Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 13:08 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Boże kochany laksa i krew 8O :cry: jutro do weta.Małpa nie chce RC gastro na biegunki :( i co zrobić :?: Został mi wet.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lip 03, 2011 14:22 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Bejbi jest naprawdę śliczna :D i taka chora,to jest niesprawiedliwe!!!koty w ogóle nie powinny chorować na nic!!!Po stracie Sajgutka czuję się tak,jakby ktoś mi kawałek serca wyrwał,nie mogę się pogodzić z jego odejściem,mimo,że mam dwa futrzaczki,ale on był WYJĄTKOWY!!!!!ucałuj Bejbisię ode mnie,zdrówka dla niej duuuużo!! :ok:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Nie lip 03, 2011 14:38 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Tess 1610 pisze:Bejbi jest naprawdę śliczna :D i taka chora,to jest niesprawiedliwe!!!koty w ogóle nie powinny chorować na nic!!!Po stracie Sajgutka czuję się tak,jakby ktoś mi kawałek serca wyrwał,nie mogę się pogodzić z jego odejściem,mimo,że mam dwa futrzaczki,ale on był WYJĄTKOWY!!!!!ucałuj Bejbisię ode mnie,zdrówka dla niej duuuużo!! :ok:

Dzięki Tess 1610 :D na banerku niewygląda na półpersa i taka smutna :( Właśnie ja zrobiłam po stracie Aishy też półpers 6 miesięcy to co Ty.Po miesiącu tak mnie ściskało wewnątrz że pojechałam do Warszawy kupić Bejbi,bo to była zima i nie sezon na kociaki.U mnie w mieście to
kupiłam piękną Aishę przez net,dwie ulice odemnie :) Bejbi przeżyła jak na razie miesiąc dłużej.
Gdyby nie klinika :evil: :evil: do której wtedy chodziłam może by żyła.Nienawidzę tych wetów że nic nie próbowali pomóc.Miała wadę odbytu (za wąski i przełyku) ja nie wiedziałam :cry: za nienormalną mnie brali.Potem było za późno.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 15:03 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Jak moje miały grzyba,to też latałam od weta do weta,żaden nie wydał mi się kompetentny,weci się na mnie poobrażali ale wreszcie trafiłam do takiego,który mi je z grzyba wyciągnął :D
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Post » Nie lip 03, 2011 15:18 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Tess 1610 pisze:Jak moje miały grzyba,to też latałam od weta do weta,żaden nie wydał mi się kompetentny,weci się na mnie poobrażali ale wreszcie trafiłam do takiego,który mi je z grzyba wyciągnął :D

Sama widzisz jak jest z wetami :( żebym wcześniej wiedziała że na Bełzy jest super sprzęt i niestety jeden bardzo dobry wet może Aisha by żyła.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 15:29 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dokładnie,ja też trafiałam na wetów,którym tylko kasa była w głowie a nie tam jakiś chory kot :!: szkoda tylko,że za ignorancję niektórych musi zapłacić kot!życiem,niestety!!! :evil: gdzieś na forum czytałam,że wet mówił"kot może nie jeść przez dwa tygodnie"no w pale się nie mieści :!: :!: :twisted:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Post » Nie lip 03, 2011 15:33 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Tess 1610 pisze:Dokładnie,ja też trafiałam na wetów,którym tylko kasa była w głowie a nie tam jakiś chory kot :!: szkoda tylko,że za ignorancję niektórych musi zapłacić kot!życiem,niestety!!! :evil: gdzieś na forum czytałam,że wet mówił"kot może nie jeść przez dwa tygodnie"no w pale się nie mieści :!: :!: :twisted:

Wariat 8O :!: każdy wie że kot musi jeść trochę,ale często.Bym mu napisała że powinien zawód zmienić :evil:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 17:42 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Witaj Bejbusiu! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lip 03, 2011 17:48 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Vailet, dałabym Bejbi spokój.Zmieniasz jej karmę, dajesz jakieś leki, preparaty..itd.Daj tej kotce szansę, odstaw wszystko, skoro i tak nie skutkuje, po co więc ją truć?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 03, 2011 17:51 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Witaj Bejbusiu! :kotek:

