Oktuś i Hania

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 4:52 Re: Oktuś i Hania

Obrazek
Buziaki dla Haneczki :1luvu: i Oktusia :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro lip 28, 2010 7:26 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:sorry Aguś żem taka upier... :oops: ale to z obawy o kotunie, ich bezpieczeństwo :roll:
jak juz z pomocą Haneczki (i Oktusia) poukładacie wszystko na swoim miejscu to wstawcie parę zdjątek na nowych śmieciach
no i za zdjęciami futerek sie stęskniłam, dobrze chociaż, że masz je w podpisie :wink:

Nie jestes upierdliwa Marysiu :) siatka na balkon prawie kupiona prawie bo na dole juz mamy tzn tam gdzie sa takie szczebelki :) do gory nie mamy musimy sie wybrac do jakiegos wiekszego sklepu bo w tym naszym ogrodniczym marcin kupil tylko taka wąską :( nie bylo szerokich( swoja droga do najtańszych nie należała :roll: )
zanim my sie tu urzadzimy to minie troche czasu :(
duzo pracy przed nami bo niby mieszkanie po remoncie ale nawet mi sie nie chce mówic jaką " fuszerkę" odwalili :(
wiekszość trzeba poprawiać.np zlew ma 80cm potem piecyk gazowy na sztywnych rurkach ktory nie w gruszke ni w pietruszke stoi ( między zlewem a piecem 15cm :) ) wiec trzeba bylo przerabiac :) gazownik musiał przyjść i zrobil teraz mamy na takim weżu do gazy ze piecyk moge przekladac z miejsca w miejsce :)
wode zrobili tak nisko nad zlewem ze nawet kubka sie nie da umys :) ale to i tak bedziemy przerabiac ...............no i tak duzo duzo opowiadania.Marcin wczoraj montowal dopływ pod umywalka to oczywiście nasza p.INZYNIER Hania pomagala :) koty czuja sie dobrze tylko jakoś bardzo duzo jedza :mrgreen: nie wiem czym to spowodowane jest ale serio jedza wiecej :)
netu w domu nadal nie mam bo byli panowie z firmy internetowej ( juz 2 raz ) i znowu nie podlaczyli :( tzn podlaczyli ale nie dziala :)
zdjecia porobie :)
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Śro lip 28, 2010 8:02 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:
mar9 pisze:sorry Aguś żem taka upier... :oops: ale to z obawy o kotunie, ich bezpieczeństwo :roll:
jak juz z pomocą Haneczki (i Oktusia) poukładacie wszystko na swoim miejscu to wstawcie parę zdjątek na nowych śmieciach
no i za zdjęciami futerek sie stęskniłam, dobrze chociaż, że masz je w podpisie :wink:

Nie jestes upierdliwa Marysiu :) siatka na balkon prawie kupiona prawie bo na dole juz mamy tzn tam gdzie sa takie szczebelki :) do gory nie mamy musimy sie wybrac do jakiegos wiekszego sklepu bo w tym naszym ogrodniczym marcin kupil tylko taka wąską :( nie bylo szerokich( swoja droga do najtańszych nie należała :roll: )
zanim my sie tu urzadzimy to minie troche czasu :(
duzo pracy przed nami bo niby mieszkanie po remoncie ale nawet mi sie nie chce mówic jaką " fuszerkę" odwalili :(
wiekszość trzeba poprawiać.np zlew ma 80cm potem piecyk gazowy na sztywnych rurkach ktory nie w gruszke ni w pietruszke stoi ( między zlewem a piecem 15cm :) ) wiec trzeba bylo przerabiac :) gazownik musiał przyjść i zrobil teraz mamy na takim weżu do gazy ze piecyk moge przekladac z miejsca w miejsce :)
wode zrobili tak nisko nad zlewem ze nawet kubka sie nie da umys :) ale to i tak bedziemy przerabiac ...............no i tak duzo duzo opowiadania.Marcin wczoraj montowal dopływ pod umywalka to oczywiście nasza p.INZYNIER Hania pomagala :) koty czuja sie dobrze tylko jakoś bardzo duzo jedza :mrgreen: nie wiem czym to spowodowane jest ale serio jedza wiecej :)
netu w domu nadal nie mam bo byli panowie z firmy internetowej ( juz 2 raz ) i znowu nie podlaczyli :( tzn podlaczyli ale nie dziala :)
zdjecia porobie :)

a "fachowcach" też bym mogła co-nieco powiedzieć :evil: ale to byłyby słowa niecenzuralne :wink:
dobrze, że Marcin potrafi zrobić takie męsko-domowe rzeczy bo jakbyś miała za wszystko płacić to 8O
no i dobrze, że ma takiego pomocnika :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
:ok: za dokończenie remontu, na zdjęcia poczekamy :D a póki co to buziaczki dla dueciku ślemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 28, 2010 13:58 Re: Oktuś i Hania

witam czrnych i białych
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Czw lip 29, 2010 5:14 Re: Oktuś i Hania

