Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2015 9:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:
Sihaja pisze:
O to, to! Kalorii sobie liczyć nie będę.

bo nie musisz! :P

Doberek Słonka! :D

Powiedziała ta, co musi! Phi!

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt lip 31, 2015 9:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:
klaudiafj pisze:Śmiem twierdzić iż Bożenka sprawdziła w fachowej literaturze ile naleśnik na kalorii, ale nie przeczytała jaki to naleśnik - wielkości stołu pewnie :D

A w doopkę chcesz?? :twisted: :mrgreen:
o za baby.. no przecież ja kocham naleśniczki, niestety... :mrgreen:

Stety stety! Naleśniczki są obłędne! :ok:

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 10:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

no niech będzie stety. :ryk:
Oczywiście że muszę!!! Jak się przestaję mieścić w ubranie, to co, nie muszę? :twisted:
A w ogóle w biedronce kupiłam serek pomarańczowy, właśnie z myślą o nalesniczkach.. :oops: :oops:
Kg.A co. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 31, 2015 10:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:no niech będzie stety. :ryk:
Oczywiście że muszę!!! Jak się przestaję mieścić w ubranie, to co, nie muszę? :twisted:
A w ogóle w biedronce kupiłam serek pomarańczowy, właśnie z myślą o nalesniczkach.. :oops: :oops:
Kg.A co. :twisted:

No i to mi się podoba.
Mi przysłali dziś przepis na cuury z soczewicą i ryżem. Jednak nie wiem, co zrobię, bo za soczewicą nie przepadam.... :roll: Takie te przepisy, że sama w końcu musze coś wymyślać...

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 10:13 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No ja też soczewica średnio, za to bób kocham, muszę sobie dzisiaj kupić. Rano zapomniałam. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lip 31, 2015 10:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:No ja też soczewica średnio, za to bób kocham, muszę sobie dzisiaj kupić. Rano zapomniałam. :P

A ja nie znoszę bobu. Ech... A na jutro mam zrobić żurek i białą fasolkę. Tez nie przepadam, ale fasoklę już zjem. Ale tyle tego strączkowego, ze w kosmos polecę chyba... :roll:

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 10:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:
klaudiafj pisze:Śmiem twierdzić iż Bożenka sprawdziła w fachowej literaturze ile naleśnik na kalorii, ale nie przeczytała jaki to naleśnik - wielkości stołu pewnie :D

A w doopkę chcesz?? :twisted: :mrgreen:
o za baby.. no przecież ja kocham naleśniczki, niestety... :mrgreen:

Też uwielbiam naleśniczki :D

Dorotko :) Bo wegetarianie pchają do przepisów wiecznie jakieś soczewice, soje, fasole czy ciecierzyce. Wiele osób po prostu to uwielbia, a ja też nie bardzo. Zjem danie z np soczewicą i mam brzuch jak balon ;) Czasem może być, ale okazyjnie.
Wczoraj mój. m zrobił pyszny obiad! Aż byłam pod wrażeniem. Ziemniaczki, surówka (kupna) i tofu przekrojone na pół i opanierowane jako kotlet. Pyszneee, ale mam smak na powtórkę :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 31, 2015 11:16 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Klaudia! Ja też zrobię ziemniaczki, surówkę i camembert panierowany. Tez będzie wege :) Dzięki za pomysł :)

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 11:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Proszę :D A ja zajrzalam do lodówki i mogę zrobić ripit z obiadu męża, bo jest tofu i surówka :)

klaudiafj

Post » Pt lip 31, 2015 11:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tofu mi nie smakuje, próbowałam. Za to oscypka smażonego uwielbiam. :)

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 11:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

jak smaczne było-rób! :ok: :ok:
A ja mam dzisiaj frytki, i skrzydełka panierowane zrobię. I sałatę. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lip 31, 2015 11:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Oj tak, sałata może być! I frytki też. Do camemberta będą nawet lepiej pasować, niż gotowane ziemniaczki.
Bożenko, Ty się naleśników czepiałaś, a frytki będziesz jeść???? :mrgreen:

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 11:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tofu też trzeba dobrze przygotować, doprawić. To w panierce jadłam pierwszy raz i było pyszne :)

klaudiafj

Post » Pt lip 31, 2015 11:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tofu jest sojowe. Wolę inne serki :) Akurat czego jak czego, ale serów jest duży wybór...

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 12:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tak jest, to spróbuj wędzony opanierować w plastrach po 1 cm i do tego sałatka imprezowa! Pycha :)
Albo "oscypek" na suchej patelni podrumienić i z konfiturą :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]