Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 09, 2015 12:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Zrobi się z niej kluseczka - Gosiu? czy robi się z niej kluseczka. Na razie to skóra i kości :( Ale mam nadzieje, że jedzenie na razie poszło na wzrost, a potem pójdzie na masę :)

Aniu :)

Marysia jest w trzecim pokoju ;) Cały ranek skakała mi po meblach, oczywiście to moja wina, bo jej zrobiłam idealne warunki do tego - pokażę Wam :) A mała Tosia jej zazdrości ;p
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 09, 2015 12:26 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

klaudiafj pisze:Zrobi się z niej kluseczka - Gosiu? czy robi się z niej kluseczka. Na razie to skóra i kości :( Ale mam nadzieje, że jedzenie na razie poszło na wzrost, a potem pójdzie na masę :)

Aniu :)

Marysia jest w trzecim pokoju ;) Cały ranek skakała mi po meblach, oczywiście to moja wina, bo jej zrobiłam idealne warunki do tego - pokażę Wam :) A mała Tosia jej zazdrości ;p

skóra i kości to były jak do mnie trafiła :cry:
teraz już całkiem inaczej wygląda
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 09, 2015 12:32 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Czy to jest możliwe, że ona przez tydzień urosła o całą głowę? Pamiętam jak ją wyciągnęłaś - byłam w szoku, że ona taka mała, a teraz wygląda tak jak się spodziewałam, że będzie wyglądać :) Co dzień broi bardziej. Na Marysię wczoraj napadła :D Marysia na nią buczy jak mała za blisko podejdzie, ciekawe kiedy się to skończy. Kitusia nic nie mówi :)

Chciałam Wam pokazać jak cudnie zrobiłam kotom, aby mi po szafie biegały :twisted: Oczywiście to sarkazm, bo nie pomyślałam, że tak to wykorzystają.

moja sypialnia:Obrazek komoda i stołeczek to moja robota ;)

Obrazek

I przy okazji znalazłam Marysię :ryk:

edit. pokój jest jeszcze nieskończony, drzwi upaprane farbą, dopiero będę czyścić, jak zejdą upały :)
Ostatnio edytowano Nie sie 09, 2015 12:45 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Nie sie 09, 2015 12:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Obrazek

I przy okazji znalazłam Marysię :ryk:[/quote]

przed Tosią się schowała? :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 09, 2015 12:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Tosia patrzy z zazdrością na niedostępne miejsca ;) Dziś skakała na okno tak jak ciocia Marysia ;p I non stop rąbnięcie - hop na szafkę, na okno, dup z okna na szafkę i na podłogę i znowu. I tak od 5 rano :ryk:

klaudiafj

Post » Nie sie 09, 2015 12:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

mir.ka pisze:Obrazek

I przy okazji znalazłam Marysię :ryk:

przed Tosią się schowała? :mrgreen:[/quote]
Ekstra ma dobra kryjowke i nikt jej nie znajdzie :ryk: tzn mala Tosia
Klaudia napisalam, ze robi sie kluseczka bo tak szybko urosla

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sie 09, 2015 12:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Sypialnie masz bardzo uroczą. Jestem zachwycona komodą - mój styl!

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sie 09, 2015 14:04 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

LAdna sypialnia

Klaudia nie uwierzysz... w starym mieszkaniu mam takie same drzwi tylko inny kolor... :D

A Tosia piekna! Rosnie jak na drozdzach :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sie 09, 2015 14:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Aia jak wpiszesz komoda w wyszukiwarkę to znajdziesz zdjęcie tej komody jak bylo i jak jest - sama ja odnowiłam. Na razie nie pokazuje całej sypialni bo jeszcze nie jest skończona :) wątek 2 str 81-nie mogę skopiować adresu. Tapeta w róże jest tylko na dwóch ścianach -reszta biała.

Janinko te drzwi są popularne. Ja miałam brązowe i nie mogłam ba nie patrzeć sieć przemalowalam na białe i dodałam opaski i wyglądają dopiero teraz gustownie. Oczywiście są białe w sprzedaży ale wolałam odmalować.

