spuścił baty Drabkowi i to porządnie: najpierw go przewrócil, potem zaczęły się kotłować, aż futro (białe!) leciało, a Drabek wrzeszczał, potem Felek przegonił go na parapet, obsyczał, zadarł ogon i wolnym krokiem oddalił się na balkon.
Drabek miał oczy jak młyńskie koła 8O
Obrazek

miszelina

Post » Czw sie 19, 2010 12:31 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

miszelina pisze:Krople Bacha działają: Feluś dzisiaj spuścił baty Drabkowi i to porządnie: najpierw go przewrócil, potem zaczęły się kotłować, aż futro (białe!) leciało, a Drabek wrzeszczał, potem Felek przegonił go na parapet, obsyczał, zadarł ogon i wolnym krokiem oddalił się na balkon.
Drabek miał oczy jak młyńskie koła 8O

brawa dla Felusia
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw sie 19, 2010 21:34 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Brawo, brawo :) :ok:

mahob

Post » Pon sie 23, 2010 20:28 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Kikur opanował nową umiejętność: wspina mi się na szafy, wchodząc pionowo po ścianie, między murem a tylną ścianką szafy

Technicznie rzecz biorąc wygląda to tak: szafa (taka duża, ubraniowa) stoi przy ścianie, ale ze względu na to, że mam listwy przypodłogowe, a szafa licuje z resztą mebli, nie przywiera dokładnie tylną ścianką do rzeczonej ściany. Jest tam odstęp na jakieś 6 cm.
Obok szafy stoi deska do prasowania, po której Kikur bez problemu się wdrapuje, a następnie wciska między szafę i ścianę (przodem do tej pierwszej) i wbijając pazury w dyktę podciąga się do góry.
Felek siedzący na szafie ma takie oczy 8O On po prostu wskakuje.
Obrazek

miszelina

Post » Wto sie 24, 2010 7:43 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Niezły Kikur :-) Moja Rózia tak robiła, miałam szafę trochę odsuniętą więc też się wciskała i wdrapywała na górę. Reszta tylko patrzyła bo wskoczyć się nie dało. Zdolne te koty :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto sie 24, 2010 8:01 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Widze ze Kikur robi za glowny motor napedowy... oj cos wiem jakie odglosy wydaje piec niewyzytych ruchowo stworzonek nocna pora :twisted: tupot stada sloni wymieka.
Wskakiwanie na szafe super patent - widac, ze to inteligentny kot. Zaden tam cwiercmozg jak moj Fumik.... to nie obraza, to oficjalne stwierdzenie faktu :twisted: za to sercem nadrabia za trzech.

Felek z Lasu pozdrawia...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sie 24, 2010 9:26 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

A to spryciarz z Kikura :)

mahob

Post » Nie wrz 05, 2010 16:46 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

miszelina pisze:Kikur opanował nową umiejętność: wspina mi się na szafy, wchodząc pionowo po ścianie, między murem a tylną ścianką szafy

Technicznie rzecz biorąc wygląda to tak: szafa (taka duża, ubraniowa) stoi przy ścianie, ale ze względu na to, że mam listwy przypodłogowe, a szafa licuje z resztą mebli, nie przywiera dokładnie tylną ścianką do rzeczonej ściany. Jest tam odstęp na jakieś 6 cm.
Obok szafy stoi deska do prasowania, po której Kikur bez problemu się wdrapuje, a następnie wciska między szafę i ścianę (przodem do tej pierwszej) i wbijając pazury w dyktę podciąga się do góry.
Felek siedzący na szafie ma takie oczy 8O On po prostu wskakuje.

To chomiki i myszy tak wchodzą po szafach :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie wrz 05, 2010 18:59 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Znaczy Kikur ma wsród przodków chomika? A jak ze szczurami? Bo pamiętam, że podczas pierwszej wizyty u weta usłyszałam pytanie "czy to kot czy to szczur?", zadane oczywiście żartobliwym tonem.
Obrazek

miszelina

Post » Pon wrz 06, 2010 10:28 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Tak :mrgreen:
Szczur też by sobie poradził :wink: :lol:

Kiedyś zginął nam chomik i znalazł się na drugi dzień na szafie w kołysce dla lalek mojej córci :wink: :lol:
Właśnie tak musiał wejść -szafa oddalona od ściany ze 2-3 cm -wysoka ze 2 metry 8O
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon wrz 06, 2010 10:56 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Kiedyś mieszkaliśmy w nieotynkowanych blokach - blok był zbudowany z dużych płyt a pomiędzy nimi były spore szczeliny. Chomik sasiadów z piętra niżej wchodził "na zapieraczkę" tymi szczelinami do nas - piętro wyżej - przez otwarte okna. Dwa razy taką wycieczkę zrobił :wink: zanim go skutecznie ujarzmiono w klatce :roll:
Ale kot u rodziców koleżanki też ma taki sposób na wchodzenie na szafę :) Tak, że Kikur nie jest odosobniony :wink:

mahob

[poprzednia][następna]