TIRAMISU vel Mundek FIV+ma DS!:))))))))))-ODSZEDŁ

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 18:28 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Tiramisu
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 23, 2010 11:31 przez koconek, łącznie edytowano 1 raz

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro mar 03, 2010 18:45 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Agn pisze: Nie wiem, kto podejmuje decyzje w sprawie kota. Jak się powiedziało A, trzeba ponieść tego konsekwencje i powiedzieć B. Cokolwiek to 'B' ma oznaczać.
Dla mnie niedopuszczalne jest wypuszczanie [nawet kastrowanego] nosiciela z powrotem na dwór.

a masz jakiś pomyśl ? na to B ?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro mar 03, 2010 18:48 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Zofia&Sasza pisze: Wiem, że to zabrzmi strasznie, ale NIE MOŻNA GO WYPUŚCIĆ! Pomyślcie o innych kotach, które spotka na swojej drodze...

tez zapytam o alternatywe - masz jakąś?

bo przyznam szczerze nie umiem pomóc
pewne jest ze Koconek nie moze go wziąć do siebie, tymczas tez się skończy a domu nie ma i w w tej sytuacji moze go nie być i co dalej
Obrazek

dalia

Post » Śro mar 03, 2010 19:18 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Nie czytałam całego wątku - czy to, co się dzieje ze zdrowiem kota, to objawowy FIV?
Jeśli tak, to kot nie jest nosicielem, tylko jest chory
nie wiem, jakich tu można alternatyw szukać :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro mar 03, 2010 19:24 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Prawdę mówiąc kot wygląda źle... Na chorego po prostu.
Czy to znaczy, że jego życie może być zagrożone?

EDIT: Czy ten stan oznacza, że choroba może się nie cofnąć?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro mar 03, 2010 20:34 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

villemo5 pisze:Prawdę mówiąc kot wygląda źle... Na chorego po prostu.
Czy to znaczy, że jego życie może być zagrożone?

EDIT: Czy ten stan oznacza, że choroba może się nie cofnąć?

Tak, choroba się raczej nie cofnie. Tak, jak pisałam ostatni weekend był dla niego krytyczny, nie wiadomo było czy przeżyje, teraz jest poprawa, jak długo nie wiadomo.
Test będzie powtórzony tak czy siak, natomiast z tego co wiem od napdon - kot jest chory. Nie pisałyśmy o samym nosicielstwie.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro mar 03, 2010 20:37 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

To straszne. :cry:
Współczuję.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro mar 03, 2010 21:08 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Tiramisu, co z tobą będzie kocie? :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro mar 03, 2010 21:35 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Koconek, to nie bardzo rozumiem, dlaczego rozważacie wypuszczenie? :(
Koniecznie musi umierać gdzieś w niewiadomo jakich męczarniach?
FIV to m.in. grzybicze zapalenie płuc, zwykle o ciężkim przebiegu - z upośledzoną wentylacją i dusznościami

jeśli kota w takim stanie chcecie wypuścić, to może zastanówcie się, czy nie będzie bardziej humanitarnie poddać go eutanazji? :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro mar 03, 2010 22:24 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Beliowen pisze:
jeśli kota w takim stanie chcecie wypuścić, to może zastanówcie się, czy nie będzie bardziej humanitarnie poddać go eutanazji? :(

Dokładnie :!:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 03, 2010 22:29 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

a co byście radziły w tej sytuacji?
Obrazek

dalia

Post » Śro mar 03, 2010 22:45 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Nie mam rady, ale popieram moje poprzedniczki. Mozna zrobic duzo rzeczy ze zle zrozmialej milosci i do zwierzaka i do czlowieka. Wychodzi niestety nie zawsze na dobra droge. Nikt go sie nie chce pojac, bo jest nie chciany przez swiat i bedzie musial cierpiec. Jak ja bym miala podjac kiedys taka decyzje u moich futerek, bym wybrala niestety ta ciezka droge. Pomyslcie sobie, ze to jest tylko dla Was lepiej, jak zwierze na przetrwaniu zyje i cierpi. Dla zwierzaka jest to ciezej i sam nie moze zdecydowac. Wiem, jest piekne spojrzenie oczu i mi teraz tez leca lzy, jak to pisze, ale decyzja musi pasc nie dlugo.
Glupio to brzmi i prosze we mnie kamieniami nie rzucac, ale nie raz sobie mysle, ze niektore rzeczy po prostu nie maja byc.
Od paru tygodni nawet mi sie nie chce wchodzic na forum, bo i tak tylko siedze przed ekranem, czytam zle wiesci i placze jak glupia.
Mam nadzieje, ze sie zle nie wyslowilam, bo mi troche brakowalo slowek. Koconek, nie trac nadzieji do konca, bo walka to jest juz polowe drogi.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro mar 03, 2010 23:02 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

dalia pisze:a co byście radziły w tej sytuacji?

Napisałyśmy przecież...
Jeśli nie ma nikogo, kto chce i może się nim zaopiekować i kocurek ma znaleźć się z powrotem na ulicy, to zamiast go wypuszczać na dwór zdecydowanie lepiej go uśpić. Przecież on na dworze umrze, w wielkim cierpieniu.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 03, 2010 23:54 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Powtórzyć testy na pewno.
Jeżeli miano się nie zmieni, nie wolno go wypuścić :!:

Aniu, jeżeli on jest w tak fatalnym stanie, jak piszecie, to przy braku kogoś, kto się nim zaopiekuje do śmierci, rozważyłabym eutanazję.
Chyba, że ktoś, kto nie ma kotów, wezmie go na tę resztę zycia do siebie...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw mar 04, 2010 1:12 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Wiem, że czasu mało.

Może załóżcie wątek na dogomanii, może do domku z psem, bez kotów? Trzeba szukać szansy. (ja niestety nie mogę założyć na dogo, mam zablokowane konto)

Biedny, biedny kicio :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]