Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 16, 2025 8:46 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Sigrid pisze:Obyczaje to TEN KOT ma co najmniej dzikie! :twisted: Przyszedł, tuż przed czwartą rano (świtało w każdym razie, ptaszory darły dzioby) i ugryzł mnie w łydkę :strach:
- Zwariowałeś? - wydarłam się, nie zważając na uśpionych rycerzy.
- No co? - zabłysło chwilowo nie zaropiałe, po kuracji, zielone oko - Potarmosilibyśmy się ździebko?
Potarmosiłam. Posiedziałam na internecie, bo po zębiskach Marlona trudno od razu iść spokojnie spać. A teraz, patrząc jak się słodziutko wyleguje, rozważam, czy odwetowo nie użreć go w ucho :roll:

Użryj go :201419 :201419 :201419 .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon cze 16, 2025 9:32 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

egwusia pisze:
Sigrid pisze:Obyczaje to TEN KOT ma co najmniej dzikie! :twisted: Przyszedł, tuż przed czwartą rano (świtało w każdym razie, ptaszory darły dzioby) i ugryzł mnie w łydkę :strach:
- Zwariowałeś? - wydarłam się, nie zważając na uśpionych rycerzy.
- No co? - zabłysło chwilowo nie zaropiałe, po kuracji, zielone oko - Potarmosilibyśmy się ździebko?
Potarmosiłam. Posiedziałam na internecie, bo po zębiskach Marlona trudno od razu iść spokojnie spać. A teraz, patrząc jak się słodziutko wyleguje, rozważam, czy odwetowo nie użreć go w ucho :roll:

Użryj go :201419 :201419 :201419 .

Zrobione. Strasznie się zdziwił 8)

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pon cze 16, 2025 9:52 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

egwusia

Post » Wto cze 17, 2025 19:34 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

egwusia pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

:lol:
Utyło mu się troszkę, co bardzo mnie cieszy. Jest w co użreć 8)

Sigrid

Post » Wto cze 17, 2025 20:54 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Z Hokko się niedźwiedź robi. Tłuściutki :D.

egwusia

Post » Wto cze 17, 2025 21:49 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Czy ja mogę przycupnąć tu z moim rudym Gremlinem? 8)

Przeczytałam wątek, może nie jednym tchem, ale z wielką zachłanności i dołączam do fanów słowa pisanego Sigrid oraz kotów opisywanych :1luvu:

Był czas gdy Gremlin podążał do kształtu doskonałego w wadze 8,2 kg i wypełniał sobą wszelkie miejsca do spania:

Obrazek

teraz jest 6,80 kota takiego w sam raz:

Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto cze 17, 2025 22:05 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

andorka pisze:Czy ja mogę przycupnąć tu z moim rudym Gremlinem? 8)

Przeczytałam wątek, może nie jednym tchem, ale z wielką zachłanności i dołączam do fanów słowa pisanego Sigrid oraz kotów opisywanych :1luvu:

Był czas gdy Gremlin podążał do kształtu doskonałego w wadze 8,2 kg i wypełniał sobą wszelkie miejsca do spania:

Obrazek

teraz jest 6,80 kota takiego w sam raz:

Obrazek

Ło matko jedyna. Przeglądam na telefonie i dopóki nie powiększyłam, to na pierwszej fotce on wygląda jak chlebek w koszyczku :D. Aj ten wzrok, starość nie radość, młodość nie wieczność :D.

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Śro cze 18, 2025 9:52 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

:lol:
Jak Kitek, kot całkiem słusznej postury, dobił do 6 kilogramów, pani wetka obcięła go spojrzeniem krytycznym i orzekła: trzeba odchudzić kotecka. Ale łatwo nie będzie.
Łatwo nie było, bo Kitek miał na wszystko jeden patent. Niezadowolenie okazywał, tłukąc bez litości Mickę :?

Osiem kilomainów Marlona to takie niezbędne nic. Ot, po grzbiecie da się przejechać palcem bez skaleczenia.

A Gremlin, faktycznie - zęby świerzbią, żeby ten chlebowy bochenek ukąsić ;)

Sigrid

Post » Śro cze 18, 2025 22:09 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

U nas geneza tłuszczu Gremlina jest inna.

Dołączył do 12-to letniej Glusi (krówki z mojego podpisu) jako czteromiesięczny smarkacz.
Gluśka była kotkiem mocno specyficznym, który okresowo próbował się zagłodzić, a na dodatek zdeklarowanym chrupkożercą. W związku z tym miseczki z suchym stały w różnych miejscach by hrabianka raczyła się skusić. Kusił się głównie rudzielec :evil:
Jak Glusia odeszła grubas pochorował się na pęcherz. Miesiąc antybiotyku ukróciło mu apetyt i spadło mu trochę sadełka, jednocześnie skończył się stały dostęp do chrupek.

Potem dołączył do niego Barnaba, kotek, który zapomniał dorosnąć i chłopaka rozruszał.
Na koniec był remont, który mocno Grubcia zaktywizował i szczęśliwie kilogramy trochę zniknęły, 2 lata to zajęło :roll: ale efekt jest stabilny.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw cze 19, 2025 12:55 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

A ja mam dokładnie to samo. Chrupki stoją, żeby Marlon mógł dystyngowanie jednego co godzinę przegryźć. Aramis wpiernicza całą resztę, łatwiej go przeskoczyć niż obejść dookoła :roll:

Egwusia, nie opowiadaj, tylko twarde dowody, w postaci zdjęć, poproszę 8)

Sigrid

Post » Czw cze 19, 2025 17:41 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Proszę
Obrazek
No niedźwiedź :kotek:

egwusia

Post » Czw cze 19, 2025 18:39 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Ale futrzak! Piękny. :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw cze 19, 2025 19:48 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Dziękujemy .

Żeby jeszcze dał się czesać. :cry:

egwusia

Post » Czw cze 19, 2025 20:20 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Śliczności!

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Czw cze 19, 2025 20:22 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

egwusia pisze:Proszę
Obrazek
No niedźwiedź :kotek:

Super kocisko :1luvu: Ale wiesz, to imię to musiało mu przynieść szczęście :smokin:

Sigrid

[poprzednia][następna]