Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 22:41 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Alus, przerabiałam strzykawki, podawanie mięsa Moherowi na ząb i jednak metoda wodna jest najprostsza :mrgreen: .
Za to ciekawie widzę karmienie hrabiego BARFem :twisted: . Pracowicie mielimy część mięsa, mieszamy z nim dodatki, potem mieszamy z większymi kawałkami, żeby je oblepiło... po czym starannie to wszystko wypłukujemy pod kranem :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto lut 02, 2010 22:46 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra pisze:Pracowicie mielimy część mięsa, mieszamy z nim dodatki, potem mieszamy z większymi kawałkami, żeby je oblepiło... po czym starannie to wszystko wypłukujemy pod kranem :roll: .

Eeee, mało twórcza jesteś. 8)

Pracowicie mielimy część mięsa, mieszamy z nim dodatki, potem nadziewamy większe kawałki masą i już możemy iść do łazienki karmić hrabiego Mohera BARF-em pod kranem. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lut 02, 2010 22:48 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

MariaD pisze:
Monostra pisze:Pracowicie mielimy część mięsa, mieszamy z nim dodatki, potem mieszamy z większymi kawałkami, żeby je oblepiło... po czym starannie to wszystko wypłukujemy pod kranem :roll: .

Eeee, mało twórcza jesteś. 8)

Pracowicie mielimy część mięsa, mieszamy z nim dodatki, potem nadziewamy większe kawałki masą i już możemy iść do łazienki karmić hrabiego Mohera BARF-em pod kranem. :mrgreen:

:ryk: tym sposobem masz zajęcie na kilka godzin dziennie
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 03, 2010 16:10 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Dodam może nieśmiało, że dla zminimalizowania strat w masie krokiecików należy podłożyć siteczko :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 03, 2010 16:39 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra pisze:Widzę shira, że doczytujesz :lol: . .

Regularnie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 03, 2010 18:12 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

rety o czym wy tu prawicie 8O
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lut 04, 2010 15:15 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Ciekawy sposób jedzenia wołowinki :lol: Kochany Moherek, specjalnie ma takie pomysły , żeby się Monostra nie nudziła zbytnio zimą :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Czw lut 04, 2010 21:46 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Kochany Moherek wykończy mnie swoim jedzeniem. Sybi i Trykot jedzą większość rzeczy, jakie im daję i nie ma problemu, a Moher... Trudno uwierzyć, że jak był mały to jadł wszystko - surowe, gotowane, każde suche, puszkę czasem wciągnął.
Zachowuje się jak książę udzielny, a okazał się Kopciuszkiem :evil: . Orijen zmienił skład - niby niewiele, ale kotom nie smakuje. Więcej nie kupię, a na razie mieszam im z TOTW, bo wywalać nie będę. Sybi i Trykot, które O. jadły chętnie teraz też marudzą, ale jedzą. A hrabia? Zastanawiałam się, czemu ostatnio jest tyle chrupek porozsypywanych koło michy - może się gonią i trącają? To przesunęłam michy. Dalej rozsypane. Dokładniej się przyjrzałam i okazało się, że tylko te trójkątne. Przyłapałam Moherowego, jak pracowicie przebiera chrupy w misce. Jak weźmie w zęby Orijena wywala go za miskę, a je tylko TOTW :evil: . Za karę dostał głębszą miskę z uszami jak u Myszki Miki :twisted: - będzie mu trudniej.

TOTW się kończy, a Krakvet nie ma :evil: . Zastanawiam się nad Applaws zamiast Orijena, ale nie ma w stacjonarnych, żeby kupić na próbę małą paczkę, a przy hrabim boję się zamawiać od razu dużą.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt lut 05, 2010 13:35 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

a royala nie kupisz? :ryk: wybredniuszek ....u nas tak Gapka robi z kasza jak dostanie czasme z mieskiem ....pluje kasza przez zeby by sie jej pozbyc :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lut 05, 2010 14:43 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Monostra pisze:Kochany Moherek wykończy mnie swoim jedzeniem. Sybi i Trykot jedzą większość rzeczy, jakie im daję i nie ma problemu, a Moher... Trudno uwierzyć, że jak był mały to jadł wszystko - surowe, gotowane, każde suche, puszkę czasem wciągnął.
Zachowuje się jak książę udzielny, a okazał się Kopciuszkiem :evil: . Orijen zmienił skład - niby niewiele, ale kotom nie smakuje. Więcej nie kupię, a na razie mieszam im z TOTW, bo wywalać nie będę. Sybi i Trykot, które O. jadły chętnie teraz też marudzą, ale jedzą. A hrabia? Zastanawiałam się, czemu ostatnio jest tyle chrupek porozsypywanych koło michy - może się gonią i trącają? To przesunęłam michy. Dalej rozsypane. Dokładniej się przyjrzałam i okazało się, że tylko te trójkątne. Przyłapałam Moherowego, jak pracowicie przebiera chrupy w misce. Jak weźmie w zęby Orijena wywala go za miskę, a je tylko TOTW :evil: . Za karę dostał głębszą miskę z uszami jak u Myszki Miki :twisted: - będzie mu trudniej.

