Hejka

W Weekend byliśmy an miejscu, w Olsztynie. W sobotę był finałowy koncert Dni Folkloru, a w od piątku do niedzieli były Dni Jakubowe, czyli coroczne święto Olsztyna. Narobiłam trochę zdjęć, ale nie mam kiedy ich zgrać do komputera i przejrzeć, prawdopodobnie mało wyjdzie ostrych, bo zespoły wiadomo w ruchu, tańcu, więc trudno było zrobić nieporuszone zdjęcia.... Ale działo się dużo, były koncerty, pokazy cyrkowe (bo Dni Jakubowe w tym roku były e temacie "Ale cyrk"), więc byli magicy, żonglerzy i kolorowe postaci na szczudłach, spektakle teatralne i różne inne atrakcje. Było fajnie i kolorowo. Nie wszystko jest a tych filmikach, ale jak ktoś chce to może sobie poprzeglądać, tam niżej jest i z Dni Folkloru.
http://www.olsztyn24.com/?m=376&k=27&id=904Tymczasem zjadłam wegetariańską kolację. Chlebek ze smalczykiem i pomidorem. Smalec ze "smakowitej pajdy" - całkowicie na tłuszczach roślinnych, a smakuje wyśmienicie, ja kupuję ten z cebulką - uwielbiam, chociaż może i to nie za lekkie jak na kolację, ale miałam takiego smaka