Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK 88!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 29, 2016 7:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:Wołowinkę możesz usmażyć/udusić na patelni, albo upiec. Spagetti z sosem wołowo-szpinakowym, domowy hamburger z kotletem wołowym i warzywami, chińszczyzna z ryżem i wołowiną...
Lubię wołowinę. Ale rzadko jadam, bo nie przynoszę wołowego do domu (boję się że pannice podkradną, a one uczulone).

Ja znów nie lubie smaku wołowiny , nie lubię tego wchodzącego w zeby mięsa.

Kaczka? Albo gęś?
Wbrew pozorom to też czerwone mięso.

Ale za słodkie w smaku i za tłuste . U mnie w domu się nigdy tego nie jadało bo nikt nie lubi. Raz spróbowałam , nie podeszło i nie jadam.

Spróbuj piersi kaczki marynowanej w posiekanych listkach mięty, do tego sól i pieprz. Nadmiar skóry można odciąć.

Spokojnego dnia i oby szybko zleciało :ok: :ok:

U nas są filety z kaczki ale drogie to to jak jasny gwint. 29,99 zł kg. 8O
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 29, 2016 7:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Ajaaa pisze:Ewuś,

Z racji mojego rzadkiego bywania na forum i niewiadomej kiedy będę (mam siostrzeńca z żoną i dzieckiem od 3. tygodni na metrażu i jest ogólnie tak sobie),
życzę Ci wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok - zdrowia, spełnienia marzeń, odpoczynku, optymizmu, przyjaciół na zawsze, doświadczania serdeczności od innych w każdym geście i czynie, błogich chwil, rewitalizującej kuracji pijawkami, pogody ducha i zdrowia u Rodziców, apetytu i dobrego nastroju u Kotków :)
Bądź szczęśliwa i spełniona!

Serdecznie pozdrawiam.

Bardzo dziękuję za życzenia i tobie też życzę wszystkiego najlepszego na nowy rok. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 29, 2016 7:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Nie ma co idę dziewczynkom śniadanie dać bo biedna Pola suche resztki wyjada z wczoraj, sama zjem i pod prysznic a potem pralkę wstawię.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 29, 2016 7:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Ewa L. pisze:Nie ma co idę dziewczynkom śniadanie dać bo biedna Pola suche resztki wyjada z wczoraj, sama zjem i pod prysznic a potem pralkę wstawię.

O mam taki sam, dokładnie, plan na chwile obecna!

Smacznego!
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw gru 29, 2016 7:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Ewciu, ranny ptaszku, już się wyspałaś? 8O

PS. Dietetyk to naprawdę dobry pomysł.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw gru 29, 2016 7:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Bloga cisza... spokój w bloku.
Dziecko płacze tak, jakby płakało u mnie w mieszkaniu.
Nagle krzyk matki "codziennie k****to samo, zamknij sie w końcu" a dziecko jeszcze bardziej płacze.

Ile ja bym dała zeby mi dziecko płakało. Ludzie nie doceniają wielu prostych rzeczy.
Obrazek

Moli25

Post » Czw gru 29, 2016 7:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Moli25 pisze:Dziecko płacze tak, jakby płakało u mnie w mieszkaniu.
Nagle krzyk matki "codziennie k****to samo, zamknij sie w końcu" a dziecko jeszcze bardziej płacze.

Może ta kobieta ma depresję, ale obstawiam prymitywizm. Biedny dzieciak.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 29, 2016 7:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

MalgWroclaw pisze:
Moli25 pisze:Dziecko płacze tak, jakby płakało u mnie w mieszkaniu.

Może ta kobieta ma depresję, ale obstawiam prymitywizm. Biedny dzieciak.

Nie. To patologia
Obrazek

Moli25

Post » Czw gru 29, 2016 8:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Moli25 pisze:Bloga cisza... spokój w bloku.

Ile ja bym dała zeby mi dziecko płakało. Ludzie nie doceniają wielu prostych rzeczy.

:201428
Idź tam, dzieciaka pod pachę i nazad :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw gru 29, 2016 8:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:Nie ma co idę dziewczynkom śniadanie dać bo biedna Pola suche resztki wyjada z wczoraj, sama zjem i pod prysznic a potem pralkę wstawię.

O mam taki sam, dokładnie, plan na chwile obecna!

Smacznego!

Dziewczynki zjadły a teraz jem ja. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 29, 2016 8:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Smacznego!
Ja na razie przy pierwszej kawie :201482
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw gru 29, 2016 8:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:Ewciu, ranny ptaszku, już się wyspałaś? 8O

PS. Dietetyk to naprawdę dobry pomysł.

Nie - ja jeszcze nie spałam. Przyszłam o 2,30 z pracy, chwilę po smsowałam z koleżanka bo się wpieniła i miała rację i po 3 poszłam spać. Problem w tym ,że nie mogłam usnąć i po bezcelowym patrzeniu w sufit, liczeniu baranów czy owiec i zaciskaniu na siłę powiek koło 6 końcu wstałam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 29, 2016 8:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:Smacznego!

Sniadanie było?
Obrazek

Moli25

Post » Czw gru 29, 2016 8:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

Moli25 pisze:Bloga cisza... spokój w bloku.

U mnie dziś tylko pies poszczekiwał koło 7.
Ja nie mam dzieci i w którymś etapie życia przestałam chcieć je mieć ale to jest tylko i wyłącznie mój świadomy wybór. Często jednak tam gdzie tych dzieci nie powinno być rodzi się ich najwięcej. Tam gdzie patologia, bida z nędzą , ludzie niepełnosprawni umysłowo często dzieci rodzą się jak króliki ( przepraszam za określenie ) a tam gdzie są warunki, gdzie byłyby kochane i wyczekane ich nie ma.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 29, 2016 8:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:Smacznego!

Ja obowiązkowo kawka do śniadanka.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]