Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 29, 2010 15:50 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia.I Biduś po Tamtej Stronie Tęczy.

Myślałam o tym całym zas*anym towarzystwie (w tym:szefostwie) z pracy :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lis 29, 2010 20:15 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia.I Biduś po Tamtej Stronie Tęczy.

Błagam o ciepłe myśli i kciuki dla Promyczka...
viewtopic.php?f=1&t=119312&start=1500
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lis 29, 2010 20:20 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia.I Biduś po Tamtej Stronie Tęczy.

I jeszcze pytanie-prośba:

Czy ktoś z Warszawy, pełnoletni i gotowy podpisać na swoje dane schroniskową umowę adopcyjną (tylko tyle i aż tyle, 'przedmiot' umowy oczywiście trafiłby do mnie) dysponuje czasem w któryś z najbliższych dni w godzinach między 12.00 a 16.00 oraz autem (kot jest stary i najprawdopodobniej niespecjalnie zdrowy, w taką pogodę nie wyobrażam sobie ciągnięcia jej taki kawał drogi autobusem) ???

Jeżeli tak, BARDZO BARDZO proszę o pomoc. To kwestia czyjegoś życia, które wspólnymi siłami możemy uratować.

Wielbłądzio

Post » Pon lis 29, 2010 23:00 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Bezsilność mnie dobija. I moja własna i ogólnie.
:( :( :(

Dobranoc.

Wielbłądzio

Post » Wto lis 30, 2010 8:37 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Jestem.
Promyczek umiera :(
Odechciewa mi się wszystkiego, znów będę ryczeć przy tych idiotkach.

Wielbłądzio

Post » Wto lis 30, 2010 12:08 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Wielbłądzio pisze:Jestem.
Promyczek umiera :(
Odechciewa mi się wszystkiego, znów będę ryczeć przy tych idiotkach.

Spokojnie, jeszcze nie :( . Jest bardzo chory. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
:ok: :ok:
:ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lis 30, 2010 12:52 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Monia kochanie, ja już raz niedawno wierzyłam jak głupia do samej ostatniej chwili :cry: :cry: :cry:

Roboty huk, a atmosfera taka, ze chciałoby się zebrać swoje zabawki, pieprznąć drzwiami i nigdy tu nie wracać. Pani Naczelnik na koniec ostro daje mi do wiwatu. Dzisiaj wyszło na to, że wywyższam się z tego powodu, że jestem wegetarianką (zamawiały pizzę, a nawet dwie, oczywiście obie niewegetariańskie, i przyczepiły się, że nie chcę się do tego dołożyć :twisted: pani naczelnik skomentowala to " bo pani Kasia nie zniża się do takiego jedzenia z niższych sfer" 8O ).
Dostaję najtrudniejsze postępowania i codziennie najwięcej pracy. Pracuję szybko, prawie wcale nie robię błędów. A i tak jest źle.

Chce mi się kląć.

Wielbłądzio

Post » Wto lis 30, 2010 15:11 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Lekceważ je wytwornie i już.
A propos Twojej prośby - pewnie chcesz znowu uratować jakąś bidę? Ale ciężko będzie znaleźć kogoś, kto podpisze umowę na siebie - nie biorąc do siebie kota. Moze szukaj kogoś, kto Cię po prostu w dwie strony podwiezie i sama podpiszesz? Chyba że coś źle zrozumiałam...
Paluszek

Post » Wto lis 30, 2010 15:25 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Z pewnych względów wolałabym uniknąć osobistej wizyty w schronie oraz podawania moich danych. Bo a nuż ktoś coś :roll: i może się nie udać. Ale to raczej nie jest problem. Inne kwestie - owszem, ale jeśli tylko będzie to możliwe, zdecydowalam się zaryzykować...

Mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem-jutro otrzymam jakieś konkretniejsze informacje i wtedy napiszę więcej. Bardzo chciałabym, żeby się udało...

Wielbłądzio

Post » Wto lis 30, 2010 15:31 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Wielbłądku :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lis 30, 2010 19:02 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Jestem.
Dałam radę po robocie zrobić zakupy, ale w domu od razu się poryczałam. Tak bardzo serce mi pęka na myśl o Promyczku :cry: I o Bidzi też :cry:
Jutro wieczorem miną dwa tygodnie. Dwa tygodnie już Jej tu nie ma, mojej miniaturowej Nietoperzyczki o maleńkich, drobniutkich łapkach :( ...

