Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2010 7:02 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

mamaja4 pisze:Wątek pijaczy chyba,ja piwo saczę...
Pomponmama,wyśpij się wypocznij,moze się uda-bez burzy w nocy zaznać nieco snu...I za Zu -niech ją już brzuszek nie boli :ok:

Wiesz, to dziwne, ale mnie obecnie grzmoty nawet te potężne nie ruszają. Natomiast ciche miauknięcie owszem... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt maja 14, 2010 7:33 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Mała fotorelacja
Tak wyglądał wzdęty brzuszek Pana Kota - teraz już na szczęście nie jest taki
Obrazek

Karmienie convem - czasem strzykawka, ale z łyżeczki tez dobrze wchodzi
Obrazek

Nad ranem
Obrazek

Potem wkleje jeszcze zdjęcia reszty, tylko musze je przerzucić z telefonu do kompa :D
Ostatnio edytowano Pt maja 14, 2010 7:41 przez pomponmama, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt maja 14, 2010 7:39 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pompon sprobuj te czopki glicerynowe plis!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt maja 14, 2010 7:43 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Dzisiaj spróbuję :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt maja 14, 2010 8:41 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Przyjedź do mnie na lewatywę :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt maja 14, 2010 10:26 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Maja nie dam rady. Musze się zająć moim dzieckiem i moim domem bez względu na wszystko. Sytuacja jest krytyczna - mniejsza o szczegóły muszę coś zrobić w domu bo zaczynam zarastać. Moje dziecko, choć bardzo kocha koty też jest już zmęczone sytuacją - nie wychodzi na dwór, nie widuje się z koleżankami, cały czas jeździ tylko po wetach i nawet wyspać się nie może, bo ja po całych nocach do kotów wstaję i to ją budzi :( Ona tez ma prawo do życia.

Bardzo ci dziękuję za propozycję, ale podróż godzinę w jedną stronę odpada - zwyczajnie nie mam czasu. Dzisiaj wypuściłam minikoty do dużych kotów i robię pranie, oraz będę sprzątać chaupę zaraz po powrocie od weta. No, chyba, że ty masz ochotę nas odwiedzić, to wiesz... jesteś nieustająco zaproszona :D Walniemy kawkę, albo jak będziesz chciała to nawet jeszcze coś - zrobię szybką gorąca kolację - co ty na to?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt maja 14, 2010 10:48 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

trzymajcie sie wszyscy
niech już z ten Pan Kot sie pozbiera, nooo
Zazdraszczam porządków , w swoim domu mam wrażenie ,ze oststnio sprzatałam na Świeta
rozumiem ten stan

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt maja 14, 2010 12:43 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Siedzę w robocie i podglądam Panie Kocie, Dzyndzelku, nie róbcie se jaj, proszę!
Popmponmamo jak się rozpędzisz ze sprzątaniem to zapraszam do nas :mrgreen: A wizyta majencji to wcale nie taki głupi pomysł 8)
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt maja 14, 2010 12:49 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Wróciłyśmy od weta. Pan Kot nawodniony i nakarmiony podskórnie, ponieważ niestety jelita nadal zapchane i nie wiadomo ile z tego co mu wtykam do dzioba sie wchłania :? Kotek leży dosyć bezwładnie, nie jest niczym zainteresowany, nie chce, albo nie umie chodzić. Z kolei rana Dzyndzla została otwarta i wyciśnięta 8O > Biedak dostał znieczulenie miejscowe, ale i tak darł się wniebogłosy. W pewnym momencie z tej rany wystrzeliła ogromna ilość ropy trafiając panią doktor prosto w twarz 8O :x Pani doktor dłubała mu w tej ranie igłą i obiła różne inne okropne rzeczy a na koniec zrobiła mu na łapie gustowny pakunek i kazała przyjść jutro. Udęczony kocio, któremu wcześniej nawet opuchnięta łapa nie przeszkadzała w zabawie w tej chwili spi przytulony w transporteku do Pana Kota i nawet nie mysli o rozrabianiu :? Za to Kizik, którego chyba przemianuję na Pershing, albo może Armagedon, rozrabia tak, że starczyło by za trzy koty. Własnie doprowadził do upadku pompona, który nie jest przyzwyczajony, że mu się takie małe coś pod łapami kreci i kiedy sobie Kizik ósemkował (z prędkością światła) a Pompon nie chciał go nadepnąć, mojemu kochanemu kotkowi poplątały się łapy i wyrżnął zębami o podłogę 8O Teraz pompon i Kizik ganiają po całym mieszkaniu, a Kizik tylko kombinuje co by tu zdemolować ze szczególnym uwzględnieniem moich nowych firan, które sobie byłam kupiłam dwa tygodnie temu. Poza tym Kizik bardzo ambitnym kotkiem jest. Skorzystał z kuwety dorosłych kotów, choć żeby do niej się wdrapać musiał nieźle podskakiwać, a w dodatku kuweta jest wysoka, kryta i ma zamontowane drzwi 8) Ale nie ma przeszkód dla tego małego potwora, których by nie pokonał. 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt maja 14, 2010 12:52 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pomponmama pisze:Dzisiaj spróbuję :D

No! To nie lada wyzwanie przed Tobą. Ciężko bedzie wsadzić taki cienki kawałek gliceryny do takiej małej dupinki. Zaopatrz się w lubryfikant koniecznie! Kciuki trzymam i jestem przekonana, że kuracja da pożądany efekt! :ok: :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt maja 14, 2010 12:54 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

villemo5 pisze:
pomponmama pisze:Dzisiaj spróbuję :D

No! To nie lada wyzwanie przed Tobą. Ciężko bedzie wsadzić taki cienki kawałek gliceryny do takiej małej dupinki. Zaopatrz się w lubryfikant koniecznie! Kciuki trzymam i jestem przekonana, że kuracja da pożądany efekt! :ok: :ok:

Kurde, wetka lewatywki nie mogła zrobić? Albo użyć czopka? :roll:
Za kiciaki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt maja 14, 2010 13:04 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Czopek raczej nie zda teraz egzaminu bo sa kamienie kałowe. Niestety ale gówno musi zostać rozpuszczone co by się chciało mu ewakuować z dupinki. Jak kot słaby to ani przeć nie bedzie chciał, a czopek tylko poślizg daje i podrażnienie odbytu co by się zachciało
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt maja 14, 2010 13:07 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Nic nie doradzę niestety ale kibicuję nieustannie :piwa: :piwa:
Jesteś niemożliwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt maja 14, 2010 16:02 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

to ja doczytam..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt maja 14, 2010 17:32 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Pan Kot wstał i polazł zwiedzać mieszkanie. 8O Co chwilkę siada, żeby odpocząć, ale zaraz potem ciśnie dalej. Kupy niestety nie ma, ale myślę, że jak pospaceruje, to może rozrusza te jelitka? Dzyndzel się chyba za to trochę gorzej czueje, jest nieco mniej ruchliwy i więcej do transporterka wchodzi spać. Ale ma apetyt i załatwia się ładnie, więc... Może go ta łapa boli on tam ma ogromna dziurę i łapka strasznie spuchnięta nadal. :( A Kizik jest bandyta :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]