Mój Pięciokot cz.12 Paaadaaaa śnieeeeg... :o

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Wylecę dziś z UK czy nie?

Ankieta wygasła Sob sty 09, 2010 16:33

1. Wylecę
6
27%
2. Nie wylecę
16
73%

Liczba głosów : 22

Post » Śro sty 06, 2010 12:05 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

Ale średnią wagi i wzrostu mamy ok! :twisted:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro sty 06, 2010 13:51 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

Gulasz się ugotował, placki tylko usmażyć - jak sie Rajmund obudzi na obiad to kilka minut i gotowe. Walizka spakowana - jeszcze tylko podręczny, ale ciuchy mam na górze a nie chcę się tłuc po "windzie" żeby nie obudzić... W zasadzie jestem gotowa. Nie chcę - wcale nie chcę wracać. Po co? Brzesko nie jest moim domem - może nie zdążyło nim być... "Oswoiłam" mieszkanie, ale nie miasto. Nadal czuję się tam obco. Sącz już nie, Brzesko jeszcze... Przez ten miesiąc w obcym kraju czułam się bardziej u siebie niż przez ostatni rok tam. Czemu? Nie wiem. Może Rajmund - jego obecność... Jedyne co mnie ciągnie do Brzeska to koty - wiem że czekają, wiem że tęsknią. Moje wredne paszkwile. Kurde, rozdarta jestem.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro sty 06, 2010 14:01 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

shira3 pisze:
kinga w. pisze:Jak dobrze poskładać to kieszonkowa - Rajmund ma 180cm wzrostu. Taki sucharek po prostu. :P

Tak ja mój :mrgreen:

moj tez :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro sty 06, 2010 14:02 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

to już się zbliża :crying:
o której wybywasz z domku :?:
Obrazek

Danusia

Post » Śro sty 06, 2010 14:04 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

kinga w. pisze:Gulasz się ugotował, placki tylko usmażyć - jak sie Rajmund obudzi na obiad to kilka minut i gotowe. Walizka spakowana - jeszcze tylko podręczny, ale ciuchy mam na górze a nie chcę się tłuc po "windzie" żeby nie obudzić... W zasadzie jestem gotowa. Nie chcę - wcale nie chcę wracać. Po co? Brzesko nie jest moim domem - może nie zdążyło nim być... "Oswoiłam" mieszkanie, ale nie miasto. Nadal czuję się tam obco. Sącz już nie, Brzesko jeszcze... Przez ten miesiąc w obcym kraju czułam się bardziej u siebie niż przez ostatni rok tam. Czemu? Nie wiem. Może Rajmund - jego obecność... Jedyne co mnie ciągnie do Brzeska to koty - wiem że czekają, wiem że tęsknią. Moje wredne paszkwile. Kurde, rozdarta jestem.

To czujesz sie tak jak ja gdy szukalam pracy na Slasku... Jedyne co mnie trzymalo w Krakowie to przyjaciele, znajomi... Niby Slask dla mnie obcy ale przyjal mnie goscinnie, cieplo.
Wrocisz do Rajmunda, zalatwisz wszystkie sprawy zwiazane z ogonami i wrocisz.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sty 06, 2010 14:09 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

21:35 wylot, na lotnisku pasuje być 2h wcześniej, czyli 19:35, 40minut na dojazd... tuż przed siódmą. I mam nadzieję ze jak już to lot będzie - ostatnio Wizzair trochę namieszał.
Sol, to i tak pieprzone 9miechów - wcześniej nie dam rady.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro sty 06, 2010 14:19 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

A to jeszcze troszku czasu masz :wink:
wykorzystaj go :ok:
Obrazek

Danusia

Post » Śro sty 06, 2010 14:22 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

No, właśnie wykorzystuję. Rajmund śpi po nocy i pewnie przed 16:00 nie wstanie skoro poszedł spać koło 10:00. I niech śpi - niech odpocznie bo 12h na butach i to w nocy, to lekko nie jest.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro sty 06, 2010 14:28 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

kinga w. pisze:No, właśnie wykorzystuję. Rajmund śpi po nocy i pewnie przed 16:00 nie wstanie skoro poszedł spać koło 10:00. I niech śpi - niech odpocznie bo 12h na butach i to w nocy, to lekko nie jest.

