NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 22:05 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

My też cały czas trzymamy za ogonek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ! A tam , taka usterka ! Żeby mu tylko zdrówko wróciło ! :D I bardzo dobrze , że kiciuś ma takich Dużych , nie oddawajcie ! :D Ach i przyłączam sie do klubu panikarzy :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lis 03, 2012 22:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Witamy się wieczorową porą :wink:
Nocne powitania to chyba u mnie już tradycja, w ciągu dnia robótki ręczne, opieka nad chorutkim :wink: robienie porządków i tracenie czasu na przywoływanie do porządku całej bandy :mrgreen:
Kropeczka nadal nie trawi malucha, to mnie bardzo martwi i jednocześnie dziwi, bo do psów leci jak w ogień....
a Rambo jest dla niej zagrożeniem... wg Kropci oczywiście...
Lunka okazuje trochę więcej rozsądku, robi podchody do niego, ale jest bardzo ostrożna i kociak nie ma prawa jej dotknąć...
Kacperek ze swoim refleksem nic sobie już nie robi ani z Żuczka, ani z Rambusia...chociaż ten ostatni chyba dostanie nowe imię :evil:

A tak w ogóle, to małż przeprowadził poważną rozmowę z Rambolkiem :ryk: :ryk: :ryk:
Powiedział, że kocio ma się zmobilizować,bo zamiast zostać kotem salonowym ostanie się stróżującym.... :mrgreen: kocio się przejęło...przemyślało i pokazało na co go stać...
I tak, od dwóch dni ma suchy ogonek :1luvu:
-chodzi (czytaj:biega i skacze) na tylnich łapkach, z tym, że prawa jest jeszcze troszkę mniej sprawna, ale....jeszcze troszkę
-robi się cwanym kociem, gdy przynosimy do domu, Rambuś zachowuje się jakby mieszkał u nas bynajmniej od zeszłego stulecia :ryk:
-nauczył się, że w momencie gdy tylko ja albo małz się do niego próbujemy schylić, trzeba zwiać pod kanapę bo to jest sygnał, że chcą kocia już zanieść do jego apartamentu...
- jest bardzo wesołym i bardzo spragnionym miziolenia :D obejmuje dłoń obiema łapami i wpycha łepek
między palce, byle tylko głaskać, mruczy przy tym głośniej od kosiarki...
-lubi chodzić z małzem na spacerki po ogrodzie...ale od wczoraj to już nie są spacerki, to są biegi na przełaj, skoki i gonitwy 8O , i włażenie na sosnę, co prawda na drugą gałązkę od ziemi ale i tak małż nie nadąża za nim z aparatem :ryk:

Proszę Cioć, proszę podziwiać :1luvu:
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lis 03, 2012 22:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

c.d. zdjęć kota, który chce dorównać rezydentom :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Moja mina mówi sama za siebie...za nic się nie zaprzyjażnię z małym,
Obrazek

Muszelko...1.09...tęsknimy...to już dwa miesiące bez Ciebie...
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 03, 2012 23:07 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lis 03, 2012 22:14 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Rambuś dostanie chyba na drugie imię Łazik albo Skoczek :mrgreen:
On jest ciągle w biegu...

Myślę, że on jest ciągle chudziutki wg mnie oczywiście, bo 25 dkg przybrane przez tydzień to chyba mało...zresztą jak patrzę na Kropkę czy Kacpra to maluch przy nich jest jak okruszek...

Witaj barbarados w klubie panikarzy :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lis 03, 2012 22:24 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

cudne zdjęcia robisz aż zazdraszczam :oops:
modele też przedni :1luvu: Kropeczko............................. :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lis 03, 2012 22:31 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Dobre wieści ! :1luvu: Oby tak dalej , leczenie i miłość Dużych czynią cuda . :ok: Śliczne fotki , nacieszyłam oczy :D . Co do przywoływania stada do porządku ... :roll: Mnie już gardło czasem boli a futra nic . :? Mówie , tłumaczę , a one nic . :? Maluchy własnie latają po pokoju z szybkością światła a duzy kot uczy je akrobacji na oparciu wersalki . :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lis 03, 2012 22:33 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Ciotka bardzo podziwia czarnego zmaza :mrgreen: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob lis 03, 2012 22:34 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Czarny cudo :1luvu: tez :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie lis 04, 2012 9:36 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Zdjęcia śliczne , zaprzyjażnianie z Lunką na schodach i te na sośnie. Kotek super i wszystkie zwierzątka macie świetne. Nowy lokator bardzo podobny do mojej tymczaski Mambo. Zresztą czarne, to czarne prawie wszystkie jednakowe. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek Tutaj Mamba z bratem.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie lis 04, 2012 10:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Rambuś ty jesteś ślicznym kotkiem i nie musisz całować tej żaby,choć żabka super :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie lis 04, 2012 12:58 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Nic tylko się cieszyć :mrgreen:
W dalszym ciągu trzymam :ok: za małego i za Kropeczkę żeby malca zaakceptowała :mrgreen:
Fotki jak zwykle cudne :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lis 04, 2012 16:17 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

