» Pt maja 31, 2013 23:51
Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje
Kotkins miał złożyć oswiadczenie. Bo oswiadczenia nam powoli w krew wchodza.......Miała złozyć, a ja się miałam pod nim podpisać. Ale mnie olała......wybaczam, bo chora. Poza tym, ze chora to dziś wieczorem doznała niemal wylewu. ( prosiłam żebyś usiadła.......)
Wszystko tradycyjnie opiszemy jak nieco ogarniemy. Przed chwilią skończyłysmy wstepne ogarnięcie. Kosztowało nas sporo.......
Tak czy siak - ja osobiście od dłuższego czasu mam dość. Wielu rzeczy. Nie będę się rozpisywac jakich, bo kogo to w sumie obchodzi. Wrocilam na Miau z powodu prostego - potrzebujących persów z meliny. Jestem twardziel, ale persy mnie ruszają.....Są mi bardzo bliskie. Może dlatego, że dziwne. Może dlatego, ze jak zaniedbane - to zwykle w sposób bardzo wstrząsający. Nie umiem sie rozstać z przyjaciółmi z Miau - tak stanowczo uwazam, ze mam takowych. A że to zwykle oznacza wdepniecie w kolejne problemy.......
Bo wiecie w sumie to ja jestem dosyć normalna - mam dzieci, fajnego faceta ( tak, bywaja tacy...), zwierzaki, rosliny, ogród, dom........pracę, którą lubię.....
Mam dość funkcjonowania na wariackich papierach w temacie kotów w potrzebie. Serdecznie dość. Jestem zadaniowa, wiec jak się coś wydarza, to nie biadolę, tylko dzialam. Inaczej nie umiem. Działam w sposób uporzadkowany, najlepiej jak potrafię.....według zasad. Bo tak po prostu prosciej. Chaos to nie jest mój żywioł.
Robię tylko to, w co wierze - i tak jak uwazam za słuszene. Zawsze. Bez względu czy przynosi to poklask, czy wrecz przeciwnie. Mam to gdzieś.
Po co ten przydługi wstęp? uważam, ze można zrobić dużo. Bardzo duzo. Tylko trzeba chcieć. Duzo nie oznacza, tysięcy złotych przeznaczonych na jakiś cel. Wrecz przeciwnie. Wieksza jest moc, tych małych gestów. Bo wiele małych gestów moze się przerodzic w coś niesamowitego. 10 osób wpłacających po 10 zł - to 10 osób, które chciały. A chęć to podstawa. Do szału mnie doprowadza, kiedy ktos mówi - co ja moge. Co mozesz? Dokładnie to samo co ja. Nie masz kasy? Zrób ogłoszenie, nie masz głowy do ogłoszeń, pomóz jako dt, nie masz miejsca? pomóz w transporcie..........itp itd. Wielkość jest w małych gestach. Bo to kropla drązy kamień......
Budująca jest siła. A to wcale nie Kotkins czy Neigh tę siłe tworzą. Tylko Wy. Ty i Ty i Ty też.........I za to Wam wielkie dzięki.
Wiem co czuje Ewissko czy Zosik. To taka moc, która daje naped, wiarę w ludzi, w jedność.
Dzieki Wam za to.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"