Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 15:35 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Haker1 pisze:Tak z pęcherzem niema żartów lepiej nich Florka nie wychodzi na balkon.
Ja na balkonie ma takie maty łazienkowe, na nich polar ( podwójnie złożony) i na tym sobie siedzę.
Lub na drapaku lub w wiklinowej budce.
Tylko jak jest duży upał to leże na kafelkach.
Pysia tez ma takie posłanka na balkonie.
Haker

My leżymy zwykle na krzesłach ogrodowych przykrytych różnymi szmatkami. Ale jak jest chłodno, to w ogóle nie wychodzimy, duża się boi o nas, przede wszystkim, żeby wrażliwej Florki nie przewiało. I mówi, że nie wie, jak Florka żyła na podwórku i w ogóle to cud, że przeżyła tam tak długo. Leżała nawet na betonie w zimne dni.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon maja 02, 2011 15:38 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Nie ma balkoningu :placz:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon maja 02, 2011 15:44 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

MaryLux pisze:Nie ma balkoningu :placz:

U nas też nie. Duża nie pozwoli, a Frania jest najbardziej nieszczęśliwa z nas wszystkich.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 02, 2011 16:01 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

U nas okna też pozamykane i do tego Duża poirytowana, bo Pestka zamiast do kuwety zrobiła siku przed kuwetę na wycieraczkę. Do tego chłopaki w łazience się biją :(
Ogryzek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon maja 02, 2011 16:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Alyaa pisze:U nas okna też pozamykane i do tego Duża poirytowana, bo Pestka zamiast do kuwety zrobiła siku przed kuwetę na wycieraczkę. Do tego chłopaki w łazience się biją :(
Ogryzek

Ogryzku, co to za chłopaki? Obcy?
Wiesz, Ogryzku, duża mówi, że kiedyś była w Twoim mieście. I na jakiejś górze była. Nie wiem, na jakiej, mnie wtedy wcale nie było na świecie.
Fasolka doświadczona w sprawie obcych w łazience
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 02, 2011 16:34 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Fasolko, chłopaki nie tacy znowu obcy, są u nas od grudnia na oswajanie. I smucą bardzo Dużą, bo nikt nie chce ich przygarnąć, a nie może wypuścić ich z łazienki, żeby nie uciekali znowu przed Dużymi i żeby Pestka ich nie zjadła. Pestka wyjątkowo ich nie lubi :( Z resztą mnie też nie :( W łazience jest mało miejsca i chłopaki próbują uciekać, a na dodatek, mimo że bracia, bardzo się biją, straszne odgłosy wtedy słychać :strach:

Koło mojego miasta jest m.in. Łysica i Łysa Góra, na której wg legend odbywały się sabaty czarownic. Duża się śmieje, że się nadaje na taki sabat w 100% - rude włosy ma, czarnego kocura Ja reprezentuje,a a charakter daleki od anielskiego mają obie: Duża z Pestką. Miotła w domu jest, co prawda, ma platikowy kij i służy do zamiatania, ale kto tam wie z tymi Dużymi...

Ogryzek

Alyaa

Post » Pon maja 02, 2011 17:57 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Alyaa pisze:Fasolko, chłopaki nie tacy znowu obcy, są u nas od grudnia na oswajanie. I smucą bardzo Dużą, bo nikt nie chce ich przygarnąć, a nie może wypuścić ich z łazienki, żeby nie uciekali znowu przed Dużymi i żeby Pestka ich nie zjadła. Pestka wyjątkowo ich nie lubi :( Z resztą mnie też nie :( W łazience jest mało miejsca i chłopaki próbują uciekać, a na dodatek, mimo że bracia, bardzo się biją, straszne odgłosy wtedy słychać :strach:
Koło mojego miasta jest m.in. Łysica i Łysa Góra, na której wg legend odbywały się sabaty czarownic. Duża się śmieje, że się nadaje na taki sabat w 100% - rude włosy ma, czarnego kocura Ja reprezentuje,a a charakter daleki od anielskiego mają obie: Duża z Pestką. Miotła w domu jest, co prawda, ma platikowy kij i służy do zamiatania, ale kto tam wie z tymi Dużymi...
Ogryzek

Duża była na Łysicy. To znaczy, że była w Twoim mieście dwa razy. Raz nie była w górach, tylko w parku w Twoim mieście. Pestka Cię nie lubi? Mnie nie lubi Frania, wiem, jak to jest być nielubianym kotem :( :( :( :( :( :( :(
Gania Cię? Mnie gania. Moja duża też jest ruda. A ja czarna :wink:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 02, 2011 19:18 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Właściwie to ja ganiam Pestkę :oops: Ale Ona wtedy warczy i Duzi nas rozdzielają, krzycząc (na oboje, że się lejemy).
To i Ty z Dużą nadajecie się na Sabat :D
Ogryzek

Alyaa

Post » Pon maja 02, 2011 19:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

A ja byłem przez chwile na balkonie.
Szybkie ostrzenie pazurów, wspinaczka po drapaku, szaleńczy pęd przez mieszkanie i znowu na balkon skok na górę drapak, itp. takich rundek zrobiłem ze trzy. Potem zjadłem kolację i teraz leże na dywanie koło fotela Dużej. Musi mi się w brzuszku ładnie jedzonko poukładać :mrgreen:
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pon maja 02, 2011 20:07 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Haker1 pisze:A ja byłem przez chwile na balkonie.
Szybkie ostrzenie pazurów, wspinaczka po drapaku, szaleńczy pęd przez mieszkanie i znowu na balkon skok na górę drapak, itp. takich rundek zrobiłem ze trzy. Potem zjadłem kolację i teraz leże na dywanie koło fotela Dużej. Musi mi się w brzuszku ładnie jedzonko poukładać :mrgreen:
Haker

I sadelko musi sie zawiazac 8)

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 03, 2011 6:41 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

Dorota pisze:
Haker1 pisze:A ja byłem przez chwile na balkonie.
Haker

I sadelko musi sie zawiazac 8)

Mru

Mru, czepiasz się Hakerka. A on przecież biega! Dobrze, że nie biega po kolacji, tylko przed.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto maja 03, 2011 6:47 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

MalgWroclaw pisze:Mru, czepiasz się Hakerka. A on przecież biega! Dobrze, że nie biega po kolacji, tylko przed.
Fasolka

Nie, nie :D
Ja sam praktykuje zawiazywanie sadelka po jedzonku :oops:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto maja 03, 2011 11:27 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

ŚNIEG pada. Plus jeden stopień. Biedne bezdomniaki.
Fasolka :placz: :placz: :placz:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto maja 03, 2011 11:31 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

MalgWroclaw pisze:ŚNIEG pada. Plus jeden stopień. Biedne bezdomniaki.
Fasolka :placz: :placz: :placz:

8O

Fasolciu,

one zime przetrwaly.
Teraz jest w miare cieplo.

Mru

Dorota

Post » Wto maja 03, 2011 11:54 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :)))

snieg?! 8O 8O 8O o mamma mia :evil: u mnie leje deszcz

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]