Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieniowo?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 15, 2016 9:03 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Se da rade. Zakopie sie w lisciach i kimono do wiosny. Byle tluszczyku starczylo :ok: zarcie, Femus, zarcie trzeba w nia pakowac :lol:

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Sob lip 16, 2016 17:15 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Chat pisze:Se da rade. Zakopie sie w lisciach i kimono do wiosny. Byle tluszczyku starczylo :ok: zarcie, Femus, zarcie trzeba w nia pakowac :lol:

Edwarada da radę.

Femka gorzej... ;)
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lip 17, 2016 12:45 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Już wiem, dlaczego Edwarda robi chlew wokół miseczki, gdy je. Mimo, że miseczka jest pełna chrupów i płaska (specjalnie znalazłam odpowiednią dla jeżyny), ona nachyla sobie miseczkę rozsypując w ten sposób chrupy dokoła. Co za prosię z tej Edwardy :roll:

Wczoraj kolejny raz przekonałam się, że ona czeka w pobliżu, na ustawienie miseczki w jadalni mobilnej, czyli przy wejściu do domu (ta stołówka wystawiana jest tuż przed pójściem spać i zabierana rano, przed wypuszczeniem na dwór Szczypiorków i Nerutka, żeby nie wyżerały chrupów dla maluszków. Nero wyjada je programowo, bo jest wiecznie głodny, a Szczypiorkom karma dla osesków może wyrządzić szkodę). Trzykrotnie od razu po wystawieniu miseczki wyjrzałam przez okno i Edzia już jadła :lol: W stołówce przy apartmą chrupy są w ciągłej ofercie, niedostępne dla kotów i psa.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lip 17, 2016 12:59 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Zadomowiła Ci się Edzinka na całego. :) Aż się z lekka wzruszyłam, że ma swoją miseczkę, może ją sobie nachylać, jak potrzebuje i robić chlew, bo lubi. I już wie, że duże na dwóch nogach krzywdy nie robi, ale rozdaje na tarasie chrupy w miseczce. Fajnie!

Nero wiecznie głodny powiadasz. :lol: Moje też wiecznie, nieustannie, niezwykle głodne. Zjedzą swoje, wyliżą miski, ale jeżeli ktoś cokolwiek je, siadają w rzędzie i PACZĄ. Od takiego paczenia aż serce boli, ale konsekwencja rzecz święta. :lol: Czasem dostaną okruszek na końcu z wielkiej litości i są niezwykle szczęśliwe, że żebractwo paczeniem się sprawdza.
Po 8 latach pobłażliwego ignorowania ZŁA z życzeniami:

Obrazek

Feebee

Od: Pon paź 05, 2015 13:22

Post » Nie lip 17, 2016 13:15 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Znam paczenie umierającego z głodu psa i czterech kotów. :evil: Ale ja jestem twarda, jak Roman Bratny. Tym bardziej, że zważywszy na wagę moich zwierząt, ich paczenie jest mało przekonujące :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob lip 23, 2016 20:07 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:Znam paczenie umierającego z głodu psa i czterech kotów. :evil:

niedobrze ze znasz :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lip 23, 2016 23:07 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Prawda.

A często im głod z oczu patrzy? :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lip 24, 2016 8:35 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Po ostatniej wizycie u wetki tez poznalam to spojrzenie :(

Ale nie ma zmiluj, musza schudnac :ok:

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Nie lip 24, 2016 8:38 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

anulka111 pisze:Prawda.

za każdym razem, gdy jestem przy kuchennych szafkach :lol:

Chat pisze:Po ostatniej wizycie u wetki tez poznalam to spojrzenie :(

a ja odpuściłam
heroizm zostawiam innym
ograniczam się do kontrolowania stanu zdrowia
Obrazek

Femka

Post » Nie lip 24, 2016 23:37 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:
anulka111 pisze:Prawda.

za każdym razem, gdy jestem przy kuchennych szafkach :lol:

Chat pisze:Po ostatniej wizycie u wetki tez poznalam to spojrzenie :(

a ja odpuściłam
heroizm zostawiam innym
ograniczam się do kontrolowania stanu zdrowia

Nero za 2 lata?
Obrazek
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lip 25, 2016 1:22 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Nerutka kontroluję. Właśnie zrzucamy nadmiar ciała. Ale to tylko drobna korekta.

W ostatnich dniach po mojej wsi, jakieś 400 metrów od mojego domu spacerował wielki jak stodoła dzik, budząc powszechny popłoch. Uprzedzając złośliwości oświadczam, że nie planuję adopcji dzika.
Obrazek

Femka

Post » Pon lip 25, 2016 6:15 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Nieeeee? :roll:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon lip 25, 2016 7:05 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Obrazek
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon lip 25, 2016 7:10 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:W ostatnich dniach po mojej wsi, jakieś 400 metrów od mojego domu spacerował wielki jak stodoła dzik, budząc powszechny popłoch. Uprzedzając złośliwości oświadczam, że nie planuję adopcji dzika.

Plany planami, a życie życiem :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]