MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2019 6:47 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Amy miala to samo, łupież i brzydka sierść przy doopce
Mama tez odmierzała ale dawała tylko na zawołanie jedzenie bo tak to u nas Amy zjadla by wiekszosc a bie o to chodziło
I to miało byc na caly dzien a zjedzone by bylo w pol dnia bo to na prawde niewiele karmy jest. Bez odmierzania sypiemy kotom o wiele wiele wiecej.
Teraz Bagi niedługo bedzie na tapecie znaczy na wadze bo bedziemy jechac na usg i badania krwi na kontrole
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro maja 08, 2019 6:52 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Siedze z kawa i czekam az mi sie zachce chcieć
Wczoraj sie tyle narobiłam w pracy ze dzisiaj nie chce mi sie isc. Bo dzisiaj mam kolejna ciezka robote do zrobienia

Kolezanka z mezem na wiosnę 2020 wyprowadzają sie z Kutna. Pytała mnie ostatnio czy do Deichmana nie chcialabym za nia przyjsc. Wiec jak by sie udalo miałabym prace na start juz od stycznia moze. Chcialabym bo lubie obsługiwać klientów. W lumpeksie bardzo dobrze mi sie pracowało. Wiec moze tu tez. Zobaczymy co z tego wyjdzie

MonikaMroz

Post » Śro maja 08, 2019 7:15 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:Siedze z kawa i czekam az mi sie zachce chcieć
Wczoraj sie tyle narobiłam w pracy ze dzisiaj nie chce mi sie isc. Bo dzisiaj mam kolejna ciezka robote do zrobienia

Kolezanka z mezem na wiosnę 2020 wyprowadzają sie z Kutna. Pytała mnie ostatnio czy do Deichmana nie chcialabym za nia przyjsc. Wiec jak by sie udalo miałabym prace na start juz od stycznia moze. Chcialabym bo lubie obsługiwać klientów. W lumpeksie bardzo dobrze mi sie pracowało. Wiec moze tu tez. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Super :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro maja 08, 2019 10:23 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Z ciekawości zważyłam ile daję jeść kotom i wychodzi tak 70-80g (x3), bo każda karma ma inną wagę, z tego koty zjadają moze 1/3, ale miska musi być napełniona, tak jak z wodą - musi być nalane po brzegi, bo inaczej uważają, ze nie ma wody :(
u mnie jedynie po Purizonie Rudzia przytyła, bo tylko ona jadła i jeszcze dostała zapalenia pęcherza bo to karma wysokobiałkowa i nie wskazana dla starszych kotów, jak ją przestałam kupować to zrzuciła nadmiar kg bez żadnej diety
a jak można podtuczyć małego kota?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 08, 2019 10:42 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

mir.ka pisze:Z ciekawości zważyłam ile daję jeść kotom i wychodzi tak 70-80g (x3), bo każda karma ma inną wagę, z tego koty zjadają moze 1/3, ale miska musi być napełniona, tak jak z wodą - musi być nalane po brzegi, bo inaczej uważają, ze nie ma wody :(
u mnie jedynie po Purizonie Rudzia przytyła, bo tylko ona jadła i jeszcze dostała zapalenia pęcherza bo to karma wysokobiałkowa i nie wskazana dla starszych kotów, jak ją przestałam kupować to zrzuciła nadmiar kg bez żadnej diety

Dać mu Purizon :)

A tak seroo dawać więcej mlesia :201461

MonikaMroz

Post » Śro maja 08, 2019 10:46 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:
mir.ka pisze:Z ciekawości zważyłam ile daję jeść kotom i wychodzi tak 70-80g (x3), bo każda karma ma inną wagę, z tego koty zjadają moze 1/3, ale miska musi być napełniona, tak jak z wodą - musi być nalane po brzegi, bo inaczej uważają, ze nie ma wody :(

mlesia?

kupię Purinon, a ona nie ruszy, za to Rudzi zaszkodzi :(
ostatnio przejechałam się na kilku "super" karmach, co z tego , ze skład dobry, jak koty nie jedzą, bo za duże chrupki :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 08, 2019 11:19 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

mir.ka pisze:
MonikaMroz pisze:

mlesia?

kupię Purinon, a ona nie ruszy, za to Rudzi zaszkodzi :(
ostatnio przejechałam się na kilku "super" karmach, co z tego , ze skład dobry, jak koty nie jedzą, bo za duże chrupki :(

Ty o Daisy mowisz ?
Jej ja o maluszkach pomyslałam :D

Moje jedzą Smille pomieszaną z Feringą rybną. Bo inna Feringa nie smakuje.
No a Bagi Hill's weterynaryjnego z kurczakiem wcina.
Więc to chyba zalezy od kota. Bo u Mnie Mili chuda jak patyk choc na Purizonei była grubsza.

MonikaMroz

Post » Śro maja 08, 2019 13:03 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:Siedze z kawa i czekam az mi sie zachce chcieć

Super informacja, łatwiej będzie się przeprowadzać z myślą, że i praca będzie :ok:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro maja 08, 2019 15:48 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Mirka to fakt Nicka na Purizonie przytyla. Ale tez odstawilismy.
CHyba pora zawazyc kota :D moze schudla a nie wiemy :)

Mały w sensie gabarytowo. Wiekowo Nićka ma około 5 lat. Tylko jest takiej drobnej budowy że 5kg już u niej wygląda ze jest jej za dużo.
Ma małe krótkie łapki i duży zadek :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw maja 09, 2019 10:49 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Chłop mój odzie dzisiaj do internisty i na ekg.
Oby to nie było to co mi się wydaje :strach: :placz:

MonikaMroz

Post » Czw maja 09, 2019 12:39 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:Chłop mój odzie dzisiaj do internisty i na ekg.
Oby to nie było to co mi się wydaje :strach: :placz:

Może to od kręgosłupa są bóle. Moja koleżanka tak miała . Jeden lekarz podejrzewał zawał , przed zawał a jak jej w końcu zrobili kompleksowe badania to wyszło , że serce ma ok a bóle które miała w klatce i duszności spowodowane były kręgosłupem.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 09, 2019 20:46 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 10, 2019 20:28 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

I jak?
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Pt maja 10, 2019 21:14 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Z sercem ok. Ekg dobre
Dostal skierowanie na prześwietlenie kręgosłupa. Wczoraj od razu zrobił i maja przesłać je do przychodni
Odbierze 25 maja bo ma wizyte u naszego lekarza. Możliwe ze to kręgosłup na serce naciska. Bo Wowa sie bardzo garbi i moze to byc od tego
Dzisiaj zaliczył tez wizyte prywatna u Laryngologa. Wreszcie ktos obejrzał płytę z tomografia. Dostal kuracje na dwa miesiace i potem ma isc na kontrole
Tak ze mi kamień z serca. Najwazniejsze ze to nie serce uff :mrgreen:

A nasz kot jakis ospały. Cos markotna jest i malo je. Mam nadzieje ze to przez pogode a nie przez jelita i to dziadowskie ibd :roll:

MonikaMroz

Post » Sob maja 11, 2019 9:17 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Ciesze się ze serce wykluczone, i dobrze że stawiający Opory Twój mąż poszedł do lekarza :twisted:
czekamy na wyniki

Bagi, pogoda nie służy?
mi tak, wczoraj 21.20 już spałam w łóżku 8O :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]