Mo tez długo noce odsypiał :( , tez miał ciezkie :(
ja krócej spałam ,bo ktos domkiem musiał sie zajać :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Post » Śro sty 06, 2010 14:42 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

Spokojnie - niech odeśpi. Póki jestem ma przynajmniej "zaplecze" zorganizowane, nie musi się martwić o kuchnię i pranie ani listę zakupów. Potem i tak będzie zdany na siebie. :cry:
Obrazek

kinga w.

Post » Śro sty 06, 2010 14:55 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

Kinga, czy Ty czasem przezornie nie przebukowałaś biletu? Od wczoraj nic nie lata z UK. Kolega pojechał dziś na lotnisko. Ma lot z Lvrpool do Krkowa, na chwilę obecną nie odwołany. Za to opóźniony 6 godzin póki co 8)

Mam nadzieję, że Ci się uda dostać do PL bez przygód...
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro sty 06, 2010 15:39 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

trawa11 pisze:
kinga w. pisze:No, właśnie wykorzystuję. Rajmund śpi po nocy i pewnie przed 16:00 nie wstanie skoro poszedł spać koło 10:00. I niech śpi - niech odpocznie bo 12h na butach i to w nocy, to lekko nie jest.

Mo tez długo noce odsypiał :( , tez miał ciezkie :(
ja krócej spałam ,bo ktos domkiem musiał sie zajać :mrgreen:

Moj S tez ciupie nocki, strasznie ciezko potem mu sie przestawic na inny tryb zycia. Przynajmniej jeden dzien ma rozwalony. Ale woli pracowac na noc niz na rano, tak twierdzi.
Wlasnie probuje spac, co mu sie nie udalo bo szczekajacy Kalif zerwal go na rowne nogi.

Ja dzis mam wolne. Stracilam glos, gardlo mam jak papier scierny... Grysik przestal sniezyc wiec z psem pewnie wyjde ale nigdzie dalej. Czosnek, moj najlepszy kochanek :1luvu:
Zaraz bede kombinowac jakis obiad pt "zawartosc lodowki wita". Myslalam o zupie pomidorowej, jakims pseudo gulaszu (mam palki z kurczaka to oskrobie, dodam warzyw i sosik knorra z torebki - jakis sie ostal) - i do tego ryz albo smazone ziemniaczki...
Musze kotom odmrozic pange. Maciej ma wyrwane zeby :( a tak poza tym to wypuscilam na wolnosci dziczaca Pippi i chce miec atut w postaci przynety jak by wlazla tam gdzie nie powinna.

solangelica

Post » Śro sty 06, 2010 15:40 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

dora750 pisze:Kinga, czy Ty czasem przezornie nie przebukowałaś biletu? Od wczoraj nic nie lata z UK. Kolega pojechał dziś na lotnisko. Ma lot z Lvrpool do Krkowa, na chwilę obecną nie odwołany. Za to opóźniony 6 godzin póki co 8)

Mam nadzieję, że Ci się uda dostać do PL bez przygód...

O rany... Kinga, a Ty z jakiego lotniska startujesz? Sa jakies prognozy dla lotów?
Wizzair ma rozne pomysly, dodajmy do tego pogode... moze byc wesolo.
Trzymamy kciuki i ogony za wylot.

solangelica

Post » Śro sty 06, 2010 15:48 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

Lece z Doncaster-Sheffield. Dora, nic nie przebukowałam, ale będę wiedzieć jak z lotem bo tym samolotem w tę stronę lecą koledzy Rajmunda - jak oni nie przylecą to ja nie polecę. Cholera, nic nie wiem poza tym ze śnieg jak diabli bardziej na północ i zachód Anglii. Patrzyłam na pogodę w Doncaster - słaby wiatr, ew. słaby śnieg... Wygląda ok.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro sty 06, 2010 15:58 Re: Mój Pięciokot cz.12 Czas powrotu... :(

kinga w. pisze:Ale średnią wagi i wzrostu mamy ok! :twisted:

To też tak jak my ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]