Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... badania krwi s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 14:06 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

estre pisze:Przepraszam, nie mam głowy do tego teraz :(
Prezes znowu miał ślinotok, bez wymiotów co prawda ale jednak.
Do weta nie mogę się dodzwonić :(

ups... Kocie, nie strasz Duzej i cioteczek! Co ci znow jest?!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro maja 26, 2010 14:06 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

A nie masz czegoś u siebie, kiedyś na Tauzenie był wet ?? Przynajmniej awaryjnie ??
Jasmina

Post » Śro maja 26, 2010 14:08 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Jest wet, ale tam nie pójdę, to ten chciał uśpić mi Prezeska dwa lata temu.
Poza tym do obcego nie chcę, ten wie wszystko.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro maja 26, 2010 14:10 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

ojć to kciuki za Prezeska :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro maja 26, 2010 14:15 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

estre pisze:Jest wet, ale tam nie pójdę, to ten chciał uśpić mi Prezeska dwa lata temu.
Poza tym do obcego nie chcę, ten wie wszystko.

jezusmaria, no, szczęścia do wetów to kobita nie ma :roll:
W takim razie spokój, a u Ciebie Prezes po prostu nie rzyga też kłakami, bo u mnie często też tylko płynem - generalnie, przy dwóch długowłosych mam u siebie codziennie jakieś MAŁE RZYGANKO :oops: :oops:
Jasmina

Post » Śro maja 26, 2010 14:20 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

No właśnie on ma głównie ślinotok. Płynie piana z pyszczka ewentualnie potem wymiotuje jedzeniem.
Dzwoniłam do weta, jutro rano mam się pojawić. Postaram się tam być na 9 rano. Jutro już wracam do pracy.
Wet się obawia, że to nerki po prostu...

estre

Post » Śro maja 26, 2010 14:29 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Trzymaj się, mimo wszystko - to może być tylko jakaś pierdoła, póki nie ma pełnej diagnozy :ok: :ok: :ok:
Współczuję, bo ja po krótkich, acz burzliwych przejściach z Doopkiem w młodości ( omal się nie :aniolek: :aniolek: ) do tej pory to pamiętam - a od wielu lat mam (żeby nie wykrakać 8O ) spokój. Łatwe to nie jest, zwłaszcza w kontekście bezsilności, trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .......
Jasmina

Post » Śro maja 26, 2010 14:33 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

ty jestes kocie za mlody, zeby to nerki :evil: nie denerwuj ciotek :evil:

Kociara82

Post » Śro maja 26, 2010 14:34 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Ja naprawdę już mam dość, ile można. Ten kot ma 2,5 roku i on jest wiecznie chory!
Wiecznie!

estre

Post » Śro maja 26, 2010 14:39 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

sama bym miala dosc, wiec sie nie dziwie... Podobno u persow bardzo czesto wysiadaja nerki i uklad moczowy, ale zeby u tak mlopdego kota?! 8O
No i kurna, za co?! Komu sie koteczek tak narazil?! :roll:

Kociara82

Post » Śro maja 26, 2010 14:43 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Może Sz.P. jest po prostu za ŁAGODNA dla Prezesa - trzeba ostro :twisted: :twisted: :twisted:
Zaczynamy od aluzji o CHIŃSKIEJ KNAJPIE, może zrozumie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jasmina

Post » Śro maja 26, 2010 14:45 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

albo z przerazenia na mysl, ze moglby skonczyc jako jedzenie, dostanie zawalu 8O

Kociara82

Post » Śro maja 26, 2010 14:48 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Zachodzę w głowę co mógł zjeść. Bo tak też jest przy zatruciu. Ale kurde nic nie mógł.
Takie aluzje to ja już od dawna mówię, ale nie działają ;)

Wnerwiona jestem.
Dobrze, że mi się sernik piecze, zaraz się najem to może mi przejdzie.

estre

Post » Śro maja 26, 2010 14:55 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Kociara82 pisze:..... dostanie zawalu 8O

..ale wtedy przynajmniej mamy rozpoznanie i wiemy na co zszedł :aniolek:

estre pisze:zaraz się najem to może mi przejdzie.

...proste środki są zawsze najskuteczniejsze - SMACZNEGO :ok:

:kotek: :kotek: :kotek:
Jasmina

Post » Śro maja 26, 2010 15:01 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... konsultacja s.72

Estre, jesli moge jakos dodac otuchy to moje wychuchane dwa koty (w tym jeden to rasowy bengal) tez odkad je mam ciagle cos maja. Mamy stala karte u specjalisty internisty kociego i niestety czasem dlugo jest spokoj, a czasem mail raz w tygodniu.
Lokus bengal mial: problemy skorne i jelitowe (alergia + rzesistek)+ obecnie: cos z nerkami-ktore teraz sa pod ochrona-wyniki sa w gornej granicy normy i co jakis czas kontrolujemy-kot ma tylko 2,5 roku! Obecnie odpukac jest ok.
Zoya-krowka dachowiec-miala: problemy jelitowe (alergia + rzesistek)+co jakis czas idiopatyczne zapalenie pecherza-wiek:2 lata

A jakby tego bylo malo co jaki czas (ok. raz na miesiac zwracaja-Zoya glownie same kule wlosowe, a Loki jedzenie). Czytalam, ze kule nawet jesli ich nie ma w wymiotach to moga powodowac podraznienie zoladka/jelit i mimo iz przechodza dalej to podrazniaja go na tyle, ze kot zwraca posilek. U Lokiego nigdy nie byl oto zwiazane z nerkami-bo mial caly czas wyniki na granicy normy kreatynine, a mocznik w normie-wiec to nie byly wymioty od nerek. Poza tym apetyt i sampoczucie ok, wiec to na pewno wlosy. Tym bardziej ze mial robione pelne badania na wirusy, trzustke i wszelkie inne...
Wspominalas, ze u Prezesa byla kreatynina podwyzszona-wiec bym to powtorzyla, aby wykluczyc, ze to od tego. A apetyt ma i jak ogolne sampoczucie?

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

[poprzednia][następna]