TOTW się kończy, a Krakvet nie ma :evil: . Zastanawiam się nad Applaws zamiast Orijena, ale nie ma w stacjonarnych, żeby kupić na próbę małą paczkę, a przy hrabim boję się zamawiać od razu dużą.

Nie tylko krakvet ma TOTW :twisted:
w wielu sklepach dostepna jest bez problemu i taniej niż w krakvecie ;)
A Applawsa w stacjonarnych jeszcze jakiś czas nie będzie, 400g w tej chwili w internetowych też wyszły (bo w sumie to całe 3 sklepy internetowe go mają :lol: ), następna dostawa pod koniec przyszłego tygodnia

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pt lut 05, 2010 15:01 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Wiem, byłam u Ciebie wczoraj :lol: i widziałam że Applaws będzie od 10 lutego :wink: .
K-vet i tak tego nie ma, więc będę zamawiać gdzie indziej. Ja ich lubię z jednego powodu - jeździ na miejscu kierowca w dniu, w którym mi pasuje i o godzinie, która mi pasuje, a nie wyczekuję na kuriera :evil: .

Kothko, a są w ogóle opakowania Applaws 7,5 kg z kurczakiem i łososiem dla dorosłych? Wszędzie widzę te duże tylko z kurczakiem.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt lut 05, 2010 15:14 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

Właśnie niestety nie ma Applawsa z kurczakiem i łososiem w dużych workach, ale będę starała się na nich jakoś wpłynąć :lol: Już i tak udało mi się od nich wyciągnąć zawartość tauryny, może uda mi się wyciągnąć analizę :lol:
Jest bardzo fajny importer a i producent też jeszcze słucha co się do niego mówi :) Tylko ciągle się zastanawiam, czy nie podawać osobno tauryny przy applawsie.

Jak napisałaś, że orijen po zmianie składu nie wchodzi to chyba już się nie będę zastanawiać, zmienię na applawsa i tyle, tylko wlasnie denerwujący jest brak dużych opakowań przy tej lepszej wersji :)
Jak będę miała otwarte opakowanie to mogę Ci podesłać pocztą trochę do spróbowania dla Hrabiego :lol:

Trzeba było mieszkać we Wrocławiu to bym Ci dowoziła w dogodnych godzinach :twisted:

kothka

Post » Pt lut 05, 2010 16:54 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

:ryk: :ryk: :ryk: juz zaluje ,ze ja tez nie z Wrocławia :roll: a czemu nie Royal???

A Hrabiemiu dalabym wolowinki jak moim z poltorarocznego byka....i zobaczylibysmy ,czy wybrzydza, moje wciagaja ja ....jak szalone :ryk:

anulka111

Post » Pt lut 05, 2010 23:12 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

kothka pisze:
Monostra pisze:Kochany Moherek wykończy mnie swoim jedzeniem. Sybi i Trykot jedzą większość rzeczy, jakie im daję i nie ma problemu, a Moher... Trudno uwierzyć, że jak był mały to jadł wszystko - surowe, gotowane, każde suche, puszkę czasem wciągnął.

Nie tylko krakvet ma TOTW :twisted:
w wielu sklepach dostepna jest bez problemu i taniej niż w krakvecie ;)
A Applawsa w stacjonarnych jeszcze jakiś czas nie będzie, 400g w tej chwili w internetowych też wyszły (bo w sumie to całe 3 sklepy internetowe go mają :lol: ), następna dostawa pod koniec przyszłego tygodnia

A czy ja bym mogła dostać linka do tego sklepu :?: Do tego innego, nie krakvetu. Proszę bardzo ślicznie :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Sob lut 06, 2010 0:28 Re: Kocia Koalicja 2 - siemieniomaniacy

anulka111 pisze::ryk: :ryk: :ryk: juz zaluje ,ze ja tez nie z Wrocławia :roll: a czemu nie Royal???

A Hrabiemiu dalabym wolowinki jak moim z poltorarocznego byka....i zobaczylibysmy ,czy wybrzydza, moje wciagaja ja ....jak szalone :ryk:

Royala nie odważyłabym się podać swojemu kotu :lol:
Jak dla mnie skład ma tragiczny, strasznie malo mięsa i bardzo dużo roślin i białek roślinnych, które kotu nie są do niczego potrzebne. Ale oczywiście co kto lubi :)

kothka

[poprzednia][następna]