Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 29, 2017 9:40 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Szok! Wchodzę do pokoju a Kubisław zajada się moją wczorajszą niedojedzoną kolacją. Do kapusty z grochem łuskanym dodałam ziemniaki i wymieszałam to na ciap. Jadł aż mu się uszy trzęsły! A półgodziny temu było śniadanie, którego zjadł tylko trochę i była to feringa czerwona. Ja sobie robiłam teraz śniadanie i Kubuś wył z głodu. Nie złamałam się i nie otworzyłam mu nic innego tylko zaniosłam przed pełną miskę.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt gru 29, 2017 9:42 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

No proszę, kotek umie sobie zorganizować jedzenie
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 29, 2017 9:47 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Małgosiu, nie tylko jedzenie ale i zabawę za dnia i w ciągu nocy :wink:
Przyjdzie dziecko to dopiero będzie jazda. Ale każdy będzie zadowolony, najbardziej Kubuś :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt gru 29, 2017 9:54 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

MalgWroclaw pisze:No proszę, kotek umie sobie zorganizować jedzenie

Tak :D Pytanie tylko czy musi? :roll: Czyżby niedojadał? A może ma niepełne posiłki - samo mięso a mu pańszkrałt smakuje :lol: Zjadł tego całkiem sporo - nie broniłam mu, wie co dla niego dobre :) A nawet kolacji z 2 w nocy nie dojadł, a była animonda, catz fine food i nawet wiston kurczak z jajkiem.

A skąd u nas wiston (czy jak to się pisze)? Wczoraj po południu zadzwoniła moja sąsiadka z parteru, taka babcia, na domofon. Ona ma z 80 lat i uwielbiamy się, bo ona kocha koty i ogólnie zwierzęta. Jeszcze nie dawno miała dwa koty i starszego dziadunia psa, ale niestety został jej jeden kot i bardzo nad tym ubolewa. Ale wie, że w jej wieku byłoby nierozsądne brać więcej zwierząt. Zawsze jak się spotykamy to pierwsze co robi to pyta o moje koty. Raz jej powiedziałam, że jeżeli będzie czegoś potrzebować - np żeby zawieźć ją do weterynarza z kotem czy cokolwiek innego - ma dzwonić. Jesteśmy zazwyczaj w domu a już na pewno m.
Więc dzwoni domofon, a tu moja sąsiadka. M. odebrał. A ona mówi, że coś naklikali w telewizorze i nie mają programu - czy my michał mógł zejść i im pomóc :mrgreen: Poszedł. Ale jak wychodził to dałam mu miseczkę moich pierniczków i dwie duże puszki almo dla kotka o różnych smakach. Wybrałam almo, bo to tuńczyk z kurczakiem i tuńczyk z inną rybą i ten pierwszy każdemu kotu smakuje. Po prostu tuńczyk.
Michał to zaniósł. Po 20 min wraca z miską. Wystraszyłam się, że nie chcieli pierników, a ten się śmieje, że ta babcia i dziadek tak się ucieszyli, że ona też chciała bardzo coś dać i wygrzebała w z lodówki kawałek sernika i dla kotków posłała saszetkę wistona :mrgreen:

Powiedziała, że jej kotek nic innego nie chce jeść tylko kurczaka z jajkiem.

Michał pochwalił się, że mamy trzy kotki i babcia się rozczuliła i rozmarzyła, że bardzo chciałaby zobaczyć kiedyś moje kotki :1luvu: Ona jest taka kochana :1luvu:

Muszę ją zaprosić do nas na trzecie piętro i nie kiedyś, a niebawem :)

Wiston smakował i sensacji nie było :)

klaudiafj

Post » Pt gru 29, 2017 9:57 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Czasami i taki Mc Donald Dobry :ok: :wink:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt gru 29, 2017 9:59 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Twój też Michał? :D To jest nas więcej :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt gru 29, 2017 10:00 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

U nas Winston jako jedyny marketowy w domu nie powoduje sensacji, a koty bardzo lubią. Najbardziej indyk w jogurtowej galaretce, czasem im kupuję, ale naprawdę rzadko.

Fajna taka sąsiadka, bardzo zazdroszczę...

