Femka pisze:no coś Ty, KociamkoŻartowałam
Na dyć jo to wiym Femulka

ale sranda musi być
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze:no coś Ty, KociamkoŻartowałam
Ja-Ba pisze:Witam, wpadam troszke po wariacku, ale ja w sprawie mięska które ma jadać Femcia. Ponieważ ostatnio mocno interesuję się BARF-em, odkryłam coś, co mnie zszokowało - w 100 gramach drobiu jest aż 240 mg fosforu, podczas gdy w 100 gramach wołowiny zaledwie 113 mg....
Femci życzę zdrówka
edit: w 100 gramach wieprzowinki jest go 166 mg, Aujeszki jesli jest, ginie po przemrożeniu, z tym że wieprzowinka traktowana jest jako mięsko najmniej wartościowe dla kotów.
Femka pisze:Ja-Ba pisze:Witam, wpadam troszke po wariacku, ale ja w sprawie mięska które ma jadać Femcia. Ponieważ ostatnio mocno interesuję się BARF-em, odkryłam coś, co mnie zszokowało - w 100 gramach drobiu jest aż 240 mg fosforu, podczas gdy w 100 gramach wołowiny zaledwie 113 mg....
Femci życzę zdrówka
edit: w 100 gramach wieprzowinki jest go 166 mg, Aujeszki jesli jest, ginie po przemrożeniu, z tym że wieprzowinka traktowana jest jako mięsko najmniej wartościowe dla kotów.
Ja-Ba, nie wiem, o co chodzi z tym fosforem. Natomiast u mnie surowe mięso podawane jest zawsze po przemrożeniu, z konieczności. Nie mogłabym codziennie docierać do sklepu, gdy jeszcze jest dostępne. Kupuję co jakiś czas 3-4 kg i dzielę na pojedyncze porcje.
Co do wartości wieprzowiny. Ja mam pełną świadomość, że to nie jest mięsko najbardziej pożywne. Ale w karmieniu kotów przyjęłam zasadę: jeść muszą mokre i suche. Mokre jest może nie jakiekolwiek, ale może być gorsze, np. wieprzowina. Natomiast w suchym trzymamy standardy.
Janko, u mnie wołowina zawsze przegra konkurencję i podawana może być tylko co jakiś czas. Ja naprawdę obsesyjnie boję się PNN. Nawet specjalnie nie pilnuję, jak Koral i Zosia kradną Femci renala.
Femka pisze:hmmm, Aga, jak mi coś takiego mówi Naczelna Panikara Forum, to nie wierzę
Femka pisze:hmmm, Aga, jak mi coś takiego mówi Naczelna Panikara Forum, to nie wierzę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, Silverblue i 67 gości