Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 18, 2011 12:04 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Znowu zacytuję :-) :-) :-)
JoasiaS pisze:Wszystkich niecierpliwych informuję, że książka czeka jeszcze tylko na przycięcie jednego boczku i najprawdopodobniej dziś pojedzie kurierem do Caty :wink:

Obrazek

:ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt mar 18, 2011 12:10 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Wygląda imponująco :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt mar 18, 2011 12:11 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

i oczywiscie melduje sie :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Pt mar 18, 2011 12:22 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Witaj ogoniu :-) To ja dodam, że ogonia jest moją sąsiadką z osiedla i ma dwa cudne koty (może da się uprosić i wstawi ich zdjęcia). Poznałyśmy się na spotkaniu z okazji dnia kota we Wrocławiu ale już wcześniej ogonia rozpoznała po zdjęciach balkonu że jesteśmy sąsiadkami :-)

Nie sądziłam że tak szybko książka już będzie. Dopiero w tym tygodniu dosłałam JoasiS okładkę a tu już gotowe książki :-)

A ja jestem chora. Dobrze że mam trzy dni wolnego. Tylko czemu muszę się od razu źle czuć :evil:

ewung

Post » Pt mar 18, 2011 12:38 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

ewung pisze:Nie sądziłam że tak szybko książka już będzie. Dopiero w tym tygodniu dosłałam JoasiS okładkę a tu już gotowe książki :-)

No przecie Ci mówiłam, że nie lubię roboty na wariackich papierach i wolę ją wykonać przed terminem, jeżeli tylko jest taka możliwość :wink: .
Druk cyfrowy pozwala na szybkie terminy realizacji :)
Już czekamy na kuriera:
Obrazek

:ok:

Wracaj do zdrówka, ewung :ok:
Głaski dla kotów :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt mar 18, 2011 12:42 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

sasiadka troche mamon :oops: :oops: ale moze na wiosne jej sie poprawi :wink:

Zdrówka Zdrówka Ewus :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Pt mar 18, 2011 13:01 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Oj niedobrze, zdrówka życzę :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie mar 20, 2011 10:34 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Dziś już wreszcie poczułam się trochę lepiej. Wczoraj czułam się paskudnie - bardzo chora. Na szczęście chyba będzie już coraz lepiej. Oczywiście nie zrobiłam tego co sobie zaplanowałam na ten weekend. Ale wczoraj nie miałam siły. Dziś trochę nadgonię a jutro znowu do pracy.

ewung

Post » Nie mar 20, 2011 10:59 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Zdrowiej Ewung!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie mar 20, 2011 11:32 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

ewung pisze:Pozwolę sobie zacytować:

JoasiaS pisze:Za zgodą Caty prezentuję pierwszą i ostatnią stronę okładki opowieści o sympatycznych szczurkach :D

Obrazek

Obrazek

W naszej drukarni wykonaliśmy skład tej książki i dosłownie za moment rozpoczniemy druk :ok:

Spędziłam z tą uroczą książeczką pół ubiegłej niedzieli, by przy okazji lektury poszukać jeszcze ewentualnych literówek :wink:
Cudnie się to czyta! Teoretycznie to książka dla dzieci, ale zapewniam Was, że czytający dzieciakom dorosły również się nią zachwyci :D .
Gorąco zachęcam do kupna :ok:

Okładka i rysunki w środku są mojego autorstwa. A o szczegółach można poczytać w tym wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=120586&start=360
Planujemy w kwietniu imprezę promocyjną we Wrocławiu - oczywiście jak będą znane szczegóły to będę Was zapraszać :-)

:1luvu:
Ewung, ale na Kociej Skarbonce czy wątku spotkaniowym tez daj znać o spotkaniu.
Mam nadzieje, że spotkanie bedzie sobota lub niedziela, bo w kwietniu na "zielona szkołę" jadę, a bardzo chciałabym przyjść.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie mar 20, 2011 12:15 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Oczywiście że dam znać. Planujemy je na 16 kwietnia. Jak tylko będzie przyklepane na 100% napiszę bo mam nadzieję że będzie nas sporo na spotkaniu :-)

ewung

Post » Nie mar 20, 2011 12:18 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

:ok: , bo ja 15 wracam
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie mar 20, 2011 16:38 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Czas na relaks :-)
To już ostatni odcinek naszej zabawy. Temat zadała amyszka i to na jej blogu będą wszystkie prace do obejrzenia. Moje koty relaksują się tak:

Obrazek

ewung

Post » Wto mar 22, 2011 10:28 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

:)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt mar 25, 2011 11:36 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Jej wiosna się zaczęła już oficjalnie a ja nie mam weny do pisania na forum. Od trzech tygodni męczy mnie przeziębienie. Zaczynam być tym już zmęczona. A jednocześnie nie bardzo jest z czym iść do lekarza bo to tylko katar i lekkie zapalenie gardła. Tylko tak jakoś długo się ciągnie. Tylko chyba trochę energii mam przez to mniej.

U kotów wszystko dobrze. Coraz więcej mogą siedzieć na balkonie więc zadowolone. Ja zresztą też lubię jak można balkon otworzyć i poczuć powiew wiosny. Tylko Bazyl czasem przegina bo on by chciał żeby balkon był otwarty 24 godziny na dobę jak latem. I to wcale nie dlatego że chce na nim cały czas siedzieć - on po prostu chce mieć taką możliwość :-)
Ma też nowy zwyczaj. Jak Karol położy się wcześniej do łóżka to Bazyl przychodzi i kładzie się w poprzek zajmując moje miejsce. I ja się tak jakoś wpasowuję w pozostawione mi miejsce, przykrywam skrawkiem kołdry i miziamy kotka :-)

Karol pojechał dziś do Kołobrzegu rozliczyć się ze swoją firmą. Mam nadzieję że jakoś ładnie się to wszystko zakończy. W poniedziałek startuje z nową pracą. Bardzo się cieszę. Trochę to wszystko trwało ale najważniejsze, że się udało bo dostać się do nich to nie takie proste. Do wypłaty jest pakiet medyczny (co mnie bardzo ucieszyło) i zwracają kasę za sport (do jakiejś tam kwoty rocznie). Do tego przejrzysta polityka płacowa. Wiesz za co pracujesz, czego się spodziewać. Do tego to co wydaje mi się ważne dla Karola - masz wprawdzie przepracować określoną ilość godzina w tygodniu ale sam planujesz swój dzień i godziny pracy.
Ponoć przychylnie patrzą na podnoszenie kwalifikacji a Karolowi marzą się studia bo jednak do rozwoju zawodowego wyższe wykształcenie techniczne jest potrzebne. Mam nadzieję że będzie mógł niedługo wystartować z nauką.

Teraz jeszcze ja muszę złapać fajną pracę. Na razie odebrałam wczoraj książkę Caty. Dziwne uczucie patrzeć na swoje rysunki. Ale sprawiło mi to wielką frajdę :-)

ewung

[poprzednia][następna]