Kochani, istnieje szansa, że moja Biduś do mnie wróci w innym futerku. Nic nie jest jeszcze dograne i bardzo się denerwuję, ale mam nadzieję, że wspólnymi siłami nam się uda. I że ona - pewna 13-letnia czarna drobinka z Palucha - będzie w na tyle znośnym stanie, że będzie jakikolwiek sens próbować 'wyprowadzić ją na koty'...

PS. No tak. Przypomniałam sobie, że dzisiaj przed nocą mają do nas przywieźć zamówienie z Telekarmy. A ja siedzę i się mażę :(

Wielbłądzio

Post » Wto lis 30, 2010 20:11 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Wielbłądzio pisze:Monia kochanie, ja już raz niedawno wierzyłam jak głupia do samej ostatniej chwili :cry: :cry: :cry:

Roboty huk, a atmosfera taka, ze chciałoby się zebrać swoje zabawki, pieprznąć drzwiami i nigdy tu nie wracać. Pani Naczelnik na koniec ostro daje mi do wiwatu. Dzisiaj wyszło na to, że wywyższam się z tego powodu, że jestem wegetarianką (zamawiały pizzę, a nawet dwie, oczywiście obie niewegetariańskie, i przyczepiły się, że nie chcę się do tego dołożyć :twisted: pani naczelnik skomentowala to " bo pani Kasia nie zniża się do takiego jedzenia z niższych sfer" 8O ).
Dostaję najtrudniejsze postępowania i codziennie najwięcej pracy. Pracuję szybko, prawie wcale nie robię błędów. A i tak jest źle.

Chce mi się kląć.

O cholera. Myślałam, że za pizzę zamawianą w pracy płacą osoby, które chcą ją jeść. W normalnych okolicznościach wygląda to tak, że liczy się ile osób będzie jadło, zamawia tyle pizz ile potrzeba i te osoby się na nią składają. Dlaczego ktoś, kto nie je
(z jakichkolwiek powodów: jest wegetarianinem, nie jest głodny, nie lubi: nie ważne!) ma niby płacić? Albo być karany za odmowę dofinansowania lunchu...

W mojej (wegetariańskiej skądinąd) głowie się to nie mieści.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto lis 30, 2010 20:13 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Trzymam kciuki za drobinkę z Palucha!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto lis 30, 2010 20:24 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Trzymamy kciuki i sciska lapki kolezanka z Palucha!!!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 30, 2010 20:28 Re: Tanie Dranie. Biduś po Tamtej Stronie Tęczy. PROŚBA s. 89 !!

Anuk pisze:O cholera. Myślałam, że za pizzę zamawianą w pracy płacą osoby, które chcą ją jeść. W normalnych okolicznościach wygląda to tak, że liczy się ile osób będzie jadło, zamawia tyle pizz ile potrzeba i te osoby się na nią składają. Dlaczego ktoś, kto nie je
(z jakichkolwiek powodów: jest wegetarianinem, nie jest głodny, nie lubi: nie ważne!) ma niby płacić? Albo być karany za odmowę dofinansowania lunchu...

W mojej (wegetariańskiej skądinąd) głowie się to nie mieści.

Ano chodzi (przynajmniej teoretycznie :twisted: ) właśnie o to, że nie chciałam jej z nimi jeść. Bo one uważają, że mięso zawsze można sobie zdjąć/wydłubać. Nieważne, że od takiej szynki, boczku, kiełbasy itp. są umazane tłuszczem i śmierdzą również ciasto oraz inne dodatki. Poprzednio dały się namówić na jedną bezmięsną i bezrybną, więc z chęcią się zgodziłam i dołożyłam - bez wywyższania :twisted: Dzisiaj - niestety uparły się na wersje z wołowiną i z boczkiem, toteż grzecznie podziękowałam. No to i mam za swoje, a dotąd nawet w najśmielszych myślach nie podejrzewalam, że wyglądam na konsumentkę lunchów w Sheratonie :ryk:

Karma przyjechała. Dla Buszity testowo TOTW (jeżeli nie zechce, inne Dranie pożrą z dzikim apetytem), dla reszty Acana z jagnięciną.

Uff, już można płakać.

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]