NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 20:00 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Miraclle pisze:Witam zimowo :1luvu: :1luvu:
Nie wiedziałam że z Kropki taka czarownica :ryk: Nic się nie martw oswoi się z zapachami małego i przestanie fuczeć i gryźć.
Nowy lokator stresuje panienki.
Rambuś cudowny, śliczny :1luvu:

Panienki stresują się same, bez powodu, przecież taki kawaler to jeszcze nie zagrożenie :mrgreen: :mrgreen:
A Rambuś ma wszystko pod chorym ogonkiem, :ryk: :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon paź 29, 2012 20:00 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

rudy kociak pisze:Kropciu nie bądź zołzą,Rambo jest malutki a Duża ma pojemne serducho i miłości dla ciebie też wystarczy :wink: Kropeczko zajmij się edukacją młodego :lol: naucz go wspinać się jak najwyżej,huśtać się na firankach,robić porządek w szafkach kuchennych,pomagać w gotowaniu obiadu :wink:

Z tymi firanami to trafiłaś w dziesiątkę :ryk:
O to dowód, że Kropka jest specjalistką w tej dziedzinie od...dziecka :mrgreen: :ryk:
http://youtu.be/eYoJ3UhnC-s
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 29, 2012 20:28 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Uprzejmie donosimy... :wink:
Rambuś od dzisiaj będzie dostawał zastrzyki co drugi dzien,więc dooopka będzie mniej cierpiała, ale nadal dostaje cztery składniki w dwóch strzykawkach.
No i kocio robi postępy :1luvu:
Zaczyna chodzić troszkę lepiej, ba nawet były próby gonitwy własnego ogona :mrgreen:
Bardzo się cieszymy z takiej poprawy, a kocio cieszy się z pełnych miseczek, z głasków , noszenia na rękach i ze spacerów po całej chałupie...choć kocio przecieka...
Rano był na śniadanku w normalnej kuchni :mrgreen: a dziewczyny o mało nie wskoczyły sobie nawzajem na plecy...pełna komitywa...

Mały spaceruje po podłodze, dziewczyny na bezpiecznej wysokości...tak na wszelki wypadek, żeby przypadkiem maluch nie dotknął jakiejś obrażalskiej...
Obrazek

Mały cały szczęśliwy na salooonach...
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Ja mam wszystko gdzieś, ja się bawię...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ciekawe, z czego się cieszy misiu...
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 22:10 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 29, 2012 20:30 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:Ciekawe, z czego się cieszy misu...
Obrazek

Aahaahahahahah :ryk: :ryk: :ryk:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon paź 29, 2012 22:22 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Przed chwilą Rambuś wsiamał kolację, popił kocim mlekiem, nadstawił tą swoją chudziutką, łabędzią szyjkę do drapania, potem było głaskanie chorych łapek i masowanie końcówki pleców...Duża stosuje masaż leczniczy :wink:
Bardzo się boję brać na ręce bąka, mam wrażenie, że go wszystko boli, a mnie na samą tą myśl łąpią ciarki aż po okcie :ryk:
Kocio jest gadatliwy...mam nadzieję, że się kiedyś dogada z Kropką, tej się też dziób nie zamyka...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 30, 2012 0:35 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kisia warczała na Tulinkę, mała nic sobie z tego nie robiła więc Kisia sikała do transporterka w którym spała, teraz zakrywam i Kisia jakoś się przyzwyczaja :mrgreen:
malutka wniosła tyle życia do domu, że sama nie wiem, gdzie mam się ukryć przed wściekłymi kotami, gdzie prym wiedzie Warkotek...za nim biega malutka i Figielek :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto paź 30, 2012 12:15 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

To masz wesoło Basiu :D

Moje panny troszkę się wyspokoiły, pod warunkiem, że kocio się do nich nie zbliża...Kacperek jest pogodzony z obecnością nowego lokatora, a Jamniś szaleje i chce się koniecznie z nim bawić....

Ale dzisiaj mam chyba kłopot z Rambolkiem...
Biegam do niego co chwilę, bo się zaczynam martwić...od 6,oo kiedy tylko przyszłam do niego ze śniadankiem zauważyłam, że kocio jest mocno pobudzony...po godzinie znowu do niego przyszłam, a on chował się po kątach...jak wyszłam to obserwowałam przez okno...wylazł i poleciał do żarełka...tak dziwnie zjadał wszystko co mu przyniosłam, jakby chciał się najeść na zapas...potem wdrapał się na parapet i miałkolił, wróciłam do środka, kocio nie zareagował.... podglądał srokę... wzięłam biedulka na ręce, jest mocno rozpalony, główka ciepła, tułów w okolicy nieszczęsnego ogona bardzo gorąca...jeszcze wczoraj wieczorem tak nie było...
Nie znalazłam qpy w kuwecie, natomiast na podłodze były dwie, reszta poprzyklejana do ogona...obsiusiany az po pachy,, mam wrażenie, że przestał też utrzymywać qpki... :cry: :cry:

