Kociowa gromada i Ja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 06, 2014 19:40 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Kocie wieści

Gucio chory
W poniedziałek jeszcze nie zauważyłam objawów ale we wtorek jak nie przyszedł na mizianki i po stwierdzeniu Małża, że " Guciowe lenistwo się nasila bo cały dzień śpi " naszły mnie złe mysli.
Gucio nie jest wulkanem szaleństwa ale i on ma okresy aktywności a tu tylko spi. Tak zaczęłam analizować . W poniedziałek nie przyszedł do porannego wodopoju ( pije wodę z odkręconego kranu w wannie) jakoś nie mogłam sobie przypomnieć czy widziałam go w kuwecie. Ale wieczorkiem we wtorek siuśkał i siuśki na "oko " były normalne. Jakoś do jedzenia się nie garnął No może zakłaczony pomyślałam chociaż do tej pory takiego problemu z żadnym kotem nie miałam. a jak zobaczyłam ze robi kwoczkę tak jakoś z wysiłkiem jakby go wszystko bolało pomyślałam źle jest :(
W środę o 9 -tej wizyta u weta i powiększony węzeł chłonny i ślinianka , temperatura 41,2 kreski podwyższony cukier 329 ( ale stres +odkłaczacz + infekcja)
Podania podstawowe krwi w normie

Gucio dostał zastrzyki - po południu wyglądał już lepiej i przyszedł na przytulanki.

Rano udało mi się złapać Guciowe siuśki, a w siuśkach po zbadaniu , białko, cukier i to podwyższony kryształki i coś jeszcze co nie zapamiętałam :oops:
Jutro kolejna wizyta u weta.
Trzymajcie proszę kciuki za Gucia

Reszta kociastych na razie dobrze.
Dropsik szaleje i zachęca do zabawy Kubusia i Staszka, niekiedy i Miśkę :D
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Czw lut 06, 2014 19:48 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

za Gucia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 06, 2014 19:49 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

8O Gutełku ,cała moc kciuków za Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lut 06, 2014 20:42 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

W imieniu Gucia dziekuję :1luvu:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Post » Pt lut 07, 2014 21:05 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

W moczu powierdził wet cukier kulki tłuszczowe i białko w ilościach sladowych a także szczawiany bardzo nieliczne , ale są :(

W niedzielę się okaże co i jak. Muszę poczytać o cukrzycy u kota. Biedulek Gucio znowu dziaj dostał kłuje :(
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Pt lut 07, 2014 23:32 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

biedna doopka Guciowa :(
ale to dla jego dobra :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie lut 09, 2014 12:03 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Dzisiaj kolejne kłuje ale juz ostatnie Teraz do czawartku podajemy antybiotyk dopaszczowo.

[color=#800000]najważniejsze[/color] Cukier w badaniu 127 na razie akcja insulinowa wstrzymana kolejne badanie w czwartek jak się uda siuśki złapać to jeszcze raz mocz do analizy oddamy. ale badanie z krwi będzie.
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Nie lut 09, 2014 12:14 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 09, 2014 21:44 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Trzymam kciuki za zdrówko Gucia :ok: U mnie też problemy z moczem, zapalenie pęcherza, już po raz drugi... Ech ręce opadają.

Czemu Dropsik wrócił ? Nie wiem za bardzo na jakiej stronie szukać historii jego powrotu :oops:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Pon lut 10, 2014 19:55 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Gucio rano na czczo pomiar glukometrem 127

A co do Dropsika

"Domek był dobry ale Dropsik postanowił że jak będzie nie do zniesienia i w dodatku jak będzie uciekał to może wróci do domu :roll:
Na chwilę obecną ma taką chrypę, że nie miauczy i nie gada tylko skrzypi, więc nieźle musiał dać popalić nowym dużym".

Pani do której trafił Dropsik to zwierzolubny człowiek :1luvu: ma 2 yorki, kotkę małą ( po przejściach wyrwaną od sąsiadów)
rybki i myszki.
Problem stworzył Dropsik poniewaz zaczął uciekać. Wzorował sie na psach jak one wychodza to on też . Dwa razy zwiał a tam drzwi na dwór zazwyczaj otwarte i ruchliwa ulica. Pani poprzedni kot zginął na jej oczach nie zauważył momentu kiedy wyszedł a jak była po drugiej stronie ulicy to kot zaczął biec za nimi......

Na dodatek Dropsik udawał syrenę portową . Po tygodniu wrócił jakby nigdy nic od razu do misek, Baranki strzelił porozglądał sie zaliczył kuwete i rozwalił sie koło córki na kanapie.

Pierwszy dzień Dropsika po powrocie z adopcji
Od razu do michy
Obrazek

a potem
Obrazek
zaległ obok córki
Obrazek, Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto lut 11, 2014 10:55 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Iza_ pisze: Obrazek

bym go wylizała po tych usteczkach :oops: :oops: :oops: :1luvu:
Dobrze,ze miał gdzie wrócić........

Hej Izuś :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Dzielny Gutełek :1luvu: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto lut 11, 2014 10:58 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

nowe fotki

Gucio dobrze się schował w pudełku. Prawda , że go wcale ale to wcale nie widać :mrgreen:
Obrazek

Kubuś
Obrazek Obrazek
Z Dropsikiem
Obrazek

Robiłam wianki jeden walentynkowy drugi już wionenny. Kotki nie pozostawiły mnie samotnie, nieważne jak ale dobrze razem :D
Obrazek, Obrazek, Obrazek

i sam Dropsik

Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto lut 11, 2014 11:03 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

jaka poza Dropsikowa :ryk: :ryk: :ryk:
Słodziaki jedne :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto lut 11, 2014 11:41 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Dropsik Luzak wielkim pysiem:))
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Śro lut 12, 2014 20:40 Re: Mimisia, Gucio Staś i Kubuś

Czyli to nie był ten domek, Dropsik wybrał poprzedni czyli DT. To u mnie tak było z Ravi. Fotki cudne, szczególnie jak cała 4 leży w jednym miejscu :1luvu:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

[poprzednia][następna]