Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 22:36 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

W tamtym kącie Polski najpiękniejsze jest niebo. Jaśniejsze niż u nas, chmury suną takimi wagonami i maja płaskie podstawy. I jakoś tak bliżej ziemi te chmury są.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 30, 2010 22:57 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Kocham ten kawałek :) Polski.
W wakacje znowu jadę.
I... okazało się, ze mój dobry kolega ze studiów tam mieszka. W Suwałkach - trochę niżej, ale zapraszał nas na spływ Czarną Hańczą :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I moje ukochane zdjęcie.
Krowy Pani Teresy :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 30, 2010 23:01 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto lis 30, 2010 23:01 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Ando, bo mi całkiem ochota do roboty przejdzie od tych widoków. A dlaczego na zdjęciu z psem (pięknym!) jest jakiś przystojniak a nie ty? :evil:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto lis 30, 2010 23:06 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

To mój chłop, a ja robię zdjęcie. A pieseczek przyszedł, bo chciał się napic, ale nie z jeziora, tylko z rączki :) To było nad Hańczą :)
Jestem w canoe z Tomkiem - przed schudnięciem, a schudłam 7 kg :) Własnie na zdjęciach wakacyjnych spostrzegłam, ze zamieniam się w fokę :oops:

Anda

Post » Wto lis 30, 2010 23:12 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

W tym canoe to widać głównie wiosło i jakąś laskę. Ciebie chyba nie ma :roll:
Ja schudłam 10 ale nie widać. Zresztą już to gdzieś pisałam. Nadal wyglądam jak dorodny baleronik.
Krowy boskie! Bardzo lubię krowy na pastwiskach, one jakoś tak stabilizują krajobraz. Niby są żywe ale się prawie nie ruszają.
Obrazek

babajaga

Post » Śro gru 01, 2010 1:17 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Nie łżyj Babajago - widać, że schudłaś i laska z ciebie jest pierwsza klasa. Ja jeszcze na Suwalszczyźnie nie byłam, ale wiele słyszałam i jak tylko sobie zanabędę przyczepę, to jadę! :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro gru 01, 2010 7:31 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

O, mmiam - jakie sery, jaki krajobrazy :-)
Własnie Patmol n aswoim wątku szczuła pysznym Eintopfem z ciecierzycą a tutaj o serach. Ja w ogóle nie znam Wschodu Polski, co za jakieś straszne niedopatrzenie!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 01, 2010 9:33 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

jozefina1970 pisze:O, mmiam - jakie sery, jaki krajobrazy :-)
Własnie Patmol n aswoim wątku szczuła pysznym Eintopfem z ciecierzycą a tutaj o serach. Ja w ogóle nie znam Wschodu Polski, co za jakieś straszne niedopatrzenie!

Ciekawe ciekawe ta ciecierzyca - później spróbuję poszukać wątek Patmol :)
W nocy zaczęłąm czytać fragment "Marley i ja" - tylko gdzie trafiłam na link :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 01, 2010 10:10 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Dzien dobry cioteczki :-) Jak juz o serach, to powiem Wam, ze takich dobrych jak w Szwajcari jeszcze nigdzie nie jadlam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: A krajobraz moze sie z tym rowno zmiezyc.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro gru 01, 2010 10:26 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Pozwolicie, że się jeszcze dopisze do Suwalszczyzny ...

Mój Ojciec był z Suwałk i spedzałam tam wakacje w dzieciństwie. Jechalismy pod namiot lub na kwaterę, przy okazji zahaczaliśmy Dziadków, Jędras robił zajedwabiste zdjęcia chmur i leśnych dróg a nawet kiedyś pacnął taką panoramę Szwajcarii Suwalskiej, zrobioną z najwyższego wzniesienia [nie pamietam nazwy :oops: ], która składała się z wielu zdjęć połączonych ze sobą :1luvu:
Widziałam potem takie pocztówki ale to nie to samo :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 01, 2010 10:51 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Mój tata jest "stamtąd" ja się urodziłam na Śląsku ale jednak ciągnie m nie tam jak diabli i mam to szczęście, że co roku spędzam tam wakacje. Te z was, które tam były wiedzą, ze jest tam magia i piękno w czystej postaci, te, które nie były jeszcze powinny pojechać. Naprawdę warto!

Idę dopychać plecak i zaraz wyruszam do stolycy. Jak sie uda następna depesza będzie z pociągu. Nara!
Obrazek

babajaga

Post » Śro gru 01, 2010 10:54 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Dodam jeszcze, że zmoich ustaleń wynika iż zostałam poczętom podczas spływu kajakowego Doliną Rozpudy :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 01, 2010 10:57 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

AYO pisze:Dodam jeszcze, że zmoich ustaleń wynika iż zostałam poczętom podczas spływu kajakowego Doliną Rozpudy :twisted:

Ooo, odlot :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 01, 2010 11:00 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Doliną Rozpusty chyba :ryk:
Obrazek

babajaga

Post » Śro gru 01, 2010 11:09 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

AYO pisze:Pozwolicie, że się jeszcze dopisze do Suwalszczyzny ...

a nawet kiedyś pacnął taką panoramę Szwajcarii Suwalskiej, zrobioną z najwyższego wzniesienia [nie pamietam nazwy :oops: ], która składała się z wielu zdjęć połączonych ze sobą :1luvu:

Pewnikiem była to Cisowa Góra. Jest na zdjęciu którymś

Anda

[poprzednia][następna]