WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 30, 2013 18:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Skoro już gramy w popularną grę "moje gorsze niż twoje" - ja mam potrójnie przechlapane :crying: dziadkowie- przedwojenni nauczyciele, ojciec - inżynier (najprawdziwszy, z suwakiem logarytmicznym i suwmiarką w kieszeni, w której trzymał jeszcze zawsze trochę nakrętek i jakieś inne ustrojstwa), a do tego mam zawód, z powodu którego wszyscy oczekują, że jestem permanentnie w pracy :crying: :crying: Jak bym się spróbowała wkurzyć, od razu słyszę: "No wiesz, ale TY JAKO (tu następuje nazwa zawodu jako inwektywa)!!!!!" Jak żyć :crying: :crying: :crying:
PS; Fionia jest ciemniejsza niż moja Lolicja, a Leoncio do schrupania, :crying: :crying: :crying: :crying: zazdraszczam :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Czw maja 30, 2013 18:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Rety, niech ktoś tej kobicie da chusteczkę, albo co... Musi ciężki okres przeżywać, skoro tak wątek łzami zalewa.
Dobra, Ja-sminka, masz NAJGORZEJ, tylko już nie bucz.
Aniada

Post » Czw maja 30, 2013 18:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Byłam w Lizbonie i sporej części w Portugalii - warto pojechać. I rzeczywiście jest (przynajmniej kilka lat temu było) taniej niż w takiej Chorwacji np.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw maja 30, 2013 18:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Dobra, Ja-sminka, masz NAJGORZEJ, tylko już nie bucz.[/quote]

....... i znoooowuuuu wyyygraaałaaam :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:
(odpływam w czeluść rozpaczy unoszona potokiem łez) :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Czw maja 30, 2013 18:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Obejrzałam zdjęcie Leosia - on chyba nie gra w grę "Mam Najgorzej" - :ryk:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw maja 30, 2013 19:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Leoś to Napoleon (Napo-Leon) , wielki kuchenny strateg.
Ma strategię leżenia przy miskach i pilnowania ich zawartości do SKUTKU.
Rozczochraństwo leosiowe jest po prostu PRZERAŻAJĄCE.
Czy uwierzycie ,że ja tego kota czeszę czasem trzy razy dziennie?
Fio mogę raz na trzy dni.
Leoś kiedy je i coś mu spadnie na futerkową puchatkę spogląda na to i wsadza pyś w mieseczkę - po co ma przerywać jedzenie przez jakąś tam pobrudzoną lapę?
Gdybym tej łapki nie umyła, chodziłby tak z zaschniętym jedzeniem w futerku.
A Fionia NIGDY by nie wyszła z taką brudną puchatką z kuchni!

Leoś jest uroczym brudasem i niechlujem.
Ale uroczym...!

A Fio...jest piękna! :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw maja 30, 2013 19:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

A dzie Amelka? :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw maja 30, 2013 19:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Amelka ?
W drapaku.
Nie interesuje jej gotowanie, ona jest w domu od rozrabiania...

Obrazek

kotkins

Post » Czw maja 30, 2013 20:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Co się dziewczynka będzie brudzić...... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw maja 30, 2013 20:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

kotkins pisze:Rozczochraństwo leosiowe jest po prostu PRZERAŻAJĄCE.
Czy uwierzycie ,że ja tego kota czeszę czasem trzy razy dziennie?

Uwierzymy. Jożika możesz czesać nawet trzysta i zawsze będzie rozczochrany. No, chyba, że uda się go uwiecznić sekundę po czesaniu.
Kiedyś, gdy był malutki, to w ogóle obrazował sobą istny pielęgnacyjny dramat. Czeszę go dnia pewnego, czeszę, nagle - dzwonek do drzwi. Ze szczotką w ręce otwieram, a tam teściowa. Weszła do pokoju, ujrzała Joża i pyta:
- Aniu, a ty to nie czeszesz wcale tego kotka???

:evil: :evil: :evil:
Aniada

Post » Czw maja 30, 2013 20:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

I pomyśleć ,że tacy Czesiu i Felix to mają zawsze piękne i wystudiowane fryzury...
A piękna Fio ma czyste oczka nawet rano.
I właśnie śpi obok w elegancki sposób: nosek przykryty ogonem.
Na beżowej poduszce , idealnie po środku.

Obok , na podłodze śpi na wznak Amka: pokazuje szarawy spód kota i przez sen fika nogami.
Pewnie na coś poluje...

Znam też takich ludzi: zawsze mają uczesane włosy i eleganckie stroje, nawet na rajdzie w lesie po opadzie atmosferycznym...

kotkins

Post » Czw maja 30, 2013 20:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Oj, mam takiego kumpla - nawet po tygodniu szlajania się z plecakiem po górach wygląda, jakby wlaśnie wrócil od fryzjera i wyszedl spod prysznica przebrany w świeżo wyprasowane ciuchy :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 30, 2013 20:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

kotkins pisze:I pomyśleć ,że tacy Czesiu i Felix to mają zawsze piękne i wystudiowane fryzury...

Czesio zagustował ostatnio w czesaniu go moim gęstym grzebieniem. Chłopak lśni. Futerko - równiutkie i gęste - sterczy jak świeżo skoszona trawka. W boczkach można się przejrzeć jak w lusterku.
Bolek też zadaje szyku lśniącymi pręgami.
A Joż... Chlapnie jęzorkiem po dekolcie, raz z jednego, raz z drugiego boku i koniec. Ma z bańki.
Aniada

Post » Czw maja 30, 2013 20:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

felin pisze:Oj, mam takiego kumpla - nawet po tygodniu szlajania się z plecakiem po górach wygląda, jakby wlaśnie wrócil od fryzjera i wyszedl spod prysznica przebrany w świeżo wyprasowane ciuchy :roll:

Zazdroszczę :evil: Mam wielki talent do prasowania :roll: - po prasowaniu moje ciuchy wyglądają często gorzej niż przed :?

Amciu. Choć do nas, na naszego bałkona. Tu są latacze i bzykacze to będziemy łapać. I mamy wodę wew miseczkach to se popacasz puchatką.
Książniczka Ofelja i Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw maja 30, 2013 20:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

To on na pewno jest synem nieślubnym Leosia!

Leosio pucuje się, moczy futro językiem ...ale w jednym miejscu przez cały wieczór!
Przysypia przy tym. Ogląda swój ogon z zaciekawieniem (Leosia fascynuje ten własny ogon...).
Zmienia pozycje...

Pokaż Aniado Czesia dawno go nie widziałam.
I powiedz ,że mógłby napisać do nas jakieś orędzie albo odezwę.
To dobra literatura... :mrgreen:

kotkins

[poprzednia][następna]