PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 20, 2013 9:45 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Ależ ja wam dziewczyny zazdroszczę :roll:
Ja się staram pilnować, nie obżerać, nie jeść śmieci, pełnoziarnisty chleb, warzywa, chude mięso... Grzeszę winem i serami pleśniowymi. A jestem naprawdę przy kości. Po hormonalnym leczeniu przytyłam 30 kilo i nie mogę tego ruszyć choćbym stawała na rzęsach. Jak się mega pilnuję to schudnę 1-2 kilo a dwa dni folgowania sobie (np. święta) i 4 kilo do przodu...
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Śro lis 20, 2013 10:11 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Aleście naprodukowały 8O

A ja za minutę powinnam wychodzić z domu :D

Więc post na szybko: ja jakiś czas temu zrzuciłam sporo i teraz o dziwo waga się trzyma, waha się po pół kg w górę lub w dół, ale to norma. Staram się ogólnie odżywiać w miarę zdrowo, ale pozwalam sobie czasem na kawał ciasta czy zupkę chińską, bo w końcu wszystko dla ludzi, a jak będę się ograniczać bez przerwy, to w końcu nie wytrzymam i rzucę się na to wszystko... A tak, zupka chińska raz na kilka miesiecy nikomu nie zaszkodzi ;)

Jak będę wracać z uczelni to skoczę po tego indyka, i może jakąś kaczkę znajdę, albo cielęcinę. Zobaczę, co będzie :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro lis 20, 2013 12:01 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Piszecie o jedzeniu, o dietach ... :) Ja jestem na diecie od 15 kwietnia - Dukan ( dieta kontrowersyjna ), mam się bardzo dobrze, czuje się świetnie, wyniki badań są super :) Z wagi 79 kg zeszłam do 56 kg - został mi 1 kg ;) I przechodzę na kolejną fazę, będę utrwalała te zrzucone kg. Bywają trudne chwile, czasem zgrzeszę czymś czym nie powinnam - czymś co w tej diecie jest zakazane, ale .. człowiek jest tylko człowiekiem, podnoszę się i idę dalej :) Nauczyłam się dzięki tej diecie jeść posiłki o w miarę stałych porach, mam ich 5, a nie tak jak przed dietą 2 góra 3, czytam etykiety na produktach, bo muszę ( dieta tego wymaga ode mnie ). Jestem zadowolona bardzo, że rozpoczęłam walkę z kilogramami, które zdobyłam przez to, że przestałam pracować ( a pracowałam ciężko fizycznie, same nocki ). Z wagi 51 kg doszłam do 79 :/ Tyle ważyłam po ciąży ;) Udało mi się jednak zrzucić 23 kg :)

Pozdrawiam :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 20, 2013 12:20 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

mój znajomy też odchudzał się z Dukanem - wspaniałe miał wyniki!
za to ja się przyznam, że jak jestem tak mocno głodna i kończę późno to piszę smsa do TŻ i obżeramy się w KFC.. w domu staram się jeść zdrowo. po wcześniejszym swoim związku, strasznie toksycznym, kiedy wpadłam w depresję moja waga sięgała 40kg. odkąd jestem z Grzegorzem udało mi się przytyć do 42-44kg. i pomimo jedzenia tych wszystkich śmieci, słodyczy wielu - bo mam anemię i na słodycze mam wzięcie jak .. :D - to waga się na szczęście trzyma. także powiem szczerze, że waga nie zależy tylko od jedzenia, ale od sytuacji w życiu a nawet od naszego otoczenia.

od nowego roku biorę się za fitness :mrgreen:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Śro lis 20, 2013 12:24 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Oczywiście trzeba pamiętać, że nie każdy może stosować tak rygorystyczną dietę jaką jest Dukan. Trzeba być zdrowym, ale to oczywiste :) Efekty są naprawdę świetne, ja jestem bardzo zadowolona, że znów w swoim ciele czuję się super :) Dość regularnie z moim M. wpadaliśmy po zakupach do Mc`Donalda czy KFC .. bardzo lubię też słodkie, ale odkąd na Dukanie jestem, no cóż ;) Najważniejsze jest to, że na tej diecie jest mnóstwo świetnych przepisów, na rzeczy słodkie, na mięsa różne :) Piekę, gotuję - jest git :D Czasem jednak ciągnie do 'zwykłego' jedzenia i pozwalam sobie na coś na co nie powinnam póki co, bo to jeszcze nie ta faza, ale jestem tylko człowiekiem :D

