Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 10, 2012 20:48 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Raz w życiu chciałam się nawalić. Dla mnie jedno całe piwo, jest środkiem wystarczającym. :oops:
Nawalę się, będzie mi wszystko jedno - tak sobie myślałam.
Rzecz działa się u południowych sąsiadów, ich gatunków nie znam, bo i smakosz ze mnie żaden. Poszłam na stację, kupiłam, wypiłam, czekam na znieczulenie, a tu nic! :roll: Kupiłam sobie piwo bezalkoholowe.
Tak więc nawet jak jest czym, to jeszcze trzeba umieć! :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt lut 10, 2012 21:10 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

bo pić to trzeba umić :wink: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pt lut 10, 2012 21:40 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Asiu, to Wy już wracacie do Łodzi?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 11, 2012 10:34 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

wracamy do domu we wtorek - będziemy 10 dni w Jastrzębiej
a dzisiaj znowu ma być siarczysty mróz w nocy... ehhhh... dobrze, że hotelowy kocio, już ma stałą miejscówkę na ręczniku przy wejściu i nikt go nie przegania... :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob lut 11, 2012 13:14 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:wracamy do domu we wtorek - będziemy 10 dni w Jastrzębiej
a dzisiaj znowu ma być siarczysty mróz w nocy... ehhhh... dobrze, że hotelowy kocio, już ma stałą miejscówkę na ręczniku przy wejściu i nikt go nie przegania... :ok:

Czyli nie ma innego schronienia, na pewno jest przeganiany z kotłowni lub gospodarczego pomieszczenia
i jest szczęśliwy z Twojego ręcznika. :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob lut 11, 2012 13:23 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

ręcznik to już nie moja zasługa
ja mu położyłam kawałek poszwy z wkładką gazetową, ale ktoś mu zmienił na biały, hotelowy ręczniczek :mrgreen: może komuś się kolorowa poszwa źle komponowała z hotelowym wystrojem. myślę, że go nikt nie przegania z innych miejsc, tylko jemu dobrze tu gdzie siedzi, bo w doopkę już nie ziębi, a ma ciągłe towarzystwo w postaci ludzi wchodzących i wychodzących. zawsze się ktoś znajdzie, kto pogłaszcze :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob lut 11, 2012 20:23 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Asia, a nie znalazłabyś tam gdzieś kawałka styropianu pod ten ręczniczek? Może w jedynym sklepie zapytaj, albo w knajpie?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob lut 11, 2012 20:44 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

andorka pisze:Asia, a nie znalazłabyś tam gdzieś kawałka styropianu pod ten ręczniczek? Może w jedynym sklepie zapytaj, albo w knajpie?

he he he... :mrgreen:
my mu podłożyliśmy gazetę, a ktoś inny już wpadł na pomysł ze styropianem i podłożył pod ten ręcznik :ok:
rozmawiałam dzisiaj z panią z obsługi hotelu na temat kociastego.
kotów jest na terenie hotelu więcej - ile, nie wiadomo.
podobno mają możliwość chowania się w zakamarkach na terenie hotelu i są dokarmiane - co po tym jednym akurat dobrze widać. pani się wyraziła, że "koty naprawdę nie mają źle" :roll: i jest zdziwiona, że ten jeden siedzi przy wejściu do hotelu... mnie to w ogóle nie dziwi, bo kot cfana bestia jest i wie, gdzie znajdzie towarzystwo gotowe się nim zainteresować i pomyziać... :ok:
a ten styropian podłożyła podobno jakaś pani-gość hotelu, która ich postraszyła, że mają o kota dbać, bo na nich gdzieś tam doniesie :wink: dyrekcja jest generalnie "przeciw" temu inwentarzowi, ale w tym przypadku chyba odpuściła.

a my "urlopujemy" :mrgreen:
dzisiaj cały dzień prószył śnieg, więc jak poszliśmy na spacer, to mieliśmy wrażenie, że jesteśmy w górach :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lut 13, 2012 18:58 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Kiedy wracacie do domu? Już nie mogę się doczekać wieści co tam u kociarni :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon lut 13, 2012 21:28 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

wracamy już jutro :( i :D
trochę mi żal i trochę się cieszę.
żal, bo przyjechali teraz fajni ludzi z dzieciakami, z którymi się nasz Oli bawi... i podrywa mamuśki :wink: to znaczy wcześniej też były sympatyczne dzieciaki, z którymi Oli urzędował, ale rodzice jacyś tacy mniej rozmowni byli...
a cieszę, bo... stęskniłam się za kotami :D
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lut 13, 2012 21:35 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

a co do wieści o kociastych, to Rudolfo podobno, jak przyjeżdżają rodzice, to łazi krok w krok za mamą i się domaga jedzenia i myziania :lol:
Szejna-dama, w ogóle nie zaszczyca ich swoją obecnością, bo śpi pod kołdrą :roll:
Shilla, wyłazi z kryjówki, siedzi na górze schodów i z tego miejsca ogląda TV :wink:
a James... hmmm o nim mama nic mi nie mówiła - znaczy się standard. Przyjaciel każdego gościa w domu :mrgreen:
chociaż moim zdaniem, to James mocno przeżywa rozstania ze mną, i w ogóle jakieś zdarzenia życiowe. jak byłam w ciąży i wylądowałam w szpitalu, to James leżał na szafce w przedpokoju i czekał na mnie. jak odeszła Amberka, to też przeżywał, bo bardzo się myział, przytulał, spał noc w noc ze mną... niby luzak, ale taki wrażliwy :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lut 13, 2012 22:09 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Zwykle tak jest, że jak trzeba wyjeżdżać, to robi się najfajniej.

Ale za to już jutro zobaczysz swoje kociarstwo :D wyprzytulasz, wytarmosisz różnokolorowe futra i od razu poczujesz się dobrze :D

Ja zawsze bardzo lubię wracać do domu :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon lut 13, 2012 22:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

zuzia96 pisze:Zwykle tak jest, że jak trzeba wyjeżdżać, to robi się najfajniej.

Ale za to już jutro zobaczysz swoje kociarstwo :D wyprzytulasz, wytarmosisz różnokolorowe futra i od razu poczujesz się dobrze :D

Ja zawsze bardzo lubię wracać do domu :wink:

noooooo... a ile będzie mruczanek :kotek:
we wszystkich możliwych tonacjach - burych, niebieskich, rudych... no i może szylkretowych, ale w to szczerze mówiąc bardzo wątpię :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lut 13, 2012 22:35 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:
noooooo... a ile będzie mruczanek :kotek:
we wszystkich możliwych tonacjach - burych, niebieskich, rudych... no i może szylkretowych, ale w to szczerze mówiąc bardzo wątpię :wink:

będzie, będzie :D szylkretowa mruczanka też będzie, zobaczysz :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto lut 14, 2012 7:36 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]