Witaj kalair :( znowu coś się dzieje bo laksa i troszkę krwi :( Bejbi schowała się w tunelu.Widocznie ją boli.Była moja matka i widziała Bejbi.Powiedziała że teraz już wygląda bardziej z podobieństwa do persa bo ma okrąglejszą głowę i grubszy ogon no i kolorem tri była zachwycona.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 17:58 Re: Mała Bejbi od początku choruje

ewar pisze:Vailet, dałabym Bejbi spokój.Zmieniasz jej karmę, dajesz jakieś leki, preparaty..itd.Daj tej kotce szansę, odstaw wszystko, skoro i tak nie skutkuje, po co więc ją truć?

ewar,chyba nie doczytałaś.Nic z leków nie daję.Raz dostała,ale więcej nie dałam,a karmy weterynaryjne nie może jeść do końca życia.Daję jak ma biegunkę tak nie.Animonda była o innym smaku,nie miałam wyboru bo coś musi jeść.Nie pamiętam kiedy coś z leków dostała,dziś lakcit ale to nie lek.Jak nie będzie krwi nie pójdę do weta.Co byś zrobiła jakby Czaruś krwią się załatwiał :?: Nic :?: To boli i to widać.Wet zezwolił na te karmy byłam pytać by nie zaszkodzić.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 18:04 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Vailet, można dawać karmy na biegunke i przez całe życie, jeśli Kotu służy. Ewar dobrze radzi - zdecyduj sie na jedna karmę, odstaw leki. Najpierw zobacz, co skutkuje.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie lip 03, 2011 18:17 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Conchita pisze:Vailet, można dawać karmy na biegunke i przez całe życie, jeśli Kotu służy. Ewar dobrze radzi - zdecyduj sie na jedna karmę, odstaw leki. Najpierw zobacz, co skutkuje.

Ale nie służy :( bo od tego dostała zaparć to się daje w takich przypadkach krótkotrwale,cały net przewertowałam.Tylko jako dodatek,wet się ze mną zgodził.Biegunki ma bardzo rzadko.Ta karma gastro rozepchała jej jelita,Bejbi nie może na nią patrzeć,coś w tym jest bo kiedyś lubiła.
Jezuuu,jakie leki :?: Siemię lnu :?: Czasem pastę słodową 1 raz dziennie na odkłaczanie,ale bardzo rzadko.Świetlik do oczu :?: Ludzie radzą że lepsze od rumianku,więc nie rozumiem o jakie leki chodzi.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 18:29 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dlaczego na mnie wsiadłyście :?: Leki były zapisane,ale jak pisałam nie posłuchałam weta,choć był trochę zły.Był Debridat i jedyny raz dostała bo miała straszne zaparcia,ale nic nie dał bo trzeba 7 dni dawać by cos dał.Więcej zaparć niż biegunek.Taka jest ta choroba.Moja siostra ma chorobę jelit Crowna i miesiąc jest dobrze,potem krwawi.Zjadła trochę tego gastro widać że się przymusiła.Jak mam wiedzieć co jej służy dając jedną karmę :?: Już było dobrze kilka dni na rybnej Animondzie z dodatkiem gastro.Pytałam weta,mogę tak robić.Chodzę do niego sama bez Bejbi bo nie chcę jej stresować.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 03, 2011 18:33 Re: Mała Bejbi od początku choruje

vailet pisze:
kalair pisze:Witaj Bejbusiu! :kotek:

Witaj kalair :( znowu coś się dzieje bo laksa i troszkę krwi :( Bejbi schowała się w tunelu.Widocznie ją boli.Była moja matka i widziała Bejbi.Powiedziała że teraz już wygląda bardziej z podobieństwa do persa bo ma okrąglejszą głowę i grubszy ogon no i kolorem tri była zachwycona.

Bo jest piekna. 8)
Idziecie do weta?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]