Ćwiczyć nie lubię, nigdy nie lubiłam. Jak rozpoczęłam przygodę z dietą, to kupiłam rowerek stacjonarny i pedałowałam 4 razy w tygodniu, przez 3 miesiące, ale potem zapał uciekł i rowerek M. zniósł do piwnicy ;)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lis 20, 2013 12:28 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

ważne, że masz tak świetne wyniki i sobie poradziłaś. :)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Śro lis 20, 2013 12:29 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Byłam pewna, że nie dam rady, że polegnę, ale wkręciłam się w to na maksa, serio ;) I jest super .. to najważniejsze :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lis 20, 2013 14:13 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Śliczna Luna. Błyszczy jak Gwiazda :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Śro lis 20, 2013 15:24 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Ja byłam na standardowej MŻ :D
Wynik nie aż tak spektakularny, ale z 70kg do 57kg zeszłam, chciałam do 55kg, ale już mi TŻ nie pozwolił. Czemu?
"Cycki masz już maaaaałeeeeeee :( "

:ryk:

Ja też nie lubię ćwiczyć, jeździłam tylko na zwykłym rowerze razem z TŻ, który jednak uznał, że jak jadę z nim, to "zaniżam mu statystyki" :ryk:
W każdym razie rower lubię, ale za zimno teraz, a ja jestem strasznym chorowitkiem... Łapię wszystko, co się da, w zimie non stop mam katar.

Z Luną mi dziś nie idzie tak dobrze... PONa ze śniadania nie zjadła, więc uznałam, że musi już być głodna, a więc to idealny moment na zaserwowanie jej mięska w Orijenowej panierce ;) kupiłam jeszcze skrzydło z indyka i szponder wołowy. Dostała pomieszane kawałki uda z kurczaka z tym szpondrem. Zjadła aż jeden kawałek... Poczekam jeszcze, najwyżej dorzucę trochę panierki ;)

Nie wiem, co mnie podkusiło z tym indyczym skrzydłem... Matko, jak to się ciężko obiera... Aż mnie ręce bolą :D
Poporcjowałam wszystko, zamroziłam.
Ja się tak staram, a pełna miska sobie stoi i czeka na kocią łaskę...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 20, 2013 15:55 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Dobry! :D

Luna zjadła drugi kawałek. W takim tempie będzie jeść to do jutra wieczór...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 20, 2013 16:19 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

To ja się wypowiem na temat diet i ćwiczeń :P Diet miałam kilka, żadna oprócz MŻ nie przyniosła większych rezultatów. Ćwiczyć nie lubię, oprócz jeżdżenia na rowerze to w ogóle mi nic nie pasi :P
Obecna waga 52, a chciałabym zejść do 48... co nie oznacza, że będę się katować w tym celu - jak się uda schuść to super, jak nie to nie :P

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 20, 2013 18:49 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Rany, a ile masz wzrostu? Ja się raz wygłodziłam do 49kg, ale przy moich 168cm podobno nie wyglądało to za dobrze...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 20, 2013 19:22 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Przeszłam 4 lata temu dietę Dukana.
Z 75 kg zeszłam do 55kg w 4 miesiące.
Teraz ważę trochę więcej, ale nie jest jeszcze źle.
Gubi mnie to, że nie mam czasu albo ochoty jeść regularnie.

Pamiętaj tylko o piciu duuuużej ilości wody.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro lis 20, 2013 19:28 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Bellemere pisze:Rany, a ile masz wzrostu? Ja się raz wygłodziłam do 49kg, ale przy moich 168cm podobno nie wyglądało to za dobrze...

10 cm mniej niż Ty, Aniu :D
I powiem Ci że nawet przy tych 48 nie miałam wymarzonego płaskiego brzuszka - ot, taka figura.
Staram się dużo pić ale niestety każdy student wie, że jedzenie o regularnych porach to nieosiągalne - zwłaszcza przy zajęciach od 8 do 20 :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

[poprzednia][następna]