A mi się nadal podoba zdjęcie kota chyba na sośnie :? ...Ogród wyjście po za dom to mażenie każdego kota :1luvu: Ale nie każdemu kotu to dane , moje muszą się zadowolić małym balkonem a widać że go lubią .Za zwierzaki :1luvu:

lidka02

Post » Nie lis 04, 2012 21:06 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Wszystkim Ciociom bardzo mocno dziękujemy za wszelkie Ochy i Achy :1luvu:
Rambuś jest przeszczęśliwy :1luvu:

Ale dzisiaj o mało nie zszedł na zawał, a ja razem z nim, nawet małż dostał wielkie oczy...
Kropcia...pokazuje co potrafi...
A potrafi wiele...
Dostała szału :evil: ...szaleje coraz bardziej, gdy Rambuś przychodzi do nas do chałupki...
Kocica wyła...buczała...zaczęła dosłownie latać po kanapach, wskoczyła na stół, potem uciekła do łazienki...
A maluszek cały drżał :cry: , bał się bardzo, schował się pod fotel...nawet Lunka zwiała...

Zamknęłam się z Kropką w łazience, nie dała się wziążć na ręce...dosłownie wyła...
Małż zaniósł małego do drugiego pokoju, a ja wypuściłam Kropkę do kuchni, najpierw obejrzała wszystkie kąty a potem schowała się za roletą na parapecie i dopiero zaczęła śpiewać.... :mrgreen:
Strasznie żal mi Kici Dużej i Kici Małej :cry:
W życiu by mi nie przyszło do głowy, że Kropka będzie aż tak przeżywać pojawienie się nowego kota, bo gdy przyjechała do nas Lunka, Burasia była nastawiona pokojowo, to Luna jej unikała...

Ale mały jest i tak bardzo dzielny, bo po takim spotkaniu z Kropką on szybko wraca do normalności i zaczyna biegać po mieszkaniu, pod warunkiem, że jej nie ma w pobliżu...
Kocio zupełnie nie boi się Żuczka :D ! Zresztą piesio jest nastawiony pokojowo do kociaka...
A kociak jest już mocno przyzwyczajony do "salonuf" i nic go nie jest wstanie z nich wykurzyć...nawet szalejąca wiedżma :ryk: :ryk:

Teraz maluch jest po kolacji i poszedł lulu, chociaż wiem, że jeszcze będziemy biegać do kociaka,
ja latam do niego co chwilę, córka i wnusia też mu co chwilę i] zawracają głowę[/i] z czego kocio jest bardzo zadowolony... :D

Dzisiaj również samodzielnie pomaszerował przez cały ogród (dobrze, że trawa skoszona, bo byśmy musieli szukać w niej maluszka) a wędrował do domciu córki...otrzymał oficjalne zaproszenie to i poszedł sobie...
Po godzinie wrócił na rękach córki, tak mu tam było dobrze, że zasnął...

Teraz mam na kolanach Kropcię, już nie zionie, nie wyje, wygłaskana, nakarmiona...jedzenie najlepszym lekarstwem na kłopoty, to wg naszej Kropki...cudna kocica...miła...patrzy mi prosto w oczy...mruczy... :D, jakby chciała powiedzieć...kochaj tylko mnie...nikogo innego...tylko mnie...
Kocham zołzę i jest mi jej żal...

Już coś takiego przeżyłam...z poprzednią Kropką...też tak zareagowała na kociaka przyniesionego do domu...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lis 04, 2012 21:07 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

fotki wkurzonej kotki :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Po burzy Kocio powrócił do swoich zajęć :D o to dowód, na co Rambo sobie pozwala... :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Na przedostatniej fotce widać ten nieszczęsny ogonek, końcówka leżąca na stole jest całkiem martwa :cry:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lis 04, 2012 21:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kropce obróżkę z feromonami to ochłonie :ok: :mrgreen:

lidka02

[poprzednia][następna]