Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 14:52 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

I jeszcze chciałam napisać, że Benia to bardzo mądra kotka. Musi dostawać po zabiegu w pysiu antybiotyk. I ona wie, że musi. Otwiera pyszczek i zjada. W ogóle nie protestuje, nie wydziwia. Mądra i grzeczna.
I taka jest dorodna, piękna, a ogon... Cudny, puszysty, piękny.
Benia jest wyjątkowa.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sie 15, 2011 16:54 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

anita5 pisze:Benia jest wyjątkowa.

Macie szczęście do wyjątkowych kotów :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon sie 15, 2011 18:22 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

Bazyliszkowa pisze:
anita5 pisze:Benia jest wyjątkowa.

Macie szczęście do wyjątkowych kotów :ok:

Właśnie :D :ok:

Jak tam Tomek ? Lepiej ?

Ja też nie cierpię petard i wszelkiego typu wybuchów i fajerwerków - oczywiście ze względu na zwierzęta i wyrzucone w kosmos pieniądze :twisted:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 16, 2011 7:43 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

Świetna rozrywka, nie ma co... :roll:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto sie 16, 2011 21:14 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

anita5 pisze:Dziś we wsi odpust i debile strzelają jak porąbani - nie da się wytrzymać, co za kretyńska 'rozrywka', mam mordercze myśli normalnie. Co roku to samo, szlag człowieka trafia i nie da się nic poradzić na to.

U nas wczoraj wieczorem było to samo :x
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sie 16, 2011 21:18 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

wczoraj mijałam odpust. Makabra....

cieszę się, że Benia taka fajna....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 17, 2011 8:56 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

amyszka pisze: (...) Jak tam Tomek ? Lepiej ? (...)

Dzięki, lepiej, ale już ma po urlopie i smutny. :wink:

Petardy były odpalane jeszcze wczoraj, biedna Zocha i biedne wszystkie psy. :|

Z Edusiem musimy jechać znowu do weta, bo bardzo go boli paszczka, do tego stopnia, że nie chce jeść. Próbuje i odchodzi od miski. Daję mu jeść często i po trochu, i tylko mokre, ale on i tak je za mało. Antybiotyk nie pomaga, musi to sprawdzić lekarz. Martwi mnie to bardzo, bo Eduś nie jest kotkiem, któremu da się płukać dziąsła czy pędzlować. Nie wiem, jak sobie poradzimy z nim. Tak więc jutro lub pojutrze wyjazd do lecznicy. :|
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 17, 2011 10:48 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

To kciuki za jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 18, 2011 7:53 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

Obrazek

Pamiętacie Maszeńkę? Zabraliśmy ją ze schronu w Rudzie, wraz z Kiwusią, jakiś czas temu pojechała na dt do Alinki6 z Boryskiem i Kropkiem, od wczoraj jest w swoim domu. Tak się ogromnie cieszę, Masza to taka kochana, dobra kotka, i tyle przeszła... Oby się szybko zaaklimatyzowała i była szczęśliwa.
Kolejny raz ogromne dzięki dla Alinki! :1luvu: Bardzo, bardzo dziękuję.

A dziś mija 11 lat od dnia, kiedy przybył do nas Kituś. 3 dni temu minęło pół roku od jego odejścia...
Strasznie mi smutno.
Ale cieszę się, że te 11 lat temu przybył. Wiele mnie nauczył.
Był malutki, bardzo zapchlony, słodki. Akurat wróciliśmy z wakacji ze znajomymi, pamiętam jak koleżanka pomagała mi go odpchlić... Nigdy nie bawił się zabawkami, najfajniejsze było trzymanie sznurka w pyszczku i bieganie z nim z kuchni do pokoju; ja oczywiście na końcu tego sznurka. Kiedyś nie mogłam go znaleźć, a on spał w... pustym pojemniku na chleb. Miał ciekawe pomysły, był bardzo mądrym kotem.
Mogłabym długo o nim pisać.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw sie 18, 2011 7:56 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

fajne przygody mieliście...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sie 18, 2011 16:38 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

Kituś jest niezapomniany....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sie 19, 2011 7:28 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

Zaglądamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sie 19, 2011 7:59 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

Wczoraj po południu pojechaliśmy z Edusiem i... Zochą do weta. Chciałam dać jej odetchnąć od tej strzelaniny, która trwa nadal, no i mogła się przejechać autem, co uwielbia. Edusiowe dziąsła goją się znakomicie, więc wszystko jest w porządku, tylko ma nadal dostawać antybiotyk i powinnam mu przemywać dziąsła, a to jest więcej niż trudne. Jest okropnym panikarzem. Ale chyba był zadowolony z wizyty, bo wybaczył od razu i przytulankom nie było końca.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt sie 19, 2011 8:01 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

anita5 pisze:Wczoraj po południu pojechaliśmy z Edusiem i... Zochą do weta. Chciałam dać jej odetchnąć od tej strzelaniny, która trwa nadal, no i mogła się przejechać autem, co uwielbia. Edusiowe dziąsła goją się znakomicie, więc wszystko jest w porządku, tylko ma nadal dostawać antybiotyk i powinnam mu przemywać dziąsła, a to jest więcej niż trudne. Jest okropnym panikarzem. Ale chyba był zadowolony z wizyty, bo wybaczył od razu i przytulankom nie było końca.

za Edusia :ok:
i za resztę też :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt sie 19, 2011 8:02 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; arcygruba Berta :((

A jak grubasinka?
Schudła trochę?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]