Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 09, 2013 14:28 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ooo, coś dawno nie zaglądałam a tu koty mi chcą rozdawać 8O :P
Niestety na razie jestem zakocona po uszy i nie wyrobiłabym z wykarmieniem i np. kosztami weta przypadającymi na kolejnego futrzaka :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro paź 09, 2013 14:51 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Mnie najbardziej jest szkoda, że nie mogę nikogo potymczasować, szczególnie w sytuacjach podbramkowych.
Bo tak jak ani złotówki nie miałabym na utrzymanie, to może na tymczasa by się ludzie złożyli - na utrzymanie,leczenie tymczasa, nie mam na myśli zarabiania na dt!!!
U mnie największym problemem jest Morela.
Natomiast znajmi.. Ci co lubią koty - to je mają w ilościach wyczerpujących możliwości.
Ci co nie mają... to nie będą mieli, a zresztą bym nie dała. [Skąd ja nabrałam takich znajomych?? :roll: ]
Moja matka z tym swoim dużym mieszkaniem... - nie cierpi zwierząt w domu. Poza domem jej nie obchodzą :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 09, 2013 15:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:może na tymczasa by się ludzie złożyli - na utrzymanie,leczenie tymczasa

Oj morelowa, nie liczyłabym na to :|
Może na początku jeśli okazałby się odpowiednio medialnie chory czy zabiedzony...
Ale potem darczyńcy się wykruszą i zostaniesz sama z kosztami utrzymania i leczenia.
A jeśli trafi się tymczas np. w zbyt pospolitym futerku i dorosły to szukanie ds może trwać nawet latami :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 10, 2013 9:39 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Obrazek
Wystrój za oknem łazienkowym się zmienił...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 10, 2013 9:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Śliczne zdjęcie, piękny widok :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 10, 2013 9:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Trzeba się napatrzeć, bo jak spadną lada moment liście to już nie będzie tak ładnie ..

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 10, 2013 10:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas są piękne widoki na wzgórza pokryte lasem mieszanym z przewagą drzew liściastych - jest bajecznie kolorowo a jeszcze jak świeci słońce to już w ogóle jest przepięknie :P
Szkoda że zaraz liście spadną i zacznie się szarobura jesień zanim napada śniegu i znów zrobi się bajkowy krajobraz.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 10, 2013 12:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszko, pstryknij tę swoją magiczną krainę Podziel się, no... :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 10, 2013 12:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Właśnie miałam to powiedzieć. I te inne zdjecia zapowiedziane, remontowe :?

A ja sie powtórzę po raz enty - wolę buro niż biało-śnieżnie. Po prostu - w żadnych okolicznościach widok śniegu nie sprawia mi przyjemności.

Te liście to już niedługo.. :( Jest dziś wiatr [nie jest zimny] i lecą jak głupie; wystarczy teraz jedna deszczowa, wietrzna noc i będę miała widok na ulicę :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 10, 2013 19:23 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

I gdzie ta magiczna kraina w Broszkowicach??

Tyle kotów szuka domów.. Ciągle nowe apele na forum. Poza forum to już nawet strach myśleć..
Jak tym moim głupkom wytłumaczyć, że powinny okazać choć cień wdzięczności za to co mają? Nie mówię, że mają raj, ale zawsze coś ..

Obcięłam Migdałowi prawie wszystkie pazury - bez kciukowego w prawej rączce.
Podrapał sobie nos - zakładam, że przy tym swoim nieustannym myciu :twisted: Najpierw troche wczoraj. Dziś wyglądał jak menel spod krzaka :roll: Najpierw posmarowałam nos olejkiem dziurawcowym. Na ile się dało i na ile zdążyłam. Umył się oczywiście natychmiast :lol:
Więc w końcu dopadłam na podłodze. Walczył bardzo dzielnie, piszczał cieniutko jak mysi osesek :( Sama prawie ryczałam. Trzymałam z całych swoich marnych sił i gadałam do niego. Nie dziwię sie, że czuje się w opresji, bo muszę go mieć między nogami, ograniczonego mną i podłogą, ale nie ma innej szansy. Jest zbyt śliski , by go utrzymać jakkolwiek inaczej.
Na szczęście mam porządne kotki - żaden się nie obraża , nie chowa i można zaraz dotknąć, pogłaskać i takie tam. Ale to duże przeżycie dla wszystkich i czuję sie potem jakbym coś ważnego wykonała :mrgreen: A ocięłam czubeczki pazurków, bo boję sie więcej przy szarpiącym się kocie.

Pamietacie fruczaka gołąbka? Kilka razy był na balkonie. Dziś też , jak byłam na zewnątrz. Jakbym miała kwiatka w dłoni to by z pewnością z niego się pożywił :D Jest taki śliczny. Prawie mogłam go pogłaskać :mrgreen: Ma baardzo długą tę trąbkę do jedzenia - taką jak on sam cały, a skrzydełka machają tak szybko, że ich praktycznie nie widać. Pił z każdego rozwiniętego kwiatka i w ogóle sie mną nie przejmował. Aha, one są podobno ćmami czy ćmowatymi..

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 11, 2013 8:53 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nie bardzo mam czas na bieganie z aparatem po okolicy ;)

Biedny Migdałek taki wymęczony :twisted:
Dobrze że się nie obraża :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt paź 11, 2013 8:59 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Obcinaj mu końcówki pazurków regularnie i często - przyzwyczai się i przestanie tak żałośnie płakać :ok: .
Maurycy kiedyś miał podrapany do krwi nos, a Fiodor brodę, dlatego nie odpuszczam im i pazury mają regularnie przycinane.
W tej chwili nie mam z tym najmniejszych problemów. Obaj grzecznie czekają do końca :mrgreen: .

Morelowa, miałaś zdjęcia wstawić :twisted: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt paź 11, 2013 9:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Spróbujemy 'zapodaj'...

jesien na balkonie
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 11, 2013 9:36 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Spróbujemy inny rozmiar..

czyja to pupa?
Obrazek

hmm, też nie ten rozmiar.. :lol:
Ale skończył mi sie czas :? A to co Broszka pisała o czymś pod zdjeciem 'na imgurze' to ja tego nie znalazłam oczywiście :oops:

Migdał był przyzwyczajony do pazurów, ale mu przeszło po przeprowadzkach. A ja podchodzę do tego jak do krojenia dyni.. choć, chyba bym wolała dynię .

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 11, 2013 10:15 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Strzelam że tyłokocie Migdała :mrgreen:

jak znajdę chwilę to napiszę Ci dokładnie jak pobrać kody większego zdjęcia 'na imgurze'
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]