Gosiu na razie to jest chucherko z Tosi :)

klaudiafj

Post » Nie sie 09, 2015 18:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Jaki kwiecisty pokoj :)a miejsc dla kotkow bardzo duzo :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sie 09, 2015 18:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Kwiaty jednak trochę za geste, ale trudno. Następnym razem będę wiedziała ;) Listwy sufitowe muszę jeszcze dodać, a kwiaty są tylko na tych dwóch ścianach, reszta jest cała w bieli.
Aniu i pograbiłaś już? Będzie ta burza czy nie będzie? ;)

klaudiafj

Post » Nie sie 09, 2015 18:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Jejku , ale mają wspaniałą drabinkę :twisted: jakby tego nie wykorzystały , to nie wiem . :twisted: Tośka nauczy się tam wskakiwac .
I będzie kuleczką , jak tylko przestanie rosnąć . :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sie 09, 2015 19:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

klaudiafj pisze:Aia jak wpiszesz komoda w wyszukiwarkę to znajdziesz zdjęcie tej komody jak bylo i jak jest - sama ja odnowiłam. Na razie nie pokazuje całej sypialni bo jeszcze nie jest skończona :) wątek 2 str 81-nie mogę skopiować adresu. Tapeta w róże jest tylko na dwóch ścianach -reszta biała.

O rany! Ale efekt!
Powiedz dużo pracy Cię to kosztowało (w czasie i czy skrobałaś stary lakier)?
Mam w planach dokładnie taka samą przeróbkę stolika kawowego. Jest brązowy, lakier z blatu spękany i chciałabym go zrobić na biało.
Sypialnię mam ciemną, w drewnie, brązach i zieleniach. Nadal mi się podoba, bo to bardzo wyciszające wnętrze. Ale po 3 latach i przekonaniu się co wyszło fajnie, a co bym zmieniła, zaczęłam się zastanawiać nad stylem angielskim - drobne różyczki, biel i stalowe łóżko z fikuśnym zagłówkiem (drewniane strasznie skrzypi po latach :wink: )

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sie 09, 2015 19:18 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Hehe drabinka dla kotów :D No to proszę - Marysia pozdrawia :mrgreen:

Obrazek

Aia ja też kocham styl angielski :D I francuski i skandynawski - czyli tam gdzie dużo bieli, romantyzmu, ale też prostoty :)
Ta komoda kosztowała mnie nie wiele pracy, ale sporo nerwów. Malowałam ją farbami Annie Sloan - jednak to trudne farby (i drogie - wg mnie nie warte swojej ceny) i dziś bym już chyba ich nie użyła. Nie trzeba drapać niczego, tylko umyć i wyrównać jak są zadziory. Potem się maluje - 2 lub 3 razy. I potem jest cyrk, bo aby malowanie utrwalić to trzeba to zawoskować (można też kupić lakier, ale to nowość i wzięłam polecany wosk - a może lakier byłby fajniejszy, a na pewno łatwiejszy w użyciu). Woskowanie wcale nie jest takie łatwe jak to mówią w filmach instruktażowych, trzeba je robić kilka razy a nie zawsze widać gdzie się wosku użyło. Zostawia też taki jakby filtr gumowy i bardzo się brudzi potem mebel. Mój mąż mówi, że meble pomalowane tymi farbami są muzealne, nie wolno ich ruszać, nic na nich kłaść itd. Być może ja coś źle zrobiłam, bo ten mały stołeczek wyszedł mi lepiej, nie jest gumowy. Mam w ten sposób pomalowaną też szafeczkę:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166966&hilit=komoda&start=915 trochę o tych farbach
o komodzie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166966&hilit=komoda&start=960
krzesełko http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166966&hilit=komoda&start=990
szafeczka moja najpiękniejsza :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166966&hilit=komoda&start=1005
Teraz mam drugą taką podobną i tą spróbuję zrobić zwykłymi farbami, którymi malowałam drzwi - czyli z przeznaczeniem do wszystkich powierzchni w tym pcv.
Jeszcze nie skończyłam stolika nocnego, bo nie umiem uszyć abażuru takiego jakbym chciała. Ten stolik jest tam na zdjęciach z podwójnym blatem - on jest z lampą klasyczną ze sporym abażurem.
Aia ja w tamtym wątku, kiedy robiłam te meble, dużo o tym pisałam, więc na pewno znajdziesz tam dokładne opisy. A jak nie to służę radą :)

klaudiafj

Post » Nie sie 09, 2015 19:27 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

Wreszcie się ochłodziło a na dworze jest różowo Oooo

I ostatnie - mała Tosia ogląda filmy:
Obrazek
Obrazek
kdzie ta myś
Obrazek
laptop ma 17 cali - to tak jakby kto chciał wiedzieć jaka jest rozmiarowo Tosia :)

I filmik z tego co wyprawia:
https://youtu.be/_GkGdJ1GeTo (trwa obacanie filmu, więc sekundka)
https://youtu.be/FTeqagVRAQ8

:ryk: :ryk: :ryk:

klaudiafj

[poprzednia][następna]