Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 01, 2013 20:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

MaryLux pisze:
Spilett pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:A "wiśniowe" kotki to mnie mogą deptać? :? :wink:

One nie depczą - one ugniatają :mrgreen:

A poza tym one nie są wiśniowe, tylko czereśniowe!

A malinowe jakieś są? Bo bym nie pogardziła ;)

Masz takową w domu :wink:, ja mam drugą...

A ja nie wiedziałam, że Perełka malinowa jest!

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie gru 01, 2013 20:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Tiaaa, ugniatają :roll: . Przełażąc w nocy po śpiącym ludziu. Albo przełażąc po ludziu siedzącym spokojnie na kanapie. Albo używając ludzia jako drabiny.
I mogłyby przy tym przynajmniej nie wczepiać się pazurami w ludzia :?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie gru 01, 2013 20:08 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Spilett pisze:
MaryLux pisze:
Spilett pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
A poza tym one nie są wiśniowe, tylko czereśniowe!

A malinowe jakieś są? Bo bym nie pogardziła ;)

Masz takową w domu :wink:, ja mam drugą...

A ja nie wiedziałam, że Perełka malinowa jest!

To już wiesz :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie gru 01, 2013 20:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

MB&Ofelia pisze:Tiaaa, ugniatają :roll: . Przełażąc w nocy po śpiącym ludziu. Albo przełażąc po ludziu siedzącym spokojnie na kanapie. Albo używając ludzia jako drabiny.

Widocznie nie mogą. Jakby mogły, to by się przecież nie wczepiały.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie gru 01, 2013 20:26 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

MaryLux pisze:
MB&Ofelia pisze:Tiaaa, ugniatają :roll: . Przełażąc w nocy po śpiącym ludziu. Albo przełażąc po ludziu siedzącym spokojnie na kanapie. Albo używając ludzia jako drabiny.

Widocznie nie mogą. Jakby mogły, to by się przecież nie wczepiały.

Kto je tam wie...
Ofelia dzisiaj zwiedzała górną część szafy. Oczywiście ja robiłam za drabinę, a w zasadzie windę, bo kotusia sama tam nie doskoczy. Mam nadzieję, że mi nie poszarpała bluzki. Co prawda bluzka podomowa, ale chciałabym ją jeszcze trochę ponosić.

Pannice pokręciły się trochę i znów śpią. Ofelka trochę zjadła na kolację, mam nadzieję że kupalki jej się unormują. Chyba na wszelki wypadek kupię jutro smectę i jej podam. Na razie dodałam do śmietanki Lakcid.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 02, 2013 8:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Problemów jelitowych ciąg dalszy. Mam wątpliwości, co robić. Podać smectę i poczekać? Iść do weta? Zrobić Ofelii kilkudniową dietę - tzn. sama pierś z kuraka lub indyka bez suplementów?
Buuuuu! :crying:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 02, 2013 9:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Ja bym spanikowała i poszła do weta ;(

Ofelku, Ciorna bo moja Duża mnie zostawiła i sobie gdzieś pojechała do jakiegoś urlopu, czy odpoczynku. I całe dwa dni byłam tylko z Dużym i Cynamonem i wiecie, że nie było źle. Bo Duży też umie miziać tylko jest jeszcze bardziej niezgrabny niż Duża. A jak Duża wróciła, to ja się do niej strasznie przytulałam, bo strasznie tęskniłam i nawet jej zamróczałam, że jak mnie tak jeszcze raz zostawi to zadzwonię do tego Waszego TOZu, ale Duża powiedziała, że mnie strasznie kocha i mnie mocno przytulała i przywiozła mi laserek do zabawy i się z nią bawiłam.

Wanilka laserek goniąca

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon gru 02, 2013 9:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Biedna Ofelka. Jak Perełka miała biegunkę to dawałam jej ugotowany cycek z kury z ryżem i marchewką, smecta w ogóle u nas nie działała.
A potem poszliśmy do weta i mała dostała zastrzyk.

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 9:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Wanilko. Nasza Duża na szczęście nigdzie nie wyjeżdża. Ale rzatko nam cosik przyniesie, bo mówi, że zabawek to my mamy dużo i za dużo. I jeszcze nam daje niedobre amciu i potem kotku boli brzusio i w kuwetce śmiordzi. A laserek kiedyś przyniesła, ale nam się nie bardzo podobał, my wolimy piłeczki i wędeczki i bzykacze.
A ty zbijaj Cynamonka łapą a potem go polubiaj to będziesz miała z kim brykać.
Lizamy cię po uszku
Książniczka Ofelja i Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 02, 2013 16:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

U mnie na biegunkę sprawdza się nifuroksazyd. Ale on na receptę jest.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto gru 03, 2013 8:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Spoko, smecta wystarczyła. W zasadzie podałam ją i tak profilaktycznie, bo Ofelia już wczoraj czuła się całkiem dobrze. Nie latała co chwilę do kuwety. To by wskazywało, ze miałam rację i to jednak ta nieszczęsna wątróbka :?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 03, 2013 9:49 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Nifuroksazyd kupowałam bez recepty.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto gru 03, 2013 9:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Po prostu Ofelka ma wrażliwe jelitka ;)

Spilett

Post » Wto gru 03, 2013 10:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

Myślę że nie jelitka jako takie, tylko ta konkretna wątróbka.
Kurczaczki, nie wiem czym ją zastąpić w barfie :conf:

Przed chwilą dzwonił mój tata. Wstał, zrobił sobie śniadanko, talerz z kanapkami postawił na stoliku i poszedł po herbatę. Wraca, patrzy - a tu Mała Czarna wyżera mu szynkę z kanapek! :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 03, 2013 10:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-nadążyć za ko

A to Czarnidełko przebiegłe ;)

Spilett

[poprzednia][następna]