Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188 Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma. Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)
Duża szuka czasu, mówi że jakby ktoś znalazł to ona chętnie zaadoptuje.
Niech lepiej ten czas się znajdzie, bo sobie poszukamy inną Dużą , która nas będzie więcej tulić, lelać i miziać Potffory
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Cuś zrobiłam w nadgarstek, ani się na nim podeprzeć, ani oprzeć. Troszku boli.
Czy jak to usztywnię jakimś bandażem elastycznym lub opaską to lepiej będzie?
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Marta dzięki za moment udam się do apteki, oczywiście bandaża nie mam.
Muszę jakoś zabezpieczyć nadgarstek, bo bardzo mi potrzebna sprawna ręka.
Na własne życzenie go sobie zaprawiłam. Kumpela się przeprowadzała i my dwie mrówczki wszystko taszczyłyśmy.
Kasiu, możesz jeszcze od spodniej strony dłoni pod bandarz włożyć złożony ręcznik papierowy, tak z dwa listki, tak, żeby z jednej strony kończył się na zgięciu palcy (żebyś mogła palcami ruszać) - nie wygląda to pięknie, ale super usztywnia
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność...
ewentualnie smyrnij się na rynek warzywny i kup kapustę i liście tejże kapuchy pognieć tak,żeby sok był i to nałóż na rękę i owiń szczelnie też powinno pomóc
Kasieńko-ja ciągle mam problemy z nadgarstkami-uważaj z zawijaniem bandażem elastycznym-lekkie zawinięcie nic nie daje,a za mocne powoduje obrzęk i drętwienie-najlepszy w takiej sytuacji jest opatrunek usztywniający-ja do tego celu uzywam ochraniacza z szyną(takiego jak uzywaja wrotkarze,lub rolkowcy-on ma taką szynę metalową.A kapusta zmiażdżona i schłodzona działa świetnie-tez polecam!
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz "Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"