Kubuś, no cóż, woli dobrze doprawione niż bez smaku :ryk: :ryk:
Normalnie u Ciebie mu się kubki smakowe zmieniły :D
Dobrze, że się nie ugięłaś, będzie naprawdę głodny - to zje tamto ;)
On sobie nie krzywduje :)

Klauduś, Klauduś, kiedy wpadniesz do nas? :201413
ser_Kociątko

Post » Pt gru 29, 2017 10:01 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Jeżeli chodzi o Kubisława to jemu najbardziej podeszła kapusta z grochem i ziemniakami :ryk:
Marysia siedziała przy nim nos w nos, bo nie mogła uwierzyć co ten mały robi :roll: A ten jadł jakby jedzenia na oczy nie widział :ryk:

"On sobie nie krzywduje" :ryk: sądząc po obwodzie w talii to chyba nie :mrgreen:

klaudiafj

Post » Pt gru 29, 2017 10:09 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Utył już mocno? :D :D

Kubisław, jak go wzięliśmy do domu zażerał się obierkami ziemniaczanymi na surowo... On ma taką naleciałość, pewnie jadł to w dzieciństwie...
ser_Kociątko

Post » Pt gru 29, 2017 10:16 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Na szczęście i kapusta i ziemniaki są w karmach dla kotów, więc jak będę nakładać sobie to nałożę i Kubusiowi ;) Kiszonej! Ale widzę ogólnie, że kocurki są do siebie podobne. Maciuś też lubił skosztować mojego obiadu, a Tosia i MArysia wcale.
Bym powiedziała, że nie tyle utył co się wypełnił. I teraz ma figurę taką jaką powinien mieć. Pytanie tylko czy tak zostanie czy może będzie przyrastać :D Najgorzej, że zaczął jeść suche. Niedojada jak nic. Ale zostawia bardzo dużo na talerzu. To nie jest tak, że wszystko wciągnie - dalej połowę mokrego na dzień wyrzucam. Dlatego musimy jakoś się ogarnąć i otwierać mniej, ale tego co w miarę wszystkim smakuje. Choć to też zagadka.
Marysia moja też przytyła - mieliśmy suchą Feringę i Wild freedom - dwie te karmy idą w odstawkę, bo Marysia chyba ma alergię, a Kubuś też je suche i je. Muszę zamówić znowu Wild cat. Ma dużo tauryny. Marysia na niej schudła a jej sierść zrobiła się dosłownie mięciutka i aksamitna. I to o niebo lepsza niż na Purizonie. Ale było to tak, że Wild cat się skończył, a już zaczął wszystkim smakować i go zjadły, a miałam tylko te dwie pozostałe. Więc nic nie dokupowałam skoro miałam. A teraz skończyło nam się suche a jest weekend. Ze wszystkim się zagapiłam.

A kiedy przyjadę to naprawdę nie wiem ;(

klaudiafj

Post » Pt gru 29, 2017 10:22 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

U nas sucha Feringa się sprawdza, ale znów rezygnujemy z suszu.
Że Kubuś je suche, no cóż, najwidoczniej mu zasmakowało :(
Purizon chyba jest przereklamowany, u nas się w ogóle nie sprawdził. Koty jadły na potęgę, potyły...
Dopracujecie się z tym mokrym na pewno ;)

Musisz przyjechać, musisz :D :D
ser_Kociątko

Post » Pt gru 29, 2017 10:24 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

U nas jest mokre Miamora (nie filetówki) i bardzo rzadko suche Taste of the Wild. Na przekąski są czasem jakieś Puriny albo Dreamies do chrupania.

Ziemosław

Post » Pt gru 29, 2017 10:24 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Mokre Miamora nie jest dobre składowo :(
ser_Kociątko

Post » Pt gru 29, 2017 10:26 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

ser_Kociątko pisze:Mokre Miamora nie jest dobre składowo :(

Niestety nie chcą jeść nic innego. Perełka nie ruszy Animondy wołowinowej którą kiedyś jej sprezentowałam. Szukałam alternatywnej karmy o lepszym składzie ale wszystko zjadał pies :/

Ziemosław

Post » Pt gru 29, 2017 10:27 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

A Almo?
Schmussy?
Feringa mokra?
CFF? (wszystkie koty chcą kangura)
GranataPet?
Gussto?
Mac's?
ser_Kociątko

[poprzednia][następna]