Moli ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 21, 2015 13:57 Re: Moli ♥

Dzień dobry :D
Wiesz Klaudia tez mieliśmy taki plan, ale się nie powiódł :lol: w jednym miesiącu dostaliśmy kredyt na mieszkanie, opłacać wszystkie urzędowe sprawy i wesele było więc kasa jak woda się rozeszła :lol: Ale teraz odbijamy się od dna finansowego i działamy po trochę :lol:
Jestem zadowolona bo juz jest pusty przedpokój :D Czekamy aż tato wyzdrowieje i kafelki stare zbijamy :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lut 21, 2015 14:40 Re: Moli ♥

Helołki dziewczęta!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lut 21, 2015 15:42 Re: Moli ♥

No tak, rozumiem to, bo my też tak działamy :)
A słyszałam historię z Bytomia faceta, który z żoną i trójką dzieci mieszkał na 18 m2 i nie płacił za mieszkanie, zadłużył je koszmarnie i dostał eksmisję i przesiedlili go do dwa razy większego mieszkania po remoncie i dalej nie płaci i zadłuża. Ręce opadają - ile normalni ludzie muszą się nagimnastykować, stresować, zarabiać i kombinować z własnymi zasobami, żeby coś mieć a tacy ludzie wszystko dostają za darmo i kompletnie tego nie szanują :/
Im większy jest lump tym ma więcej przywilejów. Mieszkam w kamienicy niezadłużonej, gdzie na 13 mieszkań jedno jest od miasta - kawalerka - w której mieszkają lumpy. Trwa batalia od 10 lat o ich wyrzucenie i guzik - nic się nie da z nimi zrobić, a oni nie płacą, prąd ciągną na lewo i dewastują min moje mieszkanie przez zalania i to nie małe, bo u mnie nad salonem mają łazienkę. Ledwo sobie wyremontowaliśmy pokój to zalewali nas tak że mi woda leciała z sufitu jakby tam rzeka wylała. Koszmar, za kolejnym razem to bałam się, że sufit pęknie. To nasz zarządca zawołał ekipę i remontowali na jego koszt mu łazienkę (gdzie myśmy musieli wszystko sami zrobić, łącznie z wymianą rur), i oni nie oddali ani grosza, a jeszcze utrudniali remont i pytali bezczelnie, kiedy im wodę załączą. Faktura poszła do miasta a miasto odmówiło zapłaty i teraz będzie sprawa w sądzie. Wszyscy żeśmy byli wszędzie, żeby ich wyrzucili i wczoraj się okazało, że nas babki okłamywały, bo mówiły od roku, że wyrzucą, a się okazało, ze nie mają takiego prawa i jeszcze kolejnych dwóch lumpów zameldowali. Ręce opadają.
Tyle dobrze, że kamienica jest wyremontowana, lumpy mieszkają jak w hotelu, ale siedzą cicho, bo wiedzą że tu każdy nad nimi czuwa.
Ale to się w głowie nie mieści - po co pracować, po co się starać, jak przywileje mają tacy cwaniaczkowie, a uczciwi ludzie nie mają żadnych.
:) ach się rozgadałam :)

Będę zamawiać to pudełko w weekend. Nie obiecuje, na kiedy je zrobię, bo to zależy od tego kiedy przyjdzie i później od tego ile będzie trwała praca. Więc tak może za tydzień będzie gotowe. Chyba, że to na specjalną okazję? Pamiętam, że to dla męża to tak cosik pod tym kątem pomyślę :) Powiedz mi jaki chcesz brąz - jasny, mleczna czekolada, gorzka? To tak tylko w przybliżeniu pytam :)
:)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 21, 2015 20:42 Re: Moli ♥

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lut 21, 2015 20:44 Re: Moli ♥

Cześć Martuś :piwa:

No to z remontem widzę do przodu :piwa:

50 km na rowerze?? :D oo no ładnie :D Ja raz zrobiłam 20, ale póżniej nie mogłam na tyłku usiąść :ryk: Podziwiam :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob lut 21, 2015 20:48 Re: Moli ♥

klaudiafj pisze:Powiedz mi jaki chcesz brąz - jasny, mleczna czekolada, gorzka? To tak tylko w przybliżeniu pytam :)
:)

zdecydowanie mleczna czekolada bądź gorzka. tak bez okazji sprawiam mężowi prezenty :D na kiedy Klaudia zrobisz na "wtedy" będzie :lol: póki co remont przedpokoju pochłonął nam całą sobotę.
byliśmy dziś oglądać meble do salonu, bo to jest w kolejnym czasie w planie zaraz po przedpokoju :D :D
Obrazek

Moli25

Post » Sob lut 21, 2015 20:49 Re: Moli ♥

rozgadałaś się Klaudio,ale masz w zupełności rację
Patrząc nawet do lekarza.Taki cwaniaczek sobie idzie jak gdyby nigdy nic i cały hepi,Tobie zaraz powiedza,ze jak nie doniesiesz jakiegos tam świstka,ze masz ubezpieczenie,to zabulisz za wizyte 60 zeta ,a taki sobie wchodzi bez niczego i ma taką samą wizytę jak my
Jeszcze się wykłóci,bo bez kolejki chce się wepchnąć,tylko nikt z czekających się nie da

Heja Moli'owa Familijo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ja w końcu musze któryś z rowerów odpalić,jak się ciepło zrobi
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lut 21, 2015 20:56 Re: Moli ♥

A to córka w kwiatkach
Obrazek'
Tu skutecznie "pomaga" w rozkręcaniu szafy
Obrazek
Tu wita gości
Obrazek
a tu zagląda za ptaszkami w sypialni
Obrazek

:D
Obrazek

Moli25

Post » Sob lut 21, 2015 21:06 Re: Moli ♥

to w kwiatkach,to tylko w rameczkę zapodać
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lut 21, 2015 21:09 Re: Moli ♥

Zrobiłam z 10 ujęć i wszystkie z ostrością na kwiatki :evil:
Obrazek

Moli25

Post » Sob lut 21, 2015 21:14 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:A to córka w kwiatkach
Obrazek'
Tu skutecznie "pomaga" w rozkręcaniu szafy
Obrazek
Tu wita gości
Obrazek
a tu zagląda za ptaszkami w sypialni
Obrazek

:D

Ślicznota Kochana :1luvu: :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Post » Sob lut 21, 2015 21:30 Re: Moli ♥

Molinka w kwiatkach-CUDOWNA!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lut 21, 2015 21:33 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Zrobiłam z 10 ujęć i wszystkie z ostrością na kwiatki :evil:

Hahaha no czasem tak bywa :mrgreen:

Molusia cudowna :) Przesliczna corka, widac ze bardzo szczesliwa i zrelaksowana :1luvu: :1luvu:
Najfajniesza minka jak wita gosci, taka ciekawa, radosna i usmiechnieta :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 21, 2015 22:12 Re: Moli ♥

klaudiafj pisze:
Moli25 pisze:Zrobiłam z 10 ujęć i wszystkie z ostrością na kwiatki :evil:

Hahaha no czasem tak bywa :mrgreen:

Molusia cudowna :) Przesliczna corka, widac ze bardzo szczesliwa i zrelaksowana :1luvu: :1luvu:
Najfajniesza minka jak wita gosci, taka ciekawa, radosna i usmiechnieta :)

oo, też mi się ta minka strasznie spodobała :1luvu: Ślodziak, jakbym zobaczyła takiego pyszczolka mnie witającego to bym się nie powstrzymałą od buziaków :piwa:
Obrazek

sistersy25

Post » Sob lut 21, 2015 22:13 Re: Moli ♥

Molka zawsze dostaje w pysiolka buziaka jak wchodzimy do domu :lol: i już wie ze ma nastawić łepek :lol:
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]