Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2012 9:31 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Pomyślałam o niedzieli. O nocy - nauczona opolskimi możliwościami - nawet nie przyszło mi do głowy.
Wiem, że Małgosia wzięłaby wszystko możliwe pod uwagę, bo jest przytomna :D , tylko się niepokoję po prostu :( .
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie paź 14, 2012 11:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Pskudnie to oczko wygląda. :(
Niestety nie umiem nic doradzić.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie paź 14, 2012 11:51 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Oko wyglada paskudnie ale na mój nos to nic takiego bardzo groźnego.

Paskudne zapalenie spojówek. I trzeba trochę silniejsze działo wytoczyć.
Ja stosowałam w takich przypadkach cusi chloramphenicol.
Sprawdzone u kotów wielokrotnie, nawet przez hodowczynię, bo od niej właśnie sie dowiedziałam, więc moze podpowiedz.
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1599

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie paź 14, 2012 14:58 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Małogisia-idę jutro na 18.40 do dr.Garncarza.
jeśli chcesz to wezmę to zdjęcie-w sensie z laptopem i musisz być wtedy na telefonie aby odpowiedzieć na ewent pytania.
opisz mi jak wygląda samo oczko?
bo moim zdaniem to rzeczywiście jest "tylko" paskudne zapalenie spojówek-ja jestem stałą klientką u dr.garncarza i zawsze w takich wypadkach pytaja czy gałka oczna jest nieuszkodzona-więc obejrzyj ją dokładnie-czy jest normalna,przejrzysta,bez tęczowej poświaty.
bo jesli jest nieuszkodzona to można wtedy difadol i pewnie vigamox i po kilku dniach bedzie jak nowy.

jeśli nie możesz bardziej otworzyć oczka to raczej wskazuje właśnie na to bo przy wrzodzie rogówki powieczki od wewnątrz sa niezmienione a z kolei gałka oczna wypływa, a tu tego nie ma.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 14, 2012 15:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:Na szczęście pani doktor jest bardzo wyrozumiała i obdarzona poczuciem humoru. Zresztą przeprosiłam.
Rogówka jest w porządku, natomiast śluzówka paskudna. Najprawdopodobniej uszkodzona mechanicznie, wychodzi mi tylko Groch. Antoś miał dobrze przepłukane oczko, potem wetka polała mu oczko czymś, co w zetknięciu z okiem zrobiło się zielone.
No i dostał kropelki do domu, jeszcze nie miałam jak wykupić, jakieś na F, ale przeczytać recepte wypisywaną przez stażystkę to mistrzostwo świata :evil: . I tym mam kropić Antosiowi trzy razy dziennie.
Antolek jeszcze spokojniutki, taki apatyczny, jeszcze ucieka na drapaczek, ale już jakby częściej z niego schodzi.
No i coś zjadł.
I się napił.
Zaryzykowałam podanie mu dziś odrobaczacza, nie wymiotował już, więc niech to cholerstwo z niego jak najszybciej zniknie.

Wtedy było badanie. Jeśli sie nie wybarwiło po zakropieniu fluoresceiną to znaczy, że nie ma uszkodzenia.

To było we środę.

Lidka

Post » Nie paź 14, 2012 15:50 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Tak jak piszą dziewczyny, wygląda to strasznie a zazwyczaj to błahostka i przy zakraplaniu po kilku dniach nie powinno być śladu.
Ja przy ostatnim tymczasie na coś takiego dostałam Floxal.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie paź 14, 2012 15:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Wyglada na to, że u Gosi Floxal nie zadziałał, dlatego wydaje mi sie, że cos mocniejszego potrzeba.

Lidka

Post » Nie paź 14, 2012 16:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Witajcie wieczornie, Gosiaczku, wielkie kciuki.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 14, 2012 17:21 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Witam niedzielnie :) .

Iwonka, oczywiście, jeśli możesz, zabierz zdjęcie do dr. Garncarza, ja będę na telefonie cały czas, jeśli bedzie potrzeba oczywiście odpowiem na wszystko.
Widać ciut tęczówki oka, na mój rozum nie jest uszkodzona, troszeńkę źrenicy też widać.
To jest tak, jakby mu to oko " zarastało " tymi sluzówkami...no i łzawi.
Tak, Floxal nie pomógł, to właśnie te krople, które dostałam od wetki, kiedy poszłam, jak jeszcze to oczko było tylko zaczerwienione.

Niedziela u nas przebiegła spokojnie.
Pogoda w miarę ładna, nawet słonecznie, dość ciepło.
Ale kotusie w domu, za to piesie odstawiały istne szaleństwo na ogrodzie :) .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie paź 14, 2012 17:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Cześc Vipki...Zdrowiejcie szybko...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie paź 14, 2012 17:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

kocurzyca41 pisze:Cześc Vipki...Zdrowiejcie szybko...

Cześć, Reniu :D .
I Ty nam zdrowiej szybciutko :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie paź 14, 2012 18:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

ok ,postaram się.
wynika że rogówka nie uszkodzona ale jak możesz,jeśli Ci p.dr.tego nie powiedziała to zadzwoń jutro wcześniej i zapytaj abym mogła powiedzieć.
i podaj mi nr na pw :D
myślę że jeśli Floxal nie pomógł to pewnie będzie trzeba vigamoxem a wcześniej difadolem-wtedy to jest kwestia 4-5 dni ale kropelki to kolejne 40-50 zł :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 14, 2012 18:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:
kocurzyca41 pisze:Cześc Vipki...Zdrowiejcie szybko...

Cześć, Reniu :D .
I Ty nam zdrowiej szybciutko :ok: .

Staram się,ale coś marnie mi idzie...Pewnie jakimś antybiotykiem się skończy....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie paź 14, 2012 18:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

smarti pisze:ok ,postaram się.
wynika że rogówka nie uszkodzona ale jak możesz,jeśli Ci p.dr.tego nie powiedziała to zadzwoń jutro wcześniej i zapytaj abym mogła powiedzieć.
i podaj mi nr na pw :D
myślę że jeśli Floxal nie pomógł to pewnie będzie trzeba vigamoxem a wcześniej difadolem-wtedy to jest kwestia 4-5 dni ale kropelki to kolejne 40-50 zł :roll:

Pani doktor powiedziała mi już przy pierwszej wizycie, że rogówka nie jest uszkodzona.
No trudno...cos kosztem czegoś, a Antoś teraz najważniejszy.
Już piszę pw.

vip

Post » Nie paź 14, 2012 18:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

kwinta pisze:Trzymaj się Małgosiu, przytulam Ciebie, biednego Antosia i wszystkie pozostałe czworonożne :1luvu:

Spokojnej nocy :1luvu:

Lucynko, dobrze Cię znowu widzieć :D .

vip

[poprzednia][następna]