Obrazek
Buziaki dla Haneczki :1luvu: i Oktusia :1luvu:
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Czw lip 29, 2010 6:05 Re: Oktuś i Hania

mamy internet w domu :)

zewiesilismy w koncu meble kuchenne :) oktu ś wchodził do szafeczek podczas wieszania :) Hania sprawdzała czy prosto.
Kuchnie i tak bedziemy przerabiac ale stwierdzilismy ze na razie tak ja powiesimy i zrobimy wszystko inne i przerobimy kuchnie na koncu :)
koty siedza na oknie jak co rano i spogladaja nadal z niedowierzeniem w dół ( okno zamkniete )
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Czw lip 29, 2010 6:19 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:mamy internet w domu :)

zewiesilismy w koncu meble kuchenne :) oktu ś wchodził do szafeczek podczas wieszania :) Hania sprawdzała czy prosto.
Kuchnie i tak bedziemy przerabiac ale stwierdzilismy ze na razie tak ja powiesimy i zrobimy wszystko inne i przerobimy kuchnie na koncu :)
koty siedza na oknie jak co rano i spogladaja nadal z niedowierzeniem w dół ( okno zamkniete )

pewnie się zastanawiają czemu ta ziemia tak daleko :wink: (a które to piętro bo zapomniałam? :oops: )
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lip 29, 2010 9:40 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:
agakow82 pisze:mamy internet w domu :)

pewnie się zastanawiają czemu ta ziemia tak daleko :wink: (a które to piętro bo zapomniałam? :oops: )

4 pietro .Wygladaja tak jakby sie zastanawiały dlaczego ziemia tak daleko :)
Ostatnio edytowano Czw lip 29, 2010 9:42 przez agakow82, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Czw lip 29, 2010 9:41 Re: Oktuś i Hania

w ogóle tak dziwnie troszke teraz mamy.Musimy cała nasza czwórką nauczyc sie gdzie co stoi :) koty musze obcykac gdzie mozna sie schować :) oczywiście w kuchni juz wszystko wiedza gdzie co stoi i pomagaja :)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Czw lip 29, 2010 12:48 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:w ogóle tak dziwnie troszke teraz mamy.Musimy cała nasza czwórką nauczyc sie gdzie co stoi :) koty musze obcykac gdzie mozna sie schować :) oczywiście w kuchni juz wszystko wiedza gdzie co stoi i pomagaja :)

cuś mi sie zdo, że duecik szybko obcyka, gdzie co jest i gdzie mozna znaleźć odpowiednie miejsca (dla kotów oczywiście) :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lip 29, 2010 14:52 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:w ogóle tak dziwnie troszke teraz mamy.Musimy cała nasza czwórką nauczyc sie gdzie co stoi :) koty musze obcykac gdzie mozna sie schować :) oczywiście w kuchni juz wszystko wiedza gdzie co stoi i pomagaja :)

Jak pomagały rozpakować kuchenne rzeczy :roll: to czemu miałyby nie wiedzieć :mrgreen: Ciekawa jestem kto ugotował pierwszy obiad :?:

bozena640

Post » Czw lip 29, 2010 18:24 Re: Oktuś i Hania

bozena640 pisze:

Jak pomagały rozpakować kuchenne rzeczy :roll: to czemu miałyby nie wiedzieć :mrgreen: Ciekawa jestem kto ugotował pierwszy obiad :?:

jak to kto ciociu ? oczywiście że ja
Hania
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Czw lip 29, 2010 18:37 Re: Oktuś i Hania

przeprowadziliśmy się ............ niby fajnie tylko że wysoko i nikt mi juz rano nie mówi dzień dobry :(
dzisiaj duża otworzyła przed nami nowe drzwi :) jak sie okazało to balkon.ale możemy byc na nim tylko jak duza tam jest bo mamy siateczkę na dole a duza twierdzi że musimy miec jeszcze siateczka na gorze zeby nie wypaść .........ach ta duza
mamy sąsiadów jeden jest baaaardzo gruby biało czarny fajny jest a drugi szaro bury troszke chudszy :) mieszkaja pietro niżej i po ukosie wiec widzimy sie na balkonie :)
Duza porobila zdjecia ale nie wie gdzie ma kabel do aparatu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
troche jeszcze mamy bałagan ale pomagamy duzym jak sie tylko da :)
kuwetke mamy w przedpokoju :( nie podoba nam sie to ale do wc nie umiemy wejsc bo drzwi sie łapką nie da otworzyc :( ale duzy powiedzial ze cos wykombinuje zebysmy mogli wchodzic bez ich pomocy :)
ogólnie nam sie podoba ..... mamy nowe skrytki o ktorych duza jeszcze nie wie :mrgreen:
Hania i Oktus
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Czw lip 29, 2010 18:46 Re: Oktuś i Hania

Oktus znalazł kabelek i możemy się wam pokazac :)
To ja przed pierwszym wyjsciem na balkon
Obrazek
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Czw lip 29, 2010 18:47 Re: Oktuś i Hania

na balkoniku :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek