Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 13, 2009 15:36

to proponuję do skubania gadom zielistkę albo papirus
najlepiej dwa egzemplarze
jeden do skubania, drugi do podchodowania
albo posiać w rynnie owies
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob cze 13, 2009 15:37

ja nieustająco jestem pod wrażeniem zdjęć
tak pieknych nie umiem zrobic swoim futrom
Bazylek dla mnie jest oazą spokoju, Milka zresztą też :wink:
co nie mieści sie w moim pojmowaniu Bazylkowego charakteru to przyjmuje za pomówienia :wink:
Malgosiu jak będziez w okolicach Poznania to zapraszam oczywiście na mizianki z moimi futerkami :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob cze 13, 2009 15:52

Zrezygnowałam z kwiatów bo Biełka jako jeszcze małe kociątko raptownie dostała ślinotoku. Natychmiastowa wizyta u weta. Ten sugerował różne możliwości miedzy innymi zjedzenie jakiegoś kwiatka, albo polizanie czegoś bardzo gorącego, albo Domestosa ale na języczku, ani w pysiu nie było śladu . (Dlaczego zapach tego cholerstwa jest tak intrygujący? Wasze też tak mają?) Do dzisiaj nie wiem co to było :twisted: Ale z kwiatow profilaktycznie zrezygnowałam. Za dużo kotów i za dużo miejsc do pilnowania :cry:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob cze 13, 2009 15:57

Dalia wiesz na mojej dotychczasowej mapie akurat brakuje mi postoju miedzy Łomiankami a Pomorzem a poza tym takich cudnych kotow to ja sobie nie odpuszcze :D

A tak po prawdzie jak mawiala moja babcia to ja rzeczywiscie mialam kupe szczescia z moimi kotami, nie niszcza zadnych demolek w domu nie bylo i nie ma, nie laza po meblach w kuchni tez, nie drapia gdzie nie trzeba, sikaja tam gdzie trzeba, nie sa wybredne co kupie to jedza, ani razu nie bylam podrapana czy pogryziona, a jezeli juz cos zmaluja to w miare szybko ucza sie ze nie wolno i nie budza mnie o swicie choc Bazyli mial w przeszlosci wystepy wokalne o swicie ale zignorowany chyba po tygodniu przestal i teraz oba grzecznie czekaja az sie obudze, oboje mnie pieknie witaja pod drzwiami. Nawet podczas wieczornej gonitwy przez moje lozko jestem przeskakiwana a nie deptana. No tylko maja jedna "wade" moglyby byc bardziej miziakowate bo tu mam duzy niedosyt :cry:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Sob cze 13, 2009 16:03

muac pisze:nikt mnie nie rozumie, nikt nie wspolczuje :crying: czuje sie szykanowana przez rudego, wrednego, owlosionego, wasatego stwora :cry: zlaz z klawiatury na ten tychmiast lobuzie :twisted:

Alez ja Cie rozumiem, jak najbardziej.

Mam watek pt. Zabije Mruczka! :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob cze 13, 2009 16:05

muac pisze:Dalia wiesz na mojej dotychczasowej mapie akurat brakuje mi postoju miedzy Łomiankami a Pomorzem a poza tym takich cudnych kotow to ja sobie nie odpuszcze :D

A tak po prawdzie jak mawiala moja babcia to ja rzeczywiscie mialam kupe szczescia z moimi kotami, nie niszcza zadnych demolek w domu nie bylo i nie ma, nie laza po meblach w kuchni tez, nie drapia gdzie nie trzeba, sikaja tam gdzie trzeba, nie sa wybredne co kupie to jedza, ani razu nie bylam podrapana czy pogryziona, a jezeli juz cos zmaluja to w miare szybko ucza sie ze nie wolno i nie budza mnie o swicie choc Bazyli mial w przeszlosci wystepy wokalne o swicie ale zignorowany chyba po tygodniu przestal i teraz oba grzecznie czekaja az sie obudze, oboje mnie pieknie witaja pod drzwiami. Nawet podczas wieczornej gonitwy przez moje lozko jestem przeskakiwana a nie deptana. No tylko maja jedna "wade" moglyby byc bardziej miziakowate bo tu mam duzy niedosyt :cry:

to bardzo mile
już czekamy :wink:

tak myslalam że kociska aniołkowate som 8)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob cze 13, 2009 16:10

Killatha pisze:to proponuję do skubania gadom zielistkę albo papirus
najlepiej dwa egzemplarze
jeden do skubania, drugi do podchodowania
albo posiać w rynnie owies

Papirusy chyba nie sa w modzie, bo od długiego czasu biegam po kwiaciarniach aby takowy nabyć. A o balkonowych zasiewów owsa pisałam. Zanim wykiełkował, już go nie było.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Sob cze 13, 2009 16:51

muac pisze:Moze i przystojny ale jak ja go nienawidze :twisted:

Bez komentarza kto czytal ten wie :evil:

Obrazek

Juz nie zyjesz rudy potforze :twisted: jak cie znajde ......... (dalsza czesc zdania nie nadaje sie do druku)

Ale, jak Bazylek się ślicznie komponuje z tym storczykiem, jak ładnie siedzi :wink:
dobra, już nie drażnie Małgosi :lol:

Małgosia, to jak będziesz u mnie (muszę już wtedy być znów nad morzem :twisted: :wink: ), to ja Ci dam Miziaka i mamy Smoka na kilka godzin, zobaczysz, tak Cie zmolestują o mizianie, drapanie i wszystko inne, że zatęsknisz za swoimi szybciutko :lol:

Potwierdzam, Ty nie masz kotów, tylko jakieś anioły normalnie :wink: :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob cze 13, 2009 16:54

Anioły! Tak jak mówi tytuł wąteczku :D :D
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Sob cze 13, 2009 17:11

Szura pisze:Anioły! Tak jak mówi tytuł wąteczku :D :D

Chyba dlatego ze to nie ja sobie je wybralam ale rozki tez maja na szczescie nie za czesto :D

Mila

"Ale, jak Bazylek się ślicznie komponuje z tym storczykiem, jak ładnie siedzi"

zapamietam to sobie :twisted:

muac

Post » Sob cze 13, 2009 17:43

Wiedziałam, ze zapamiętasz :twisted: :lol:

milenap

Post » Sob cze 13, 2009 18:23

ja mam w planach posianie owsa w większym pojemniku
sieję, przykrywam obciętym fragmentem butelki po wodzie mineralnej (taka miniszklarenka) jak podrośnie to odkrywam i jest paśnik dla kotów
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob cze 13, 2009 23:15

Dzieki Dorota bratnia duszo w niedoli :D

a rzec po owsie nie zaczna? :D

ech pozno juz u was

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 14, 2009 13:43 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Nie cze 14, 2009 6:02

do tej pory nie zaczęły :D
a sieję w doniczkach od ubiegłego roku

Killatha

Post » Nie cze 14, 2009 13:50

Jaki śliczny banerek i jaka pocztówka z Bazylkiem :1luvu:

Pochwale się, bo nie wytrzymam już dłużej... :oops: ja też mam już banerek od Małgosi, pięęęękny, tylko czekam, żeby się ankieta skończyła i wklejam 8)

milenap

[poprzednia][następna]