Umyłam kicię, dałam znowu jedzonko, ale się boję...latam co chwilę i obserwuję... chyba zaczyna mną rządzić panika :cry:

Obrazek Obrazek
Obrazek

to nic...czekam do 14,oo małż przyjedzie i pojedziemy do weta.
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 31, 2012 15:26 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Witam :1luvu:
Żal maluszka, całe szczęście że trafił na Ciebie :wink:

Czy po amputacji wszystko wróci to normy, czy kochany będzie miał problemy do końca swoich dni ? :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 31, 2012 18:49 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:
rudy kociak pisze:Kropciu nie bądź zołzą,Rambo jest malutki a Duża ma pojemne serducho i miłości dla ciebie też wystarczy :wink: Kropeczko zajmij się edukacją młodego :lol: naucz go wspinać się jak najwyżej,huśtać się na firankach,robić porządek w szafkach kuchennych,pomagać w gotowaniu obiadu :wink:

Z tymi firanami to trafiłaś w dziesiątkę :ryk:
O to dowód, że Kropka jest specjalistką w tej dziedzinie od...dziecka :mrgreen: :ryk:
http://youtu.be/eYoJ3UhnC-s

Ale fajny filmik tej Kropki - specjalistki od firan. Wczoraj moje te na DT też tak szalały przy firance. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro paź 31, 2012 21:38 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Miraclle pisze:Witam :1luvu:
Żal maluszka, całe szczęście że trafił na Ciebie :wink:

Czy po amputacji wszystko wróci to normy, czy kochany będzie miał problemy do końca swoich dni ? :(

Czy Rambuś będzie miał problemy?, nie wiemy...mamy jednak nadzieję, że się wszystko unormuje...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 31, 2012 21:43 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:
Ale fajny filmik tej Kropki - specjalistki od firan. Wczoraj moje te na DT też tak szalały przy firance. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Dobrze, że te pomysły nie przychodzą jej teraz do głowy :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 31, 2012 21:44 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Bry z wieczorka :1luvu:
Wczoraj pojechaliśmy do weta i dzisiaj też byliśmy :D
No więc tak, na drugie imię powinni mi dać Panikara :mrgreen:
Wczoraj Wet zbadał go dokładnie, kicia nie miał temperatury i nie był wystraszony...
kocio jest przejedzony 8O , wet mnie opierniczył, że kota przekarmiam...fakt....dogadzam mu co chwilę....
to, że kocio gorące w miejscu chorym to wg weta normalne, do momentu, kiedy się go nie wyleczy...
kicia nie zareagował na mnie to tyż normalne, wolał obserwować ptaka niż słuchać dziumdziającej Dużej...
kupy na podłodze...jak się tyle w kota wpycha, to kocio nie nadąża do kuwety...kupy są normalne...

A dzisiaj kocio ładnie chodzi, jedynie ten biedny ogonek mu zwisa :cry:, bawi się wędką i zakopuje jedzonko 8O 8O...
Choć kocio przecieka to jednak próbuje siusiania do piasku, nawet udało się...zakopał starannie....
Wet mówi, że leczymy do czasu, gdy minie zagrożenie stanu zapalnego...potem będziemy myśleć o kicie, bo kita niesprawna na 100%...no chyba, że cud...

Jedno jest pewne, kot u nas zostaje, bez względu czy będzie całkowicie zdrowy czy nie, jeżeli nie będzie trzymał moczu to będzie kotem przydomowym :wink: tzn. będzie miał całkowitą wolność w dobrze zabezpieczonym ogrodzie, do własnej dyspozycji mieszkanie na parterze :wink: , pełne miski, dużo głasków i dożywocie z opieką weta :D
Ja wierzę, że sprawy ogonowe i podogonowe :mrgreen: się wyregulują i Rambolek będzie pełnoprawnym obywatelem naszego stada :1luvu:
(uff, ale się rozgadałam :mrgreen: )
A dzisiaj też były dwa zastrzyki, następne będą dopiero we wtorek...

Z rana był bardzo zaciekawiony pralką...choć na nią pluł i syczał to jednak ciekawość wzięła górę...w koncu tutaj Duża pierze kocią pościel...a zmieniać trzeba 3-4 razy w ciągu doby...
Obrazek
Bawimy się
Obrazek
Jem...jem...i jem...dzisiaj ważę 1,49 :1luvu: przez tydzień przybyło mi 24 dkg Duża się martwi, że to mało...
Obrazek
Dobre...
Obrazek
Siusiam do piasku :1luvu:
Obrazek
Na inspekcji...
Obrazek
Znowu jem...
Obrazek
Kocio idzie spać
Obrazek Obrazek
Najlepszą zabawką dla Rambusia jest kulka z gazety i szyszka :D

I potwierdziło się, to co wiem od zawsze ...nie mogę być domkiem tymczasowym.... :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 31, 2012 22:18 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Byle tak dalej ! :ok: :ok: :ok: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]