Bazyli & Mila watek absolutnie optymistyczny 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2013 21:22 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Bazyli tak opierajac sie na oku (weterynarza w schrnisku) powinien miec ok 8 lub 9 lat Milka jest o rok mlodsza.

Tak poduszeczki ma cudne i jest polidaktylka

Obrazek

Zimy tutaj potrafia byc naprawde ostre ale w tym roku jakos pozno bo dopiero w zeszlym tygodniu zaczelo nas zamrazac choc sniegu prawie nie ma. Najgorsze sa polnocne silne wiatry a odczuwalnosc zimna tak jak dzisiaj dzieki nim jest ok -16 a potrafi byc jeszcze zimniej. Nie wazne jak bys sie zabudowal to wiatrzysko i tak znajdzie droge zeby ci dokuczyc :twisted:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Sob sty 26, 2013 13:36 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Bazylek :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudny chłopak
Milunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie lut 24, 2013 14:27 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

dzieki :D ale nie mow tego za glosno :D

Zastanawiam sie jak sobie radza kociarze ktorzy maja wiecej niz dwa koty. Ja mam problem jak glaszcze jednego to drugi nie spuszcza z nas wzroku i nie jest to mile spojrzenie, a jak glaszcze drugiego to pierwszy zabija wzrokiem. Dwoch w jednym czasie nie da sie glaskac bo moje rece musialyby miec z 5 m dlugosci.

Obrazek

Obrazek

Bylam w sklepie kupic zwirek i zobaczylam taki kawalek tekturki do drapania, wyglada jak sklejone arkusze tektury falistej. Z drapaniem mebli raczej nie ma problemu koty zazwyczaj trzymaja fason i drapia przeznaczony do tego drapak ale kiedys ktos powiedzial mi ze jego koty to uwielbiaja wiec postanowilam sprobowac. No i jest szalenstwo szczegolnie Milka ciagle na tej tekturce urzeduje a nawet spi, zreszta oba nawzajem sie przeganiaja jak uznaja ze ten drugi juz za dlugo okupuje to miejsce, lubia tez ja drapac i podgryzac a ze jest twarda nie udaje im sie na szczescie odgryzac kawalkow wiec jest bezpiecznie. Ja wciaz sie nie moge nadziwic ze takie zwykle cos a tyle radochy 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wlasciwie z Milka to nie ma problem ona potrafi sie bawic wszystkim ale Bazyli to juz wyzwanie jedyne co go na 100% ruszy z fotela to grzechot jego miski a i jeszcze odglos zdejmowanego z polka transportera, wtedy rudy z predkoscia swiatla zakopuje sie pod koldra, kappa i poduszkami lozka az sie boje ze kiedys wykopie dol w samym lozku.
Macie moze takiego lenia w domu moze cos u was skutkuje i jest w stanie ruszyc go z miejsca boz mi przeciez zaniku miesni dostanie :twisted:

muac

Post » Nie lut 24, 2013 17:59 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Piękne fotki Małgosiu :D

Ja jak na razie nie mam problemu z drapaniem kotka, bo mam tylko jednego, więc obie moje ręce są tylko dla niego. Cały czas nie mogę dojrzeć, do wzięcia drugiego :? .

A ta tekturka to świetna rzecz, nie widziałam czegoś takiego u nas. A Ty kupiłaś ją w sklepie zoologicznym, czy jakimś budowlanym ?? :roll:
Ja mam problem z drapaniem foteli i kanapy przez Marcela, ma drapak, ale woli meble :evil:

Głaski i buziaki dla Bazylka i Milki :1luvu: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lut 24, 2013 18:17 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ota/289766 chyba znalazłam coś podobnego, bo również z tektury falistej :D :ok:

kwinta

Post » Nie lut 24, 2013 18:18 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Kupilam w sklepie dla zwierzat, bylo tylko jedno i wygladalo mniej wiecej tak

http://www.amazon.com/Catit-Scratcher-w ... s+for+cats

moje bylo duzo tansze cos ok 2 dolarow za sztuke, zas moja znajoma ma cos takiego i koty to uwielbiaja

http://www.amazon.com/Omega-Paw-Ripple- ... s+for+cats

Jest bardzo duzo roznych rodzajow i po tym jak koty kochaja pudelka mozna sie spodziewac ze bedzie im to odpowiadac, ja planuje jeszcze cos dokupic bo to rusza rowniez Bazylego, no ile mozna spac.
Jest to z tektury makulaturowej wiec nie jest drogie.
Ostatnio edytowano Nie lut 24, 2013 18:48 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Nie lut 24, 2013 18:24 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

