Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2015 8:44 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

jou pisze:Ja tez sie musze pilnowac z tymi przelewami :D glowa w chmurach :D wczoraj przyszedl do nas multicooker zamowiony na allegrowe raty. Wczoraj zrobilismy kurczaka na parze z ziemniaczkami a ja dzisiaj pieke chlebek. Swietna sprawa z takim urzadzeniem :D

Aa trzymajcie kciuki zebym dzisiaj sie pozbyla autem. Po 18 powinno byc po wszystkim.

A tu maluszki jak jedza drugie sniadanie:

Obrazek

Frania z gry wygląda jak te moje burasy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 22, 2015 17:27 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

Slodziaki ;) Oby szybko znalazly domek.

CO z autem?

I jak chlebek? udal sie?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw paź 22, 2015 19:34 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

Chlebek sie udal, ale jeszcze goracy wiec nie probowalismy.
Auto sprzedane. Ojciec nawet nie wszedl do nas a po wszystkim zmyl sie w ciagu minuty.
Ale na pocieszenie troche slodkosci:

https://youtu.be/dLPNbKiYYu4

Boje sie, ze z domkiem bedzie ciezko. Dzisiaj dzwonila jedna Pani, dosc konkretna ale chciala malucha, ktory potem mialby byc kotem wychodzacym. Nie moge sie na to zgodzic. Juz bym nigdy spokojnie nie spala
Ostatnio edytowano Czw paź 22, 2015 19:37 przez jou, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Czw paź 22, 2015 19:35 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

mir.ka pisze:
jou pisze:Ja tez sie musze pilnowac z tymi przelewami :D glowa w chmurach :D wczoraj przyszedl do nas multicooker zamowiony na allegrowe raty. Wczoraj zrobilismy kurczaka na parze z ziemniaczkami a ja dzisiaj pieke chlebek. Swietna sprawa z takim urzadzeniem :D

Aa trzymajcie kciuki zebym dzisiaj sie pozbyla autem. Po 18 powinno byc po wszystkim.

A tu maluszki jak jedza drugie sniadanie:

Obrazek

Frania z gry wygląda jak te moje burasy

Tak, Frania jest bardzo podobna do Twoich buraskow :)
Obrazek

jou

Post » Pt paź 23, 2015 11:03 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

Adopcje to jest trudny temat... żeby się umiało przewidzieć, że kotu będzie dobrze, że ludzie nie skłamią :roll: A tak, to jest stres. Ze swojej strony zadbaj o wszystko, co możesz, skonsultuj się , np wysyłając kogoś doświadczonego na wizytę PA, porównajcie spostrzeżenia, posłuchaj przeczucia. Nic więcej nie da się zrobić. Dużo chętnych będziesz musiała przesiać, bo jednak u nas nie to myślenie panuje. Ale trzymam kciuki i wierzę, że kociaki znajdą fajne domki :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt paź 23, 2015 14:40 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

No wiesci w sprawie adopcji:
Wczoraj zadzwoniła bardzo obiecujaca Pani zapytac o Antka. Pani ma 1,5 rocznego kota w domu, ktory ma na imie Ferdek. Odpowiedzialysmy sobie na wzajem na pare pytan, dzisiaj po poludniu dostaniemy wypelniona ankiete. Pani jutro do nas przyjezdza obejrzec Antka i zostawic pieniazki na test Fiv/FeLV, ktory zrobimy w poniedzialek. Pani nie zrazila ani ankieta, ani to, ze kot nie bedzie juz teraz gotowy. Do tego poprosila o podstawowy przeglad kota jak juz bedziemy u weterynarza. :)
Obrazek

jou

Post » Pt paź 23, 2015 14:42 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

Dołączam filmik jak Tata Nixon myje malucha Tadka:

https://www.youtube.com/watch?v=Ozn5Kpsr05A

Nixon jest przekochany. Tak ładnie sie opiekuje maluchami i je myje <3 Pewnie chce je zjesc!
Obrazek

jou

Post » Pt paź 23, 2015 17:33 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

jou pisze:No wiesci w sprawie adopcji:
Wczoraj zadzwoniła bardzo obiecujaca Pani zapytac o Antka. Pani ma 1,5 rocznego kota w domu, ktory ma na imie Ferdek. Odpowiedzialysmy sobie na wzajem na pare pytan, dzisiaj po poludniu dostaniemy wypelniona ankiete. Pani jutro do nas przyjezdza obejrzec Antka i zostawic pieniazki na test Fiv/FeLV, ktory zrobimy w poniedzialek. Pani nie zrazila ani ankieta, ani to, ze kot nie bedzie juz teraz gotowy. Do tego poprosila o podstawowy przeglad kota jak juz bedziemy u weterynarza. :)

tych testów nie robi się u tak małych kotów, powinny mieć ok 3 miesięcy, kociaki maja cienkie żyłki a jednak krwi na badanie trzeba dość duzo pobrać
rozmawiałaś o tym z weterynarzem?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt paź 23, 2015 18:06 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

