Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 26, 2017 22:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
aannee99 pisze:Pisząc o śniegu, myślę o dzieciach, że to taka magia dla dzieci,normalna sprawa :) Dla futrzaków,to inna sprawa,wiadomo. Są plusy i minusy. Jak we wszystkim.

Zgadza się.

Niestety nie mamy wpływu na to,ale.... Przyjdą śnieżne dni,tak myślę...i czekam na nie z Wiktorią :ok: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 26, 2017 22:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Zdjęcia kurtki i narzutki wstawiałam już wcześniej a zaparzacz do herbatki wygląda tak :
Obrazek

Fajny ten zaparzacz :) podoba mi się że jest co zrobić z tym "drugim końcem", ja niestety mam taki zaparzacz z minifiliżanką na końcu i to mi zawsze zwisa nieładnie i wyciąga całą konstrukcję z kubka. Muszę pokazać mojemu żeby mi kupił :D

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Wto gru 26, 2017 23:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aannee99 pisze:A ja lubię śnieg :) Każdy ma inne 'upodobania'. Oczywista kwestia :ok:

Jak byłam dzieckiem, to też lubiłam, a jak byłam młoda, to mi specjalnie nie przeszkadzał :D Oczywiście przyjdą śnieżne dni, wszyscy będą mieli to co lubią- tylko w różnym czasie.
Ostatnio edytowano Wto gru 26, 2017 23:43 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto gru 26, 2017 23:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

"Sól obniża temperaturę topnienia śniegu, więc wysypywana na drogi i chodniki zapobiega oblodzeniu. Efekty widać bardzo szybko – śnieg i lód znika, jezdnia staje się czarna. A co ze skutkami? Słona maź, topi się i wsiąka w glebę, powodując, że wiosną drzewa i rośliny, zamiast zielenić się usychają. Dlaczego tak się dzieje? Bo sól nie wyparowuje z drogi – razem z wodą wnika w glebę ( jej stężenie w błocie pośniegowym w pobliżu dróg bywa wyższe niż w Bałtyku). W wyniku tego rośliny z powodu tak zwanej suszy fizjologicznej zaczynają obumierać – nie mogą pobierać wody z otoczenia mimo, iż woda tam występuje. „Warunki przyuliczne znosi coraz mniej gatunków i odmian drzew” – zauważa dendrolog, Jacek Borowski. „Szczególnie szkodliwe jest zasolenie siedlisk przyulicznych i to zarówno, w postaci zasolenia gleby jak i w postaci aerozolu solnego. Z powodu działania tego ostatniego w polskich miastach (przy ulicach) ginie coraz więcej drzew, to zjawisko się niezwykle nasila. Jeśli nie zaprzestaniemy „solenia” jezdni, niedługo nie będziemy mieli drzew przy ulicach” – alarmuje dendrolog."
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 27, 2017 11:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Miłego dnia Ewunia :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 27, 2017 11:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Miłego i cichego :)

Ziemosław

Post » Śro gru 27, 2017 11:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aannee99 pisze:Miłego dnia Ewunia :1luvu: :1luvu:

Dziękuję i wzajemnie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro gru 27, 2017 11:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:Miłego i cichego :)

Cichy to pewnie nie będzie ale niech chociaż będzie spokojny.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 27, 2017 11:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Święta, święta i po świętach. Czas wrócić do rzeczywistości.
Pozostały mi w tym roku trzy dni do przepracowania dziś , jutro i w sobotę i znów dwa wolne dni i się zacznie ......kolejny rok.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 27, 2017 12:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Święta, święta i po świętach. Czas wrócić do rzeczywistości.
Pozostały mi w tym roku trzy dni do przepracowania dziś , jutro i w sobotę i znów dwa wolne dni i się zacznie ......kolejny rok.

ciekawe ilu "głodnych" przyjdzie do sklepu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 27, 2017 12:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Co do tych głodnych,to wczoraj jak wracaliśmy z dziećmi od rodziców M. to przy Mc donaldzie istny szał....cały środek zapchany, parking również,dojazd do okienka również sznur aut. No ludzie zwariowali. Święta,jedzenia RACZEJ dużo,a masa ludzi do Mc Donalda uderza. Otworzyli na wiosce te ustrojstwo i ludzie zwariowali :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 27, 2017 12:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:

Z doświadczenia wiem ,że wielu będzie szukało czegoś świeżego po świętach bo to co kupili na święta jest już stare i trzeba wyrzucić.
Jak na pytanie czy szynka jest z poświątecznej dostawy odpowiemy ,że nie ,że to z dostawy przed świątecznej uznają ,że to znaczy ,że jest stare. Nie ma znaczenia ,że ma termin przydatności do 5 czy 10 stycznia jest stare bo przyjechało przed świętami.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 27, 2017 12:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Z doświadczenia wiem ,że wielu będzie szukało czegoś świeżego po świętach bo to co kupili na święta jest już stare i trzeba wyrzucić.
Jak na pytanie czy szynka jest z poświątecznej dostawy odpowiemy ,że nie ,że to z dostawy przed świątecznej uznają ,że to znaczy ,że jest stare. Nie ma znaczenia ,że ma termin przydatności do 5 czy 10 stycznia jest stare bo przyjechało przed świętami.

No faktycznie coś co ma 4 dni jest super stare, skisłe spleśniałe i zabakteriowane :roll: :roll: :roll: co za ludzie...

Ziemosław

Post » Śro gru 27, 2017 12:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

No faktycznie coś co ma 4 dni jest super stare, skisłe spleśniałe i zabakteriowane :roll: :roll: :roll: co za ludzie...

Najbardziej irytuje mnie takie coś jak podchodzi klient do lady , jak pytam co mu podać a on do mnie czy mam coś świeżego.
Skoro jest wystawione do sprzedaży to znaczy ,że jest w dacie czyli nie skończył mu się okres świeżości.
Jak mnie tak zirytują to mówię ,że nie wszystko stare a jutrzejszego jeszcze nie mam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 27, 2017 12:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Najbardziej irytuje mnie takie coś jak podchodzi klient do lady , jak pytam co mu podać a on do mnie czy mam coś świeżego.
Skoro jest wystawione do sprzedaży to znaczy ,że jest w dacie czyli nie skończył mu się okres świeżości.
Jak mnie tak zirytują to mówię ,że nie wszystko stare a jutrzejszego jeszcze nie mam.

I bardzo dobrze. Jak się nie podoba to niech marchewki jedzą a nie mięso :roll:

Ziemosław

[poprzednia][następna]