A co myślisz o tej myszy i jerzyku ? Będzie zabawa i drapanko ?
Chyba kupię :D

kwinta

Post » Nie lut 24, 2013 18:44 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Wyglada fajnie tylko to zalezy od kota, moje np Bazyli lubi takie wieksze pileczki wielkosci tenisowych Milka bardziej male myszki a juz oba uwielbiaja takie myszki ktore moja znajoma robi na szydelku i sprzedaje jako cegielki na schronisko z ktorego mam moje oba koty. Zniszczyly juz kilka kompletnie wiec wciaz zamawiam nowe :D Jak widac ta ponizej jest juz tez mocno sfatygowana a maja ja moze ze dwa tygodnie :twisted:

Obrazek

Inne zabawki poprostu leza i brak jakiegokolwiek zainteresowania wiec od czasu do czasu pakuje je i oddaje schronisku. Oba tez lubia bardzo pudelka wiec te tekturke kupilam z nadzieja ze sie tym zainteresuja no i przeszlo to moje oczekiwania
Ostatnio edytowano Pon lut 25, 2013 0:39 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Pon lut 25, 2013 22:29 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Ja mam takiego nieruchawca, książę Protazy głównie śpi. Ja tam się o jego mięśnie jakoś nie martwię. Skoro on się nie martwi...?
Szysza też zimuje jak niedźwiedź. Tylko się przenosi z podgrzewanej podłogi do ulubionego pudełka na komodzie. Protazy nawet się nie przenosi, po prostu okupuje nasze łoże.
Koty same wiedzą, co dla nich dobre, moja droga i tak z nimi nie wygrasz. :twisted:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lut 28, 2013 2:58 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

amen :D
ale czasami tak jakos korci sprobowac :roll:

muac

Post » Nie mar 10, 2013 12:31 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Temperatura zjechala do zera wiec wszyscy poczuli wiosne :D ale bardziej wirtualnie bo tutaj jezeli juz przyjdzie to za jakies dwa miesiace. Nic to udajemy ze wierzymy ze to juz koniec zimy, nawet koty ktore wlaczyly swoj okienny telewizor. Co prawda jeszcze aktorzy wiewiorki i ptaki nie za bardzo sie obudzily ale mozna sprawdzic a nuz. Jeszcze troche i pojawia sie malenkie wiewioreczki z ich szalonymi gonitwami. Sama to lubie bardzo szczegolnie jak nie ma lisci a potem jeszcze wejdzie nowa nocna ramowka bardzo interaktywna bo do naszej szyby w nocy zaczna przylatywac cmy i inne nocne stworki ktore koniecznie trzeba pacac. No wiec czekamy i czekamy i czekamy

Obrazek

Obrazek

muac

Post » Pon mar 11, 2013 22:53 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Razem się nie mieszczą, nie?
Musisz chyba coś szerszego koteckom sprawić. Lożę szyderców, czy coś. :D

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto mar 19, 2013 1:50 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

szydercow :D toz to dwie najwieksze na swiecie kocie pierdoly :D

Kacik drapany sie rozrasta dokupilam jeszcze jedno pudelko drapak i cieszy sie wielkim powodzeniem rowniez jako lozko. Drapia teraz z takim zapalem te tektury ze az milo patrzec

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mialam ciekawa rozmowe w sklepie dla zwierzat. Oni tam za kazdy zakup jakies punkty dopisuja ale jakos od roku w zwiazku z tym nic mi sie nie wydarzylo. Zreszta ja jakos o tym nie pamietam ale pani sprzedajaca poinformowala mnie ze MUSZE kupowac karme jednej firmy a nie rozne jak chce cos uzbierac. Moje koty nie sa wybredne (nie lubia tylko wszelkich karm z dodatkami typu sledz czy krewetki) wiec od czasu do czasu zmieniam im karme ale zawsze sa to karmy dobre jakosciowo. Kiedys wet mi powiedzial ze warto to robic od czasu do czasu zeby miec pewnosc ze dostaja wszystko co im potrzebne, oczywiscie dopoki nie potrzebuja karm specjalistycznych. Glownie kupuje te bezzbozowe dwoch, trzech firm. Na co pani poinformowala mnie dosyc wladczym tonem ze ta regula dotyczy tylko karm mokrych a sucha powinna byc zawsze ta sama. Kiedy spytalam dlaczego (jak najzupelniej powaznie) pani juz tego nie potrafila mi wyjasnic. No wiec jak to jest robie blad w karmieniu czy pani ma uklad z producentami?

muac

Post » Sob mar 30, 2013 1:20 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Obrazek

Smacznego, zdrowego i wiosennego (polecam nie wygladanie przez okno) odpoczynku oraz usmiechu

https://www.youtube.com/watch?v=2kl8lcN400o

muac

Post » Sob mar 30, 2013 9:18 Re: Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny czesc II

Obrazek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

[poprzednia][następna]