Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 16:15 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Iza, a może Silva jest latem na jakiejś działce ze swoimi właścicielami, dostaje michę i trzyma się swoich właścicieli a z chwilą nadejścia jesieni, zimy zostaje zostawiona sama sobie ?
Może raz na jakiś czas przyjadą ją nakarmić ale sielskie, letnie życie koteczki się skończyło i musi sama zdobywać jedzenie ?

Znam takich właścicieli kotów, którzy zaglądają na działkę raz,dwa na jakiś czas ale generalnie dokarmianie codzienne się skończyło :(

To tylko Twoje koty mają tak dobrze, nieważne czy jest lato czy zima , zawsze przy nich jesteś :1luvu: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro paź 31, 2012 21:44 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

kwinta pisze:Iza, a może Silva jest latem na jakiejś działce ze swoimi właścicielami, dostaje michę i trzyma się swoich właścicieli a z chwilą nadejścia jesieni, zimy zostaje zostawiona sama sobie ?
Może raz na jakiś czas przyjadą ją nakarmić ale sielskie, letnie życie koteczki się skończyło i musi sama zdobywać jedzenie ?

Nie, wiedziałabym o tym.
Fakt, ona latem trzyma się blisko jednej działki, tam ją jedna pani podkarmia - ale i tak znika co jakiś czas. Podejrzewam, ze mieszka gdzies przy jakimś domu w okolicy.
Od 2 tygodni jest codziennie, czeka o tej samej porze przy miskach 8)

A teraz ... przedstawiam Biełkę :D
Bo skoro juz czeka konkretnie na mnie, poznaje i jest coraz śmielsza, to przeciez nie mogę pozwolić, że kicia była bezimienna :oops: Przypuszczam, ze to koteczka.
Czeka codziennie na wieczorną michę, zagaduje mnie, biegnie przede mną, ale co chwila przystaje i ogląda się, czy na pewno idę ;) Gdybym miała dla niej tymczas ... w miesiąc dałaby się oswoić na tyle, ze pewnie udałoby się ją złapać.
Rokuje bardzo dobrze, bo z bardzo dzikiejdziczy, zwiewającej na samą myśl o człowieku, przez dwa tygodnie zmieniła się w kotka niecierpliwie wypatrującego mojego przyjazdu :D
Jest naprawdę ładna - ma milutki, symetryczny pycholek, bardzo delikatny (taki w typie mojego Gagatka). Jest właściwie biała, ma niewiele szarych łatek, plus pręgowany ogon wyrastający z białego tyłeczka ;) Koteczka jest "niskopodłogowa", na krótkich łapkach, mała. Z tej odległości, z jakiej ją widzę, daję jej ok. 7-8 miesięcy. Mam nadzieję, ze nie zechce mieć rujki na zimę :roll:
Jak pisałam wcześniej - podejrzewam, ze ma jeszcze trójkę rodzeństwa ... Ale to Biełka przychodzi regularnie, albo przynajmniej pokazuje mi sie regularnie ;)

Oto Biełka 8)
Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 01, 2012 10:38 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Śliczna Biełka - taka Guciowa :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw lis 01, 2012 17:28 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Piszę tu bo już nie wiem co mam robić :(((((

Takie maleństwo znalazłam dziś pod furtką stał na deszczu i miałkał.
Ma jeszcze niebieskie oczka :|
Mam ultimatum, że za dwie godziny musi zniknąć z domu :( nie mam pojęcia co mam robić :(

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5264_n.jpg

Znacie kogoś kto mógłby wziąć, na dworze zamarznie, w schronisku go uśpią, nie ma kto mi pomóć??

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Czw lis 01, 2012 19:26 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

saggi pisze:Piszę tu bo już nie wiem co mam robić :(((((

Takie maleństwo znalazłam dziś pod furtką stał na deszczu i miałkał.
Ma jeszcze niebieskie oczka :|
Mam ultimatum, że za dwie godziny musi zniknąć z domu :( nie mam pojęcia co mam robić :(

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5264_n.jpg

Znacie kogoś kto mógłby wziąć, na dworze zamarznie, w schronisku go uśpią, nie ma kto mi pomóć??

Ja niestety kompletnie nie mam jak pomóc :(

Śliczny maluch ...
Obrazek

Avian

Post » Czw lis 01, 2012 21:20 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Maluch już w domku tymczasowym!! :D
Teraz musimy znaleźć mu domek stały :D
Dziękuję wszystkim zaangażowanym!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

saggi

Post » Pt lis 02, 2012 17:01 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

To teraz ja proszę o pomoc :oops:
Dla Biełki ...
Ona nie może zostać tam gdzie jest :(
Dzisiaj biegała po ulicy i ... goniła kamyki i gałązki :roll:
Ulica (choć nieutwardzona, ale jednak) jest teraz koszmarnie ruchliwa, bo dojazdowa do cmentarza :? A koteczka wybiegła mi na spotkanie jak tylko przyjechałam na działkę i wykulała sie na środku tej ulicy :(
Ona widac, ze chce kontaktu z człowiekiem, bardzo się cieszy jak przyjeżdżam. Wiem juz, ze niekoniecznie chodzi o michę, bo dziś miska była pełna, a ona wciąż piszcząc i miaucząc tańczyła metr ode mnie ...
Wg mnie bardzo młoda - kociak jeszcze, czy raczej podrostek. Dość grubiutka - mam nadzieję, ze to nie ciąża :strach:

Ona do domu stałego pewnie od zaraz sie nie nadaje, ale wg mnie oswoi sie szybko - mnie zna od 2 - 3 tygodni.

Bardzo bardzo bardzo potrzebny tymczas dla niej :(

W takich warunkach żyje :
Obrazek

A to rudera, w której mieszka ...
Obrazek

... w tym złomie sypia :(
Obrazek

W ruderze odbywają sie "spędy" młodzieży - popijawa itp, flaszki fruwają z dachu, wszędzie pełno szkła, nasr...e koło misek (nie przez koty, żeby nie było) :evil:
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 03, 2012 11:26 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

:(
Avian zrób wydarzenie na FB - daj linka i będziemy rozsyłać :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lis 03, 2012 17:49 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Póki nie będzie na fb wydarzenia to rozsyłam link do postu :) powodzenia maluda!!
:)

saggi

Post » Wto lis 20, 2012 12:32 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Co słychać u Maru i kotki z rudery :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lis 20, 2012 12:58 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Maru juz po zabiegu kosmetycznym - ma zrobione ząbki i wycięte "niby-jajca" ;)

Na razie siedzi w klatce u mnie w garażu, ale w sobotę już wraca do altany (której zresztą w ogóle nie opuszcza)

Fotki z soboty
Obrazek

Obrazek

I filmik z garażu
http://www.youtube.com/watch?v=HI_0IGpGRqA

Koteczka Biełka już oswojona - można ją wygłaskać, brać na ręce. Właściwie można by ją łapać (gdyby było co z nią zrobić), jest tylko jeden problem - od paru dni przychodzi z nią mały burasek. Podejrzewam, ze to braciszek (?) z tego samego miotu. Jest mniejszy, bo nie tak odkarmiony i bardzo płochliwy. Wiem jednak, że mieszkają w ruderze razem. Pewnie tez się oswoi, bo wczoraj się już przyglądał miziankom Bełki i wcale nie miał zamiaru uciekać. Tylko jak tu zabrać mu siostrzyczkę w takiej sytuacji? Razem im cieplej ...
Biełka wczoraj biegła środkiem drogi, a za nią samochód :(
Pędziła ile dała rady, w końcu w ostatniej chwili skręciła na pobocze ...

Biełka
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro gru 05, 2012 9:10 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Biełka pojechała wczoraj do fundacyjnego domu tymczasowego ! :D
Teraz będzie bezpiecznie, w normalnych warunkach czekać na nowy domek :kotek:
Mam nadzieję, ze szybko wyjdzie spod łóżka i będzie odważną, dzielną i milutką koteczką :D

Dziękuję bardzo fundacji AgapeAnimali za pomoc i wzięcie dziewczynki pod swoje skrzydła!

Obrazek

Wszystkich fanów pozdrawia czuwający nad swoją Czarną Armią Pasik :kotek:
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 08, 2012 9:16 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Pasik jest przepiękny :1luvu:
Biełka z resztą też ;)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw gru 13, 2012 18:52 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Przekleję z wątku Maru :

Striełka dzisiaj rano podszedł do mojej mamy, rzucił jej sie pod nogi w stylu Biełki 8O
Pozwolił wziąc się na ręce ...
Teraz oswojenie pójdzie szybko, tylko co dalej?
Na razie dostał budkę, na razie w niezbyt dobrym miejscu, ale mam nadzieję, ze nikt tam do soboty nie zajrzy w taki mróz (myślę o ludziach ;) )

Nawet nie mam zdjęcia malucha :(
Jest pręguskiem, cały bury, bez białego. Ma miłą buźkę, jak siostrzyczka i też gadatliwy. Mniejszy od Biełki, bo nie jadał tak regularnie przez ostatnie tygodnie ...

Altankowcy dziś nie opuszczali swojego królestwa - mają kaloryferek, który utrzymał im temperaturę w okolicach 0 stopni, czy całkiem znośnie dla nich.

Trochę się martwię o Silvę - nie mam pojęcia, gdzie ona mieszka. No ale to jej trzecia zima na działkach, wcześniej potrafiła zniknąć na kilka tygodni i wracała, więc mam nadzieję, że ma gdzies metę. Tylko liche ma futerko w tym roku ...
Obrazek

Avian

Post » Nie gru 23, 2012 12:43 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - domowy Maru szuka DS!!

Dzisiaj od rana dobre wieści!
Złapałam Striełkę - siedzi bezpieczna w moim garażu :D
Nie wiem, co dalej z nią zrobić, ale musiałam łapać, bo 2 dni temu jacyś młodzieńcy szukali w ruderze miauczącego kotka :roll:
Wczoraj jej nie było, więc już miałam czarne myśli ...
Dzisiaj zawołałam rano, patrzę - a tam krówek !
Pomyślałam - Sputnik przyszedł ;) Braciszek z tego miotu.
Za chwilę podeszły 2 panie z goldenem i zakicialy na kotka.
Zapytałam, czy to ich, czy mam ratować ... odpowiedziały, że go parę tygdoni temu stąd własnie uratowały 8O
Podeszłam do kociaka, wzięłam na ręce - takie same oczy! Na 100% braciszek!
Za chwilę podeszła do niego Striełka :D
Wzięłam na ręce, pokazałam paniom - stwierdziły, ze podobny i ucieszyły sie, że dwie siostrzyczki bezpieczne :D A ja ucieszyłam sie, ze braciszek ma dom :D

No i wzięłam Striełkę do samochodu -jeszcze mi zwiała w środku z transporterka, poobijała się o okna, zdążyła mnie użreć w rękę - ale ostatecznie wylądowała bezpiecznie w garażu :D
Wydaje się bardziej spokojna i bardziej oswojona od siostry.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]