Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-1.1. urodzinki Lilly

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 23, 2010 9:02 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Ja mieszkałam w mieścia ale zawsze jechałam do dziadków, ile mogłam to mieszkałam z nimi, to oni nauczyli mnie szacunku dla zwierząt (tych dużych i tych małych)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw gru 23, 2010 9:11 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Jedna z moich babci mieszkala na wsi, druga w miescie wlasnie. Od malego mialam stycznosc ze zwierzetami i kocham prawie szytkie. Jak to bylo fajnie cielaczkom dawac mleko, albo krowy doic. No ale i tez te nieprzyjemne prace jak wywalac gnoj :-)
Uwielbiam taka prace, bo czujesz naprawde, ze cos zrobilas i mi bynajmniej daje to glebokie zadowolenie. Ok, na codzien pewnie tez inaczej bym myslala.

A teraz nadal mieszkasz w miescie?

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw gru 23, 2010 10:51 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Też nie lubię górnych świateł. Wolę małe lampki i lekki półmrok. Za to w kuchni oświetlenie muszę mieć porządne :wink:
Kapusty z grochem nie robię :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw gru 23, 2010 10:55 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

SecretFire, mam nadzieję, że mnie nie popędzisz :oops:

Przekleiłam z wątku viewtopic.php?f=8&t=121822&start=0 prośbę forumowiczki.
Pomóż Kacperkowi oddając na niego swój głos :ok:

Marzenia11 pisze:Proszę Was o pomoc! U mojej siostry jest wolnozyjący kocurek, który od roku przycupnął u niej w domu, ale z racji braku wzajemnej tolerancji z rezydentkami, nie może w domu zamieszkać tylko przebywa w malutkiej sieni, przedpokoju, tuż przy wejściu. Dodatkowo jest leczony na nerki, musi być na nerkowej karmie i mieć regularne kontrolne badania. nasze finanse są teraz kruche, żeby zabezpieczyć leczenie i karmę robię liczne bazarki. Więc tym bardziej nie ma szansy na kupienie Kacperkowi jakiegoś fajnego, miłego legowiska.

Takie legowisko może Kacper wygrać w fotograficznym konkursie, w którym zgłosiłysmy jego zdjęcie.
Namowiły nas do tego panie, przedstawicielki organizatora, czyli firmy deitar, które spotkałyśmy na targach w Warszawie. Zdjęcie zgłosiłam i okazało się, że się podoba i zaczęło zbierać głosy.
Premiowane nagrodą są 3 miejsca, a Kacper jest obecnie na 5. Jeśli podoba Wam się zdjęcie, proszę, zagłosujcie na Kacperka - pomożecie kocurkowi w zdobyciu fajnego legowiska, gdzie będzie grzał swoje stare kości przy grzejniczku.
Wystarczy wejść w podany njiżej link i kliknąć "zagłosuj" - nie trzeba się rejestrować itp.
[color=#4000FF]Zagłosuj na Kacperka w kwiatach: http://www.deitar.pl/Konkursy/Nadeslane_prace?p=178&k=2
(klika się w klawisz w prawym dolnym rogu pod zdjęciem)
Jeszcze 9 dni, 1 komputer = jeden głos
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Czw gru 23, 2010 10:57 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

a ja się czasami zastanawiam jaką ja będę babcią?
mamą trudno być
a babcią chyba jeszcze bardziejObrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw gru 23, 2010 11:16 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Za to nigdy mamucik :-)

Babcia latwiej, bo dzieciaka rozpieszczasz i wychowanie dla rodzicow zostaje :-)

Jeszcze piec godzin i koniec!!!!!

SecretFire

Post » Czw gru 23, 2010 11:31 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Widze po moich rodzicach, że dziadkami jest o wiele fajnie być ! Rozpieszczanie do granic możłiwości, o wiele więsza tolerancja :D

Babcia, dzieciństwo, wieś, kaczuszki, świnki, psiaki, owieczki, konie, traktory, spacery po polach, nad rzeczkę, rwanie świeżej kukurydzy i latanie po drzewach .... bosz .... jak mi brakuje tamtych czasów. Miałam cudowne dzieciństwo, będąc bardzo często na wsi u dziadków. Nie ma ich już tyle lat ... a wspomniania wciąż żywe :D

Moje śliczne, korzystając z okazji, bo jutro wszak Wilija :D

Cudownych niezapomnianych chwil na te Święta Wam życzę,
Buziaków pod jemiołą, ciepła życzliwych bliskich ludzi,
smakowitości na stole i kieliszków bez dna,
prezentów pod choiną, od których w głowie się zakręci
Wesołych Świąt !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw gru 23, 2010 11:52 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

to może ja powinnam za jakimś rancho się rozejrzeć,
zanim babcią zostanęObrazek

Patmol

Post » Czw gru 23, 2010 12:05 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Patmol, to Kusego Ci trzeba, jak na Ranczo chcesz :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 23, 2010 12:05 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Kusego?

Patmol

Post » Czw gru 23, 2010 12:08 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

No a kogo, wójta? :D
A może Czerepacha? :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 23, 2010 12:37 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Erin pisze:Patmol, to Kusego Ci trzeba, jak na Ranczo chcesz :wink:

ranczo nie ranczo grunt żeby wnuki uwrażliwiać na potrzeby "braci mniejszych" :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw gru 23, 2010 12:42 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

mój syn planuje zostać leśniczym
to sam będzie swoje dzieci uwrażliwiać

Patmol

Post » Czw gru 23, 2010 13:48 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

Tez chcem ranczo!

Psiama dziekuje pieknie :-) :1luvu: Ja z zyczeniami czekam do jutra. Dzis mi sie nie chce. :ryk:

SecretFire

Post » Czw gru 23, 2010 13:52 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Zyczenia do uniwersum

SecretFire specjalnie dla Ciebie
zamiast życzeń świątecznych Obrazek

Patmol

[poprzednia][następna]