No i testy sa w tym wieku zupełnie niemiarodajne.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt paź 23, 2015 18:09 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

Rozmawialam i nie ma problemu. Test mozna wykonac.
Wiecie ja ja poinformuje, ze testy sa malo miarodajne w tym wieku, ale jesli jej zalezy to niech robi. Sama pokrywa koszt, a przynajmniej nie urwala sie z choinki i chociaz wie, ze takie testy sie robi. Dzwonili juz naprawde rozni ludzi. Niektorzy mega straszni o.O
Obrazek

jou

Post » Pt paź 23, 2015 18:31 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

to nie jest tak ,że nie można robić, można, krwi u malca starczy, potrzeba niewiele. Tylko wynik nie jest pewny, potrzebny byłby drugi po miesiącu, a najlepiej test PCR

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob paź 24, 2015 14:56 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

mirka robilas kiedys testy felv? Na test felv potrzeba krople krwi.... jest mowimy o testach ala testy ciazowe.

PCR nie kazdy wet chce robic. ALe zgadzam sie z tym ze u tak malych kociakow testy moga byc niewiarygodne.

Prawda jest taka ze bialaczka moze siedziec w szpiku kota i kot moze miec testy negatywne a jak dojdzie jakis wspolczynnik X typu stres, zmiaan wirus sie aktywuje i namnaza i ze zdrowego kota robi sie "chory". I nie mamy na to totalnie wplywu.

Smutne ale prawdziwe wiec robienie takich testow gdy kot niema objawow jest jak wrozenie z fusow.... sama robilam takie testy przed adopcja dziewczyn... ale tak naprawde ... zrobilam chyba zeby sama siebie uspokoic na tym etapie... bo teraz wiem ze niczego nie gwarantuja... niestety... :(

Choc nikomu nie zycze stracic kota z felv i zyc w obawie ze to sie powtorzy.... .
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob paź 24, 2015 15:04 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

Hej Kiruś :)
Nie zazdroszczę Ci szukania domku... Ale gorąco trzymam kciuki za to by zawsze dzwonili obiecujący ludzie! A może z miau by się znalazł domek! Życzę Ci sukcesu :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob paź 24, 2015 15:24 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

PixieDixie pisze:mirka robilas kiedys testy felv? Na test felv potrzeba krople krwi.... jest mowimy o testach ala testy ciazowe.

PCR nie kazdy wet chce robic. ALe zgadzam sie z tym ze u tak malych kociakow testy moga byc niewiarygodne.

Prawda jest taka ze bialaczka moze siedziec w szpiku kota i kot moze miec testy negatywne a jak dojdzie jakis wspolczynnik X typu stres, zmiaan wirus sie aktywuje i namnaza i ze zdrowego kota robi sie "chory". I nie mamy na to totalnie wplywu.

Smutne ale prawdziwe wiec robienie takich testow gdy kot niema objawow jest jak wrozenie z fusow.... sama robilam takie testy przed adopcja dziewczyn... ale tak naprawde ... zrobilam chyba zeby sama siebie uspokoic na tym etapie... bo teraz wiem ze niczego nie gwarantuja... niestety... :(

Choc nikomu nie zycze stracic kota z felv i zyc w obawie ze to sie powtorzy.... .

byłam z kilkoma kotkami u weterynarza na testach i u małych jest bardzo ciężko pobrać krew, bo łapki małe i cienkie żyłki, a miały prawie 3 miesiace
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 24, 2015 15:45 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon + DT dla 4 kociaków(zdjęcia!

mir.ka pisze:
PixieDixie pisze:mirka robilas kiedys testy felv? Na test felv potrzeba krople krwi.... jest mowimy o testach ala testy ciazowe.

byłam z kilkoma kotkami u weterynarza na testach i u małych jest bardzo ciężko pobrać krew, bo łapki małe i cienkie żyłki, a miały prawie 3 miesiace

U mnie z ucha pobierali - dźgnęli kotę, poleciała kropla i już :ok: ale Ona była już dorosła i testy były wiarygodne.

Jou, kociaki niesamowicie się zmieniają! Ależ je odpicowałaś :D Zdjęcie Tadka w łóżku, to już nie ten sam ogryzek, który wylądował u Ciebie, a prawdziwy puchaty kociaczek :1luvu:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]