DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 05, 2020 9:22 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Dyktatura pisze:
jolabuk5 pisze:Wiesz Kasiu, pomyślałam sobie, że to bardzo cenna inicjatywa. Kto wie, może jakiemuś kociakowi uratuje życie?! Jak taka opieka spada na niedoświadczoną osobę, to skąd ma wiedzieć, ze kociak może się zakrztusić, dostać zachłystowego zapalenia płuc i umrzeć? :strach: Albo znać się na preparatach do karmienia?

Często w schroniskach kociaki karmione są do góry brzuszkiem.
Adoptowaliśmy Nalę ze schroniska i ona miała obustronne, zachłystowe zapalenie płuc. Myślę, że gdybyśmy jej nie zabrali to po tygodniu już by nie żyła.

Dziękuję Wam :1luvu:
Rany! To aż cud, że Mała przeżyła takie karmienie... Brawo dla Was! Bastet i Isia w zasadzie też były karmione na plecach przez ludzi że wsi, którzy najpierw się nimi zajęli jak umieli... Byłam pewna, że mają zalane płuca. Ale na szczęście tak nie było.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob gru 05, 2020 9:35 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

MonikaMroz pisze:Super Kasiu
Jestes mistrzynią ! No ale mialas super pomocników !!!
Fajnie bylo sobie przypomnieć maluszki :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob gru 05, 2020 13:23 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Moja Ruzia, urodzona w 1995 roku też była karmiona (przeze mnie :oops: ) w pozycji na pleckach. Nawet nie smoczkiem, bo nie wiem czy w tamtych latach były takie maleńkie ale dużym smokiem i wetkniętym w otwór wentylem rowerowym :? . Przeżyła :) . Żyła 15 lat.
Kasiu, czemu Cię wtedy nie było???? :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob gru 05, 2020 19:48 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Kasiu, oczu nie mogłam oderwać od Ciebie, a potem od karmionych maluszków :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Filmik genialny, to najlepsze teraz co możesz zrobić, jak czasu troszkę więcej. Wspaniały pomysł a realizacja oscarowa! :201421 :201421 :201421
Bardzo potrzebne takie filmy i wszystkie następne. Teraz będzie o masowaniu brzusia?
Jej, a jaka Ty śliczna na wstępie!
No po prostu super, całość rewelacyjna :ok: .
Edit: obejrzałam jeszcze raz :P Może powinnaś jeszcze powiedzieć ile tygodni ma karmiony kotek? Tak mi przyszło do głowy, ale może niepotrzebne to :oops:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob gru 05, 2020 19:56 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Tak, Kasia śliczna, a do tego WZBUDZA ZAUFANIE! To bardzo ważne, bo ludzie obejrzą, ale niekoniecznie muszą uwierzyć. Kasiu, może jeszcze dodaj pod filmikiem taką statystykę, ile kociąt odhodowałaś, od jak dawna się tym zajmujesz. I link do wątku na miau!.
O wieku kotka mozna powiedzieć. Jesli już nie da się dodać (np. w formie napisów), to można też wpisać pod filmikiem np. w filmie występują: ....... 6 tygodni, ....... 4 tygodnie itd.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 05, 2020 20:11 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

I te puszki pokazuj i smoczki i inne wynalazki, a potem link do producenta, może coś zasponsorują :20147 :P
Bardzo, bardzo potrzebny filmik i następne też. Może ktoś by zrobił o nakłuwaniu uszka i podawaniu insuliny? Jak ja umierałam na początku... :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob gru 05, 2020 20:59 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Filmik świetny i bardzo potrzebny. :ok:

Ach, Orfinio! :1luvu: Co u niego słychać?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob gru 05, 2020 21:53 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

ewkkrem pisze:Moja Ruzia, urodzona w 1995 roku też była karmiona (przeze mnie :oops: ) w pozycji na pleckach. Nawet nie smoczkiem, bo nie wiem czy w tamtych latach były takie maleńkie ale dużym smokiem i wetkniętym w otwór wentylem rowerowym :? . Przeżyła :) . Żyła 15 lat.
Kasiu, czemu Cię wtedy nie było???? :D

Kochana Ewkkrem, ależ byłam! Byłam! Ino miałam 14 czy 15 lat :D Nawet jeszcze swojego pierwszego kotka nie miałam. bo moja kicia Sol nastała, gdy skończyłam lat 16 :mrgreen: . Najważniejsze, że Twoja Ruzia przeżyła i potem miała dobre życie :1luvu: :201461

czitka pisze:Kasiu, oczu nie mogłam oderwać od Ciebie, a potem od karmionych maluszków :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Filmik genialny, to najlepsze teraz co możesz zrobić, jak czasu troszkę więcej. Wspaniały pomysł a realizacja oscarowa! :201421 :201421 :201421
Bardzo potrzebne takie filmy i wszystkie następne. Teraz będzie o masowaniu brzusia?
Jej, a jaka Ty śliczna na wstępie!
No po prostu super, całość rewelacyjna :ok: .
Edit: obejrzałam jeszcze raz :P Może powinnaś jeszcze powiedzieć ile tygodni ma karmiony kotek? Tak mi przyszło do głowy, ale może niepotrzebne to :oops:

Dziękuję Czitko. Aż się zarumieniłam.. :oops: Tak, o masowaniu brzuszka też będzie! Brzuszka i pupci i... :oops: Ale to potem, potem! Najbliższy filmik będzie o tym, jak stworzyć w swoim domu przestrzeń dla małych, tymczasowych kociaków :D
Co do wieku kotka, to faktycznie. Bardzo podoba mi się tutaj pomysł Joli:

jolabuk5 pisze:Tak, Kasia śliczna, a do tego WZBUDZA ZAUFANIE! To bardzo ważne, bo ludzie obejrzą, ale niekoniecznie muszą uwierzyć. Kasiu, może jeszcze dodaj pod filmikiem taką statystykę, ile kociąt odhodowałaś, od jak dawna się tym zajmujesz. I link do wątku na miau!.
O wieku kotka mozna powiedzieć. Jesli już nie da się dodać (np. w formie napisów), to można też wpisać pod filmikiem np. w filmie występują: ....... 6 tygodni, ....... 4 tygodnie itd.

Bardzo dobry pomysł Jolu z tymi napisami na końcu co do obsady filmiku :D Ino musiałabym jeszcze raz edytować i wrzucać. Pewnie w wolnej chwili to zrobię :201461 :201461 :201461
Faktycznie mogła by się przydać notka o mojej działalności :1luvu: Macie świetne pomysły! Dzięki! Sama bym na to nie wpadła. Jesteście bardzo pomysłowe i twórcze :D

Gdybym umiała, to bym zrobiła na pewno. A może ja kiedyś Cię odwiedzę i zrobimy taki filmik z Pasiem? Podzielisz się swoją wiedzą, bo teraz to już jesteś prawdziwą ekspertką! :1luvu:

Gretta pisze:Filmik świetny i bardzo potrzebny. :ok:

Ach, Orfinio! :1luvu: Co u niego słychać?

Dziękuję Ci bardzo :)
Orfik ma się bardzo dobrze! Jest szczęśliwy w swoim domku, a jego duzi też bardzo są zadowoleni z tej adopcji! :D
Tu zdjęcie z Orficzkowego domu :)
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie gru 06, 2020 1:16 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Jaki cudny! :1luvu: Dziękuję! :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie gru 06, 2020 2:55 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Kasiu, ja nie myślałam o tej obsadzie na końcu filmu, tylko pod filmikiem, w opisie na yt! Szkoda Twojej roboty z edytowaniem, lepiej rób następne! Jesteś w tym znakomita! Zauważyłam, że bardzo dobrze komentujesz filmik - spokojnym głosem, wyraźnie, nie za szybko i nie za wolno.
A pomysł z nagraniem kontroli cukru i podania insuliny u Pasia jest świetny, pomyślcie o tym! Przydałoby się wielu początkującym opiekunom kocich cukrzyków :ok: :ok: :ok:
Orfinio uroczy :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie gru 06, 2020 8:24 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Chociaż prawdopodobnie nigdy nie będę pielęgnować kocich niemowląt, to film naprawdę otworzył mi oczy. Jestem pewna, że gdybym wcześniej karmiła malucha butelką, trzymałabym go brzuszkiem do góry. A przecież wystarczy przypomnieć sobie, jak kocia matka karmi swoje dzieci - leżą na brzuszkach.
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Nie gru 06, 2020 11:07 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie gru 06, 2020 20:50 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Kot-tyna pisze:Chociaż prawdopodobnie nigdy nie będę pielęgnować kocich niemowląt, to film naprawdę otworzył mi oczy. Jestem pewna, że gdybym wcześniej karmiła malucha butelką, trzymałabym go brzuszkiem do góry. A przecież wystarczy przypomnieć sobie, jak kocia matka karmi swoje dzieci - leżą na brzuszkach.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie gru 06, 2020 20:51 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękuję Gosieńko :1luvu: :201461 Tobie również pięknego Mikołaja :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie gru 06, 2020 20:52 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Dla Was świeżutki filmik o organizacji miejsca w domu - dla tych najmniejszych maluszków. Napiszcie, co myślicie :) To dopiero pierwsza część :D

Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]