Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 27, 2014 19:30 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

A propos, czy znacie jakieś forum dla pijaczek? :ryk:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw lis 27, 2014 19:33 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

jutro kupię bo i tak rano muszę iść do lekarza po zwolnienie które planuję przeciągnąć do jutra :roll:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw lis 27, 2014 19:45 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Nie znam forum dla pijaczek :ryk: ale w sumie tutaj jest takie mini forum dla kociar pijaczek, a co :ryk: a u Was też było tak zimno dzisiaj? Wyszłam z pracy na fajkę, patrzę na termometr przy wyjściu a tam -1,5 stopnia. Czy to nie skandal? A poza tym chcę śnieg, no bo zamierzam ubrać niebawem choinkę, a choinka bez śniegu to lipa straszna :mrgreen:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Czw lis 27, 2014 19:48 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

żadnych choinek, śniegów, zim, świąt, łańcuchów, letytsnoł-ów, lastkrismesów, mikołajów :twisted: jak wiozłam Melisię do weta koło 16.30 to było zimno zimno naprawdę zimno (skoro pokazują że dzisiejsza maksymalna to 3...) ale dojrzewam, dojrzewam. Tu koło domu mam taki całodobowy i mają fajne piwa różne. Mam ochotę na belgijskie. Tylko mam nadzieję że nie spotkam po drodze nikogo z pracy :ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 27, 2014 19:52 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Choinkę muszę mieć, jestem ateistką ale taką świecką tradycję mam, a święta spędzam bardzo rodzinnie bo rodzinę mam malutką i teraz po śmierci Babci jesteśmy razem jeszcze bliżej. Za to doprowadzają mnie do szału wszystkie te komercyjne badziewia, muzyka w galeriach handlowych, i tak dalej. A propos takich wpadek to mój znajomy poszedł na zwolnienie a potem na fejsie napisał, że melanż w Poznaniu. Nie muszę mówić że szef przeczytał? :ryk:

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

toteż ja na fejsie nie piszę nic :twisted:
święta w tym roku spędzę z kotkami :1luvu: zgodziłam się zająć jeszcze kotką koleżanki z pracy która wyjeżdża, taką malutką srulką paromiesięczną, pod warunkiem że będzie zaszczepiona i nierobaczywa. Koleżanki nie znoszę ale kici mi żal bo to taki bąbelek mały a jej mądra pańcia wyjeżdża na dziesięć dni, kupuje bilety i wszystko a dopiero potem szuka opieki dla małej, ja mieszkam bardzo blisko więc jeśli Meli nie będzie chciała zjeść małolaty to ją zabiorę tu do siebie.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 27, 2014 20:03 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

I brawo, świetna decyzja. Też bym pomogła takiemu bąbelkowi, szczególnie jeśli ma taką mądrą właścicielkę :evil: ja w sumie tylko Wigilia w rozjazdach, a reszta świąt w domu, pod kocem, z okładem z ciepłego kota :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:15 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Decyzja o spędzeniu świąt w Budapeszcie zapadła w zeszłym roku, kiedy moja inteligentna matka postawiła mnie, nie mieszkającą w domu rodzinnym od kiedy skończyłam liceum, przed faktem że kupiła mnie i mojej siostrze bilety z Warszawy do której przylatywałam i w której mieszka Tata do Bydgoszczy w której mieszka ona.
Bilety na 25 grudnia na godzinę 12 w południe.
Zapowiedziałam że nie mam urlopu w święta i nie mam co zrobić z kotami więc przyjadę w styczniu. I sama zaplanuję sobie podróż...
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 27, 2014 20:20 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

O, to tym bardziej się nie dziwię że spędzasz święta w Budapeszcie. Ja bym chciała kiedyś święta spędzić w innym mieście, w Gdańsku np. Albo w Pradze. Ale półki co nie mogę tego zrobić mojej Mamie.

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:21 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Choinkę muszę mieć, jestem ateistką ale taką świecką tradycję mam, a święta spędzam bardzo rodzinnie bo rodzinę mam malutką i teraz po śmierci Babci jesteśmy razem jeszcze bliżej. Za to doprowadzają mnie do szału wszystkie te komercyjne badziewia, muzyka w galeriach handlowych, i tak dalej. A propos takich wpadek to mój znajomy poszedł na zwolnienie a potem na fejsie napisał, że melanż w Poznaniu. Nie muszę mówić że szef przeczytał? :ryk:

Jakbym czytała siebie! Dokładnie! :D
I tez uwielbiam śnieg. W tamtym roku leżał u nas raptem ...1 dzień :evil:

rysiowaasia

Post » Czw lis 27, 2014 20:27 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Wiecie, ja lubię taką przyjemną, fajną zimę. Lubię śnieg, dużo śniegu, przyjemnie padającego dużymi płatkami, lubię wieczory z zapalonymi światełkami na choince, lubię atmosferę świąt. Za to wolę nie ruszać się na zakupy bezpośrednio przed świętami, bo ludzi amok ogarnia piekielny. Miota nimi jak szatan.

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:28 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:O, to tym bardziej się nie dziwię że spędzasz święta w Budapeszcie. Ja bym chciała kiedyś święta spędzić w innym mieście, w Gdańsku np. Albo w Pradze. Ale półki co nie mogę tego zrobić mojej Mamie.

Też najchętniej w święta gdzieś bym wyjechała, ale mam skrupuły jeśli chodzi o Rodziców. Oni są tacy dobrzy!
No i co zrobic z kotami?
MamaMeli pisze:żadnych choinek, śniegów, zim, świąt, łańcuchów, letytsnoł-ów, lastkrismesów, mikołajów :twisted:

też nie cierpię, tylko z wyjątkiem śniegu :ok:

rysiowaasia

Post » Czw lis 27, 2014 20:31 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

ja jeśli chodzi o klimat to mogłabym mieć na zmianę wiosnę i lato. jesień za szybko zmienia się z pięknej w paskudnie zimną a zima jest zimna ciemna smutna i niedobra. idę po piwo :ryk:

no ja od dawna mieszkam sama więc jak mam przyjechać na święta i przez tydzień żyć w stresie to wolę przyjechać w styczniu, załatwić papiery na uczelni, mieć komu zostawić koty bo wszyscy powracani ze świąt, odwiedzić kogo trzeba bez choinek i bigosów a potem wracać do Domu.

w zeszłym roku zimą marzyłam o samodzielnym mieszkaniu bo dostawałam nerwicy ze współlokatorkami. i o kocie. Od kwietnia mieszkam sama i mam kota, od sierpnia mam dwa koty. Przyszłoroczne święta marzy mi się spędzić również z nimi... we Własnym Mieszkaniu <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 27, 2014 20:32 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Lastkrismesy nie?

Laaaaastkrismen aj gejw ju maj hart :ryk: a tak serio to aż mnie szarpie kiedy to słyszę.. w październiku 8O

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:33 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Wiecie, ja lubię taką przyjemną, fajną zimę. Lubię śnieg, dużo śniegu, przyjemnie padającego dużymi płatkami, lubię wieczory z zapalonymi światełkami na choince, lubię atmosferę świąt.

Też to lubię... moje ulubione zdjęcie z zeszłego roku idealnie oddaje właśnie to wszystko, co uwielbiam w świętach... takie ciepło światełek :1luvu:

Ajjj już się nie mogę doczekać choinki :1luvu:
Obrazek
jest dla mnie wyjątkowa, bo w poprzednim mieszkaniu nie mogliśmy takiej dużej postawić... mieliśmy tylko miniaturkę stojącą na biurku i bardzo nad tym ubolewałam, bo w moim domu rodzinnym zawsze była choinka. Kiedy wreszcie z mężem kupiliśmy większe mieszkanie, mogłam sobie kupić swoją własną, osobistą, wymarzoną i najpiękniejszą, do mojego własnego, osobistego i jakże wymarzonego M4 :1luvu:
Kurde no przez Was chyba zaraz do piwnicy po choinkę pójdę :ryk:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

[poprzednia][następna]