Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 05, 2014 21:46 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

isabell36 - oficjalnie Cię witam kochana. Lepiej być spóźnionym, zjeść ostatni kawałek tortu i wypić ostatni kieliszek wódki, niż nie przyjść w ogóle i słuchać potem, jak było fajnie, c'nie? :mrgreen:

No nie wiem Ewuniu, czy może ja faktycznie po dziwnych wydarzeniach "łażę"...
Niewiele z fejsbuka rozumiem, jak mnie ktoś zaprasza na wydarzenie, to orientuję się po dwóch dniach, a i to nie do końca łapię, jak to się dzieje.
Jako i Patmol - jestem tam tylko kocio-psio-konio-ogólnie zwierzęca.
Nie mam ani kawałka znajomego "z podwórka" - w sensie takiego z poza grona zwierzolubów.
A z rodziny to już w ogóle.

Ja wiem, że tam jest duży potencjał - tak, jak mówi izka53.
Bo dla wiarygodnych fundacji i ludzi, którzy naprawdę robią coś dobrego - to jest świetne miejsce.
Obserwuję i widzę, że dzięki fb dużo zwierząt otrzymało realną pomoc.

Na ten przykład Pani z Dąbrowy, która chciała adoptować naszą Czikitę (ta, u której Alienor była na PA) znalazła dzięki fejsbukowi sunię dla siebie. Puściłam informację, że fajny dom szuka suni takiej, a takiej i zaraz była odpowiedź.
Półtora tygodnia później przyjechała ze mną z Warszawy suńka, którą Pani odebrała ode mnie. Pani przemiła, wspaniała, psina takoż (chociaż sierść jej do tej pory zalega mi na tylnym siedzeniu, bo mi się odkurzać nie chce). :)
Sunia czekała ponad rok w schronisku na swojego człowieka.
Zobaczcie ją jaka cudowna. W samochodzie, a na drugim zdjęciu u mnie w domu szaleje z woreczkiem kocimiętki. :D

Obrazek Obrazek

Wiem i rozumiem, że jest to miejsce, w którym jest ogromna moc (i tu widzę mojego syna wymachującego świecącym mieczem w kierunku Lorda Vadera).
Ale jakoś tak.... no klimat jest czasem ciężki.

Ze spraw doczesnych: persidło miało dzisiaj operację (albo i zabieg, bo ja nigdy różnicy nie widzę). Wetki nacięły dziąsło, żeby wydłubać przegnitego zęba.
Pacjentka w domu, po wyjściu z transportera zaczęła na mnie drzeć japę, że jest oburzona, albowiem dzisiaj nie otrzymała posiłku żadnego.

W końcu dotarła do mnie przesyłka z efa ollie, więc jutro rano już podam i zaczynamy na poważnie pracować nad futrem.
Poza tym jestem wzburzona ogromnie, gdyż zooplus nie ma w ofercie grzebienia godnego persa.
Przejdę się jutro do mojego ulubionego pana z zoologicznego, albowiem miewa Ci on czasem schowane na zapleczu rzeczy magiczne, a nie wzbudzające w przeciętnym kliencie zachwytu.
Może i grzebień znajdę?

Księżnej jest jednakowoż wszystko jedno...

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon maja 05, 2014 22:13 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Słodziaki! I pies i kot. :lol:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon maja 05, 2014 22:21 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Chiara pisze:Słodziaki! I pies i kot. :lol:

Pies swoją drogą, ale KOT to między innymi Twoja podopieczna, więc ciesz oczy. :mrgreen:
Mam ładne zdjęcia na telefonie, ale ostatnio brakuje mi cierpliwości do tegoż, toteż powrzucam w jakiś innym, bardziej dogodnym terminie. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto maja 06, 2014 1:55 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Zosik pisze:
Chiara pisze:Słodziaki! I pies i kot. :lol:

Pies swoją drogą, ale KOT to między innymi Twoja podopieczna, więc ciesz oczy. :mrgreen:
Mam ładne zdjęcia na telefonie, ale ostatnio brakuje mi cierpliwości do tegoż, toteż powrzucam w jakiś innym, bardziej dogodnym terminie. ;)

No przecież poznałam. :ryk:

Zdjęcia chcę. Wrzucę na fejsa. :pisanie: :twisted:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto maja 06, 2014 7:07 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Fajna psina :ok:
Ale kocia rozwalunda wymiata :D

O fejsbuniu nie napiszę nic bo się nie znam :mrgreen:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 06, 2014 9:01 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Aaaaaaa no i muszę się pochwalić.
Pochwalę się, a co!

Pochwalę się, że wetki pochwaliły mię, że futro rozwalundy jest o wiele piękniejsze, niż miesiąc temu, kiedy ją przywiozłam.

O! 8)
Ostatnio edytowano Wto maja 06, 2014 13:54 przez Zosik, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto maja 06, 2014 11:35 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

O!i garatulacje od Brunhildy :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto maja 06, 2014 11:41 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Chwal się Zosiku, chwal! Dobra robota :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Wto maja 06, 2014 13:17 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

ja tez was lubię :king: ale pies w samochodzie powinien być w pasach
obowiązkowo :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 06, 2014 13:58 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

I w foteliku. :mrgreen:
My nie psowi jesteśmy, nie mamy rekwizytów do wożenia takich ciał.
A do psa schronisko nie dało nawet obroży i smyczy.... :(
Hotelik wygrzebał u siebie jakieś bele co, byle na drogę było.

Ale ważne, że psiur szczęśliwy. Pani dzwoniła, zachwycała się i mówi, że cieszą się sobą ogromnie. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto maja 06, 2014 14:01 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

rozumiem
8) w foteliku to chyba nie

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 06, 2014 20:39 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Smycz samochodowa.
Posiadam, bo Leoś nie znosi jazdy w transporteku.
Sprawdza się.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto maja 06, 2014 21:05 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Smycz samochodowa! Właśnie!
Kotkinsie :ok:
Kituchna też ma alergię na jazdę w transporterze. Zawsze ubieram ją w szelki i tak można ją przetransportować w samochodzie, ale muszę wtedy załatwiać kierowcę bo nikt się trzymania złośnicy podjąć nie chce. Kurcze, muszę nabyć taką smycz, może i u nas się sprawdzi.
Obrazek

nelka83

Post » Wto maja 06, 2014 22:14 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

Patmol pisze:ja jestem na FB Elbert KOT -więc Kot dobrze mi się kojarzy :mrgreen: na FB
masakra tam straszna i śmietnik
ale można wstawiać ogłoszenia -to wstawiam ogłoszenia kotów-może akurat ktoś wypatrzy któregoś

Isabell -wysłałam Ci zaproszenie na FB (jako Elbert Kot)

już zaakceptowałam - dzięki

wiecie w czym nie ogarniam FB ? nie zawsze kojarzę osobę zapraszającą/znajomego - tu mamy nicki i tak Was znam, nieraz nawet imion nie kojarzę :mrgreen: a na FB albo prawdziwe albo wymyślone ale inne niż na MIAU ... no pewnie znalazło by się jeszcze troszkę rzeczy, których nie ogarniam na FB ale nie dotyczą zwierząt więc są nieważne :ryk:

Zosik dziękuję za wylewne powitanie :1luvu: :ryk:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro maja 07, 2014 0:23 Re: Wasia i Kropka - rozważań fejsbukowych troszeczkę...

isabell36 pisze:wiecie w czym nie ogarniam FB ? nie zawsze kojarzę osobę zapraszającą/znajomego - tu mamy nicki i tak Was znam, nieraz nawet imion nie kojarzę :mrgreen: a na FB albo prawdziwe albo wymyślone ale inne niż na MIAU ...

miauowych , regularnie fejsbuczących często rozpoznaję po kotach :mrgreen: :mrgreen: - nawet jak ich ksywki się różnią. Ja tam występuję pod swoimi normalnymi danymi, ale w informacje wcisnęłam nick z miau. No ale i tak nie wszystkich